DANAS JE CETVRTI JUL - DAN NEZAVISNOSTI SAD !

Danas je cetvrti Juli,Dan nezavisnosti SAD. To je moze se reci,najveci praznik naroda SAD. Taj hrabri narod,spasao je evropu,u dva svetska rata.I Prvi i Drugi
svetski rat,americka vojska je spasla evropske drzave,od unistenja,koje bi im nanela fasisticka nemacka,da vojska SAD nije izvrsila invaziju u normandiji,u drugom
svetskom ratu.Treba narocito istaci,da ni za vreme Prvog,kao i Drugog svetskog rata,SAD nisu bile napadnute od strane sila osovine.Americka vojska je usla
u taj strasni rat,samo da bi spasla svoje evropske drzave -saveznice.Mi svi smo cesto skloni,da govorimo ruzne reci,o SAD-a,zaboravljajuci cinjenicu,da bi zlikovac
Hitler,i njegova soldateska,porobili CELU evropu,da nije bilo hrabre,mocne armije SAD,koja nas je sve spasla,pobedivsi uzasnog protivnikaa Hitlera.!

Mi srbi.skloni smo da se uvlacimo rusima u zadnjicu,i ako nikada nismo od njih imali neku pravu pomoc. Posle drugog svetskog rata,da nije
bilo super izdasne pomoci u hrani od strane SAD,tesko da bi iko u ondasnjoj jugi preziveo totalnu glad.Posle je bila ta .kobna 1948 godina,kada
su nam rusi postavili uzasne ekonomske sankcije.I ko nas je opet spasao sigurne smrti od gladi ? Pa naravno SAD-e koje su nam besplatno
dopremile 2,OOO.OOO tona psenice.Kada nam se spremalo bombardovanje 2O99 god.Rusija je u Savetu bezbednosni UN,prilikom glasanja,
kao i sve k...e,bila uzdrzana,sto je isto,kao i da je bila ZA !Ali,takvi smo mi u svemu.Volimo da grizemo ruku koja nas hrani,a da lizemo onu koja
nas samara.

Back