- Poruka
- 1.351
sta je ovo???
marko01 nije pocrneo a...![]()
marko02 nema baš ništa s marko01!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta je ovo???
marko01 nije pocrneo a...![]()

Kakva Dalmacija Italiji?
Pa Nikola Pašić je Rimskim ugovorom prepustio Kvarner, Istru i Zadar Italiji!
Rijeka i okolina su bili slobodni teritorij poslije WW1, a Srbima nije bio baš interesantan, pa su ga prepustili Talijanima i to zbog dobrih odnosa koje su imali Karađorđevići sa talijanskim dvorom.

Turci su unistili Hrvatsku.
Do 1531 godine odveli su preko 600 000 Hrvata u Tursku kao roblje..
To su danas Dimili ili Zaze u Turskoj.
Evropski Istoricari su pisali da je su od Hrvatske ostali samo Ostaci Ostataka..
Turke kod Beca su pobedili Poljaci.
Da je Bec pao 1683-danas bi mi ziveli u drugacijem Svetu.
Kakva Dalmacija Italiji?
Pa Nikola Pašić je Rimskim ugovorom prepustio Kvarner, Istru i Zadar Italiji!
Rijeka i okolina su bili slobodni teritorij poslije WW1, a Srbima nije bio baš interesantan, pa su ga prepustili Talijanima i to zbog dobrih odnosa koje su imali Karađorđevići sa talijanskim dvorom.

Da, zato ga sad pominju u svim udzbenicima istorije u svim drzavama sveta, kako je sam pobedio Osmanlijsko carstvo. Kao jedan od predvodnika AUSTRIJSKE vojske i jos se zove Petar.
Mrzi me da citam 15 stranica prepucavanja, ali imam neki osjecaj da forumasima Srbima nisu dovoljno dobri ni oni Hrvati koji su medju prvima 41. ustali da se sa puskom u ruci bore protiv Nijemaca i ustaskog rezima.

Ovo ti je tek glupost. Da li ti je poznato od kad potice naziv `Krajina`. U vreme gradjanskog rata poznata kao `Kninska krajina`. Tu su Austrijanci naseljavali Srbe u 16. veku da bi SRBI branili granicu Austrije od najezde Turaka. Cinjenica je da su iskoristili nas napaceni narod, kao sto je i cinjenica da se nisu pouzdali previse u vase vojne mogucnosti.![]()

Srbi su na prostorima danasnje R Hrvatske od pamtiveka to najbolje pokazuju kulturni i religijski spomenici koji datiraju jos iz ranog srednjeg veka mnogo pre najezde Turaka i svako ko tvrdi drugacije ili siliuje istoriju ili je poluobrazovan.

Trebao se zvati Srboljub??

Ustase na stranu, ali mene recimo nervira sