Дан ил' два

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
"Мушкарац жену треба да пази и чува од других, а жена мушкарца треба да пази и чува од себе самог."

Колико реалности по вама има у овој реченици?

И ваше тумачење суштине ове реченице?

Mene ne mora da cuva, cuvam se sama. A on ili je karakter ili nije. Na njemu je odbije ako mu se nude. Ako je slab popustice, a takav mi i ne treba. Ne pada mi napamet da ga cuvam i pratim. Mozda nekada na kvarno skrenem misli ako mu odlutaju... :zag:

Mene ne mora da cuva, cuvam se sama. A on ili je karakter ili nije. Na njemu je odbije ako mu se nude. Ako je slab popustice, a takav mi i ne treba. Ne pada mi napamet da ga cuvam i pratim. Mozda nekada na kvarno skrenem misli ako mu odlutaju... :zag:

Уопште се не мисли на то чување.. Не тако површно, мисли се на неку суштину.. Нема везе, идемо даље. :)

"Мушкарац жену треба да пази и чува од других, а жена мушкарца треба да пази и чува од себе самог."
prvi deo - glupost...nema zašto da je pazi i čuva, treba samo da "neguje" odnos...jer ako ne neguje odnos, ona će da ode drugome, čivao i pazio on od drugih ili ne...
drugi deo - tačno...

prvi deo - glupost...nema zašto da je pazi i čuva, treba samo da "neguje" odnos...jer ako ne neguje odnos, ona će da ode drugome, čivao i pazio on od drugih ili ne...
drugi deo - tačno...

Нисам знао да ћете то "чување" да схватите као бодљикаву жицу око жене не би ли је задржали, већ нека заштита у неком ширем смислу, неки зид испред ње, али не у том смислу у ком ви мислите... :)

Ај нек закључају тему, мени доста. :)

nisam ni shvatio "čuvanje" kao bodlljikavu žicu ne bi li je na taj prosti način zadržao (pritisni jače sve više skače), nego sam napisao da odnos mora da se neguje, da se žena ne zapostavlja, da ne bi otišla drugome...

Negujes i pazis zenu. Ako joj ukazujes paznju i poverenje nece otici drugom.

Pa nije bas tako, to je vise do zene i njenih osobina. Znam devojke koje su toliko obasipane paznjom, tretirane su kao carice, ali ipak su otisle i to po pravilu za goreg od predhodnog. Ima nesto u zenskoj psihi sto ne razumem. Sto ih bolje tretiras njihova izdaja ce biti veca. Najbolji je stari dobri prosek, ni tamo ni ovamo!

nisam ni shvatio "čuvanje" kao bodlljikavu žicu ne bi li je na taj prosti način zadržao (pritisni jače sve više skače), nego sam napisao da odnos mora da se neguje, da se žena ne zapostavlja, da ne bi otišla drugome...

Али опет кажем ја овде нисам ни причао о одласку ни са мушке ни са женске стране..

Но као што рекох нема везе, ово су неке лично моје филозофије, па зато и може да се закључа тема :lol:

- - - - - - - - - -

Ne znam zaista sta si hteo da cujes. Ako ne ulazes u vezu, nece trajati. Moras znati sve slabosti svog partnera i pomoci da ne dolaze do izrazaja cesto.

Што сам хтео да видим и видео сам, додуше надао сам се другим стварима, али не нешто претерано :)

Nije bas tako. Kada nisam imala paznju od muza, napustila sam brak. Vec sam par godina s tipom koji mi ukazuje i paznju i poverenje. Pazi i mazi. Ne kazem da me je razmazio, ali svakodnevna neznost je neophodna da bi se zena osecala voljenom i da bi ostala uz svog muskarca.

Али опет кажем ја овде нисам ни причао о одласку ни са мушке ни са женске стране..

