Дан после - главни утисак је ПОВРАТАК У ДЕВЕДЕСЕТЕ

Мени је у целој ствари најморбидније ТО ШТО ТИ УОПШТЕ НЕ КАПИРАШ СТВАРНОСТ ОКО СЕБЕ, стварност ове "државе" - дошла си до неке кинте, ТЕБИ је тренутно добро И ИЗГУБИЛА СИ СМИСАО ЗА САГЛЕДАВАЊЕ ИСТИНЕ.

ne donosi zakljucke kad me ne poznajes i ne znas sta sam ili nisam. ko kaze da je danas dobro? nije, ali je meni neverovatno da ipak moze neko da kaze da je tad bilo bolje...

А, да заје*ете више те приће о деведесетима? Дошла је 2000, нови скотови на власти, нови проблеми... Не ратујемо више са турцима и усташама, ратујемо са платама, курсом, социјалном политиком, моралним наказама светске политике и локалним примачима.

eto vidis, znaci oboje smo jednako prosli. samo sam ja videla ogoljenu istinu a ti nisi hteo da je vidis i jos uvek neces.

ma nije bre ti si umislila nesto ili si prosto zaboravila kako se zaista zivelo i podlegla si post 5oktobraskoj propagandi

zivelo se normalno, islo se na more (doduse uglavnom u cg ali i to zbog nedostatka avio prevoza), isli smo po ekskurzijama u pestu, atinu, pusili dobre pljuge, visili po kaficima.

Ne moze se to porediti bas , recimo 96-97 je desetine hiljada ljudi protestvalo svaki dan puna tri meseca ,pa niko od tolike mase nije krenuo prvi na policiju , cak su i igrali i pevali ispred pandurskih kordona u Kolarcevoj cini mi se ,a najveca steta je bila sto su bacali jaja na RTS i Politiku , a ovi izadju jedan dan i odmah krenu da napadaju policiju , bacaju kamenje , ruse , pale i devestioraku pola centra Beograda , isto kao i na Cao Radovane i Kosovo za patike ... to cim izadje na ulice odmeh isto dan mora i neko sranje da napravi . Aj to sto su demolirali DS, SPS i Miskovicev Delta sport to mi je cak i simpaticno i podrzavam iako je isto protivzakonito , ali je svima jasno da su u pitanju najobicniji huiligani i izgrednici koji su izasli sa jasnom namerom da naprave sranje i samo notrorni idiot to ne vidi . Uostalom dovoljno je samo uporediti onaj skup u subotu tzv. Porodicnu setnju koja je stvarno pozitivan primer narodnog protesta i iskazivanja nekog politickog stava javno , zato i te ucesnike niko ni ne zove huliganima i niko ih ni ne privodi i ne hapsi i sa druge strane ono juce sto je bilo .

Poslednja izmena:
e blago tebi kad poredis ratove, smrt, glad i bedu sa setnjom veselih ljudi pa makar se seksali sa istim polom svaka cast.

Па да ли ћеш да умреш у рату бранећи своје, или да скапаш од глади кад ти све отму, а претходно себи сечеш прсте и децембар проведеш у блокади пруге, мислим да имаш више шанси у борби.
А шетња "веселих људи" је само увод у оно што већ постоји у неким земљама, један ортак који живи на западу ми каже да моли Бога да му деца не заглаве у дроги или педерастији, али се више боји педерастије, јер ако му не дај Боже дете крене тим путем, сваки покушај родитеља да утичу на дете да се врати на прави пут прети да буде санкционисан одузимањем права на родитељско старање, па чак и кривичну одговорност због сексуалне дискрминације.
Ако си ти толико наивна да мислиш да је једном Дежеру стало до неких веселих људи са Балкана, онда имаш велки проблем са перцепцијом стварности.

ma nije bre ti si umislila nesto ili si prosto zaboravila kako se zaista zivelo i podlegla si post 5oktobraskoj propagandi

zivelo se normalno, islo se na more (doduse uglavnom u cg ali i to zbog nedostatka avio prevoza), isli smo po ekskurzijama u pestu, atinu, pusili dobre pljuge, visili po kaficima.
isao si ti ja i moje drustvo nismo isli nigde a mnogi su umirali od gladi ili su im ginuli najdrazi po ratistima...izgleda da su postojale stvarno dve Srbije...u dva razlicita univerzuma blagish tebi sto ti je zapao taj bolji

ne donosi zakljucke kad me ne poznajes i ne znas sta sam ili nisam. ko kaze da je danas dobro? nije, ali je meni neverovatno da ipak moze neko da kaze da je tad bilo bolje...

Није било боље...али није било ни много горе................мада у поједин сегментима (слобода медија, слобода говора, слобода окупљања...) смо тада имали већа права него данас.

Па да ли ћеш да умреш у рату бранећи своје, или да скапаш од глади кад ти све отму, а претходно себи сечеш прсте и децембар проведеш у блокади пруге, мислим да имаш више шанси у борби.
А шетња "веселих људи" је само увод у оно што већ постоји у неким земљама, један ортак који живи на западу ми каже да моли Бога да му деца не заглаве у дроги или педерастији, али се више боји педерастије, јер ако му не дај Боже дете крене тим путем, сваки покушај родитеља да утичу на дете да се врати на прави пут прети да буде санкционисан одузимањем права на родитељско старање, па чак и кривичну одговорност због сексуалне дискрминације.
Ако си ти толико наивна да мислиш да је једном Дежеру стало до неких веселих људи са Балкана, онда имаш велки проблем са перцепцијом стварности.

necu da umirem u ratu za neciju fotelju a on posle sve to da ili omoguci svojim glupim sebicnim potezima da postane tudje..i za Kosovo zahvalite njemu, osvestite se

Naravno kad se švercovalo,a šverc je unosan biznis

Ne moze se to porediti bas , recimo 96-97 je desetine hiljada ljudi protestvalo svaki dan pšuna tri meseca ,pa niko od tolike mase nije krenuo prvi na policiju , cak su i igrali i pevali ispred pandurskih kordona u Kolarcevoj cini mi se ,a najveca steta je bila sto su bacali jaja na RTS i Politiku , a ovi izadju jedan dan i odmah krenu da napadaju policiju , bacaju kamenje , ruse , pale i devestioraku pola centra Beograda , isto kao i na Cao Radovane i Kosovo za patike ... to cim izadje na ulice odmeh isto dan mora i neko sranje da napravi . Aj to stp su demolirali DS, SPS i Miskovicev Delta sport to mi je cak i siompaticno , ali je svima jasno da su u pitanju najobicniji huiligani i izgrednici koji su izasli sa jasnom namerom da naprave sranje i samo notrorni idiot to ne vidi . Uostalom dovoljno je samo uporediti onaj skup u subotu tzv. Porodicnu setnju koja je stvarno pozitivan primer narodnog proptresta i iskazivanja nekog politickog stava javno , zato i te ucesnike niko ni ne zove huliganima i niko ih ni ne privodi i ne hapsi i sa druge strane ono juce sto je bilo .

ОК.
А 9. март и 5.октобар?
Тада смо ми први кренули на полицију, цеоград је био изломљен, палило се, пљачкало се неупоредиво више него јуче..........

Власт се понаша исто као и деведесетих година.

П.С.
А квалификације које медији дају?

isao si ti ja i moje drustvo nismo isli nigde a mnogi su umirali od gladi ili su im ginuli najdrazi po ratistima...izgleda da su postojale stvarno dve Srbije...u dva razlicita univerzuma blagish tebi sto ti je zapao taj bolji

izgleda samo mi nije jasno kako su i svi oko mene zapali u isti univerzum kao i ja
isao sam u najnormalniju beogradsku gimnaziju, sa najnormalnijim klincima, isli smo zajedno na letovanja, sedeli zajedno u kaficima kako je to moguce da smo eto bas mi nekakav izuzetak a ostatak zemlje se kao valjao u blatu i odavao se ljudozderstvu?

