prvi deo uvodnog mi bode oci, para usi

prva stavka, da treba "cuvati zenu od drugih" je verovatno baza postojanja harema i cele te arapske filozofije, zaviti joj glavu da je niko ne vidi, drzati iza katanaca i tako to

. mislim, znam da tema nije radikalna u tom smislu, ali na to se svodi i u prenesenom znacenju- kao, cuvaj zenu od drugih jer je ona:
1. nesposobna da sama stara o sebi jer je maloumno bice
2. nesposobna da kaze ne nasrtljivim sarmerima
3. nesposobna da rasudjuje...
idt, znaci, imate posla sa nesposobnim bezglavim bicima koje treba da drzite ili u toru ili u haremu iz akljucane u podrum

..ovo sve pisem ovako da bi slikovito objasnila koliko je prvi deo uvodnog nerealan...kao da se radi o majmunima, ne o ljudskim bicima zenskog pola...u fazonu, ne pustajte zenu samu na ulicu ne ume ni ulicu da predje, e te fore

degradirajuce i nerealno....
a drugi deo uvodnog, cuvati muskarca od samog sebe na isti nacin degradira muskarce. u fazonu, on je bandoglav, tup, retardiran, i on srlja jadan iz svoje gluposti i nesposobnosti, srlja u svasta, a kao zena je tu da mu objasni neke stari i da bdije nad njegovom gluposcu

ma hajte molim vas, ako neko treba da ga cuva od samog sebe, to mu je mama, al dok je mali

. kasnije valjda raste u razumno bice, pa i ako srlja, ima prava da srlja, i nikako mu ne treba tutor u vidu zenice koja ce da mu "objasni neke stvari"