Но као што рекох нема везе, ово су неке лично моје филозофије, па зато и може да се закључа тема :lol:

onda si loše formulisao pitanje...

na ovo sam mislio, Pljaki...
Nije bas tako. Kada nisam imala paznju od muza, napustila sam brak. Vec sam par godina s tipom koji mi ukazuje i paznju i poverenje. Pazi i mazi. Ne kazem da me je razmazio, ali svakodnevna neznost je neophodna da bi se zena osecala voljenom i da bi ostala uz svog muskarca.

onda si loše formulisao pitanje...

na ovo sam mislio, Pljaki...

Ништа ту није лоше формулисано, већ је то тако код филозофије, свако је схвати на свој начин, а само онај који је измислио зна шта је он ту заправо рекао. : )

Знам ја на шта си ти мислио.. Само се мени често дешава да ја капирам људе али они мене слабије :lol:

Muškarac ne treba ženu da čuva od drugih, jer to je misija osudjena na neuspeh ... treba da je čuva sobom, odnosno svojim ponašanjem, isto važi i za ženu!

A da li je drugi deo pitanja trebao da glasi:
1. a žena treba muškarca da pazi i čuva od SEBE SAME ...... ili
2. a žena treba muškarca da pazi i čuva od NJEGA SAMOG ....

onako kako je postavljeno pitanje ispada da je žena muško :lol:

mislim da nema tu cuvanja, niti treba da bude, bar ne ovako kako je opisano u uvodnom.
mislim da samo treba da bude uzajamno uvazavanje i jedan ljudski pristup i to je vec pola zdrave veze..

Muškarac ne treba ženu da čuva od drugih, jer to je misija osudjena na neuspeh ... treba da je čuva sobom, odnosno svojim ponašanjem, isto važi i za ženu!

A da li je drugi deo pitanja trebao da glasi:
1. a žena treba muškarca da pazi i čuva od SEBE SAME ...... ili
2. a žena treba muškarca da pazi i čuva od NJEGA SAMOG ....

onako kako je postavljeno pitanje ispada da je žena muško :lol:

А брате то мени тако излети из главе, зато и испаде тако мсм из мушког угла, али ок пребаци на ово :lol:

mislim da nema tu cuvanja, niti treba da bude, bar ne ovako kako je opisano u uvodnom.
mislim da samo treba da bude uzajamno uvazavanje i jedan ljudski pristup i to je vec pola zdrave veze..

А какво је твоје виђење уводног? :)

- - - - - - - - - -

ovo je tacno. vrlo jednostavno a potpuno tacno vezano za zene.

Да ли можеш то да тврдиш да ради за све жене?

Ништа ту није лоше формулисано, већ је то тако код филозофије, свако је схвати на свој начин, а само онај који је измислио зна шта је он ту заправо рекао. : )

Знам ја на шта си ти мислио.. Само се мени често дешава да ја капирам људе али они мене слабије :lol:

kad je Ajnštajn držao predavanje, uvek je gledao u jednog čoveka...
kada su ga pitali zašto, on je rekao...
"nađem u publici nekoga čija faca mi se čini najgluplja...onda svo predavanje usmerim ka njemu i ako procenim da je on shvatio, onda znam da su svi ostali u publici shvatili..."
hvala...:ok:

А какво је твоје виђење уводног? :)

- - - - - - - - - -

Да ли можеш то да тврдиш да ради за све жене?

prvi deo uvodnog mi bode oci, para usi:) prva stavka, da treba "cuvati zenu od drugih" je verovatno baza postojanja harema i cele te arapske filozofije, zaviti joj glavu da je niko ne vidi, drzati iza katanaca i tako to:lol:. mislim, znam da tema nije radikalna u tom smislu, ali na to se svodi i u prenesenom znacenju- kao, cuvaj zenu od drugih jer je ona:
1. nesposobna da sama stara o sebi jer je maloumno bice
2. nesposobna da kaze ne nasrtljivim sarmerima
3. nesposobna da rasudjuje...
idt, znaci, imate posla sa nesposobnim bezglavim bicima koje treba da drzite ili u toru ili u haremu iz akljucane u podrum:lol:..ovo sve pisem ovako da bi slikovito objasnila koliko je prvi deo uvodnog nerealan...kao da se radi o majmunima, ne o ljudskim bicima zenskog pola...u fazonu, ne pustajte zenu samu na ulicu ne ume ni ulicu da predje, e te fore :lol:
degradirajuce i nerealno....
a drugi deo uvodnog, cuvati muskarca od samog sebe na isti nacin degradira muskarce. u fazonu, on je bandoglav, tup, retardiran, i on srlja jadan iz svoje gluposti i nesposobnosti, srlja u svasta, a kao zena je tu da mu objasni neke stari i da bdije nad njegovom gluposcu:lol: ma hajte molim vas, ako neko treba da ga cuva od samog sebe, to mu je mama, al dok je mali:). kasnije valjda raste u razumno bice, pa i ako srlja, ima prava da srlja, i nikako mu ne treba tutor u vidu zenice koja ce da mu "objasni neke stvari"

Ako ti nisi karakter, tebe ni sam Bog otac neće sačuvati. Ni od drugih, kao ni od tebe samog.

Znači, niti mogu, niti hoću niti želim da čuvam ili sačuvavam, nekoga ko ne želi da se čuva samo za mene.

Mene niko ne treba da čuva; jer ako je emni nešto važno i bitno, u duši, umu i srcu, niko neće moći da razbije taj led u meni, samo do onaj, u koga je moja duša. Kome dušom pripadam. Znači, ako je ključ taj u nečijim rukama, šta meni ko drugi može, ako JA sama nešto neću i nikoga drugoga? Ko meni onda šta može? Niko i ništa. Jer je moje srce tada kineski zidić.

A, da čuvam i sačuvamavam nekoga, ko ne želi da bude čuvan i sačuvan, za moje oke...ne mogu ja to. Jer niđšta niti može, niti treba na silu. Mogu samo da gledam, mogu samo da patim i da se pitam što, ali da učinim bilo šta...Nije u mojoj moći. Nisam ja što kaže Balašević, neko ko na silu stiče ljude, kojima će neko nekad faliti. Ne. Nikada bila, niti ću.

U suštini...ja mogu da čuvam samo sebe.I ono nešto u meni, najbolje, za nekoga. Ako sam u duši njegova. To je sve, što mogu ja. I da se nadam najboljem. Da je i neko negde, kao ja.

:hvala:

prvi deo uvodnog mi bode oci, para usi:) prva stavka, da treba "cuvati zenu od drugih" je verovatno baza postojanja harema i cele te arapske filozofije, zaviti joj glavu da je niko ne vidi, drzati iza katanaca i tako to:lol:. mislim, znam da tema nije radikalna u tom smislu, ali na to se svodi i u prenesenom znacenju- kao, cuvaj zenu od drugih jer je ona:
1. nesposobna da sama stara o sebi jer je maloumno bice
2. nesposobna da kaze ne nasrtljivim sarmerima
3. nesposobna da rasudjuje...
idt, znaci, imate posla sa nesposobnim bezglavim bicima koje treba da drzite ili u toru ili u haremu iz akljucane u podrum:lol:..ovo sve pisem ovako da bi slikovito objasnila koliko je prvi deo uvodnog nerealan...kao da se radi o majmunima, ne o ljudskim bicima zenskog pola...u fazonu, ne pustajte zenu samu na ulicu ne ume ni ulicu da predje, e te fore :lol:
degradirajuce i nerealno....
a drugi deo uvodnog, cuvati muskarca od samog sebe na isti nacin degradira muskarce. u fazonu, on je bandoglav, tup, retardiran, i on srlja jadan iz svoje gluposti i nesposobnosti, srlja u svasta, a kao zena je tu da mu objasni neke stari i da bdije nad njegovom gluposcu:lol: ma hajte molim vas, ako neko treba da ga cuva od samog sebe, to mu je mama, al dok je mali:). kasnije valjda raste u razumno bice, pa i ako srlja, ima prava da srlja, i nikako mu ne treba tutor u vidu zenice koja ce da mu "objasni neke stvari"

Али уопште није поента у буркама, катанцима итд итд, већ о томе да сте слабији пол и да вас треба чувати, а што се мушкараца тиче свесни смо да смо јачи пол па некад загриземо и превише, е о томе се ради :)

Back