Ne moze se to porediti bas , recimo 96-97 je desetine hiljada ljudi protestvalo svaki dan puna tri meseca ,pa niko od tolike mase nije krenuo prvi na policiju , cak su i igrali i pevali ispred pandurskih kordona u Kolarcevoj cini mi se.

to igranje i pevanje ispred kordona je bilo samo tokom dva dana kad je doslo doslo do blokade studentske kolone - sto je na kraju prekinuo patrijarh
tokom tih tri meseca bilo je mnogo sukoba sa policijom koje smo mnoge inicirali mi demonstranti, znam zato sto sam ja bio tamo i ja sam to radio. uglavnom su bile mirni protesti, ali samo zato sto nas je bilo premalo da bilo sta i bilo kakav sukob zapocnemo

Poslednja izmena:
Није било боље...али није било ни много горе................мада у поједин сегментима (слобода медија, слобода говора, слобода окупљања...) смо тада имали већа права него данас.

aha zato sam ja kupovala glas na ulici pa ga trpala u torbu odmah da mi neko ne razbije glavu jer se i to desavalo ..
medijski mrak potpuni.nisi smeo da zucnes negde nesto..teror, nad radijom b92, studiom b...ma ajde zezate se.

Poslednja izmena:
aha zato sam ja kupovala glas na ulici pa ga trpala u torbu odmah da mi neko ne razbije glavu jer se i to desavalo ..
medijski mrak potpuni.nisi smeo da zucnes negde nesto..teror, radio b92, studio b...ma ajde zezate se.

.............тада си имала ГЛАС.............сада ни њега нема

medijski mrak potpuni.nisi smeo da zucnes negde nesto..teror, radio b92, studio b...ma ajde zezate se.

Ne lazi majke ti.

Imala si gomili opozicionih medija....danas takve medije mozes nabrojati na prste jedne ruke....

otkrij ko si ako smes :mrgreen:

Msm da je to potpuno ne bitno, ti kao jedna od mojih najdražih modlica :heart: bi mogla i da znaš, a nije problem i da se kaže - nema tu nikakve senzacije :D

Kao da je Gebels režirao/producirao vesti.

Gebls je danas inkarniran u Šaper-Krstić tandem, a i autocenzura je baš žestoka!

kako iko moze mrtav hladan da napise da su devedesete bile izobilje? za koga? za mafijase, ubice, ratne profitere koji su izmileli iz svih mogucih rupa i vodili glavnu rec dok su ljudi ubijani, umirali od gladi, tukli se za hleb, prazni rafovi, zemlja u totalnom jadu i bedi, benzin u plasticnim flasama....a sve da ovaj sacuva fotelju, i da na kraju da sve sto traze
neumesno je ako ne i morbidno da neko kaze da je tad bilo bolje, a ne obrnuto, koliko je porodica razoreno i zavijeno u crno, o cemu pricate kad cete da se osvestite, nemoguce da ovo postoji jos uvek , da neko ovako razmislja i pored toga sto ni danas nije dobro ali porediti ono sa ovim danas.......Boze :dash:

Moj stav o 90-tim sam pokazao učešćem u svim dešavanjima od 9. marta, do 5. oktobra, a danas mi je samo žao sam uludo potrošio energiju, i što sam bio GLUP i nisam pobegao glavom bez obzira!

Devedesete su za ovu danasnju bedu bile izobilje.

Znači poređenje je neumesno, besmisleno i neprikladno da bi se o njemu nešto više diskutovalo ili pisalo.

Ovo je kraj XVIII veka, zemlja u haosu i rasulu, narod obespravljen na rubu egzistencije i trenutak pred sam početak bune protiv dahija.

Слажем се...
Милошевићева полиција...је била Ганди за ове данас!

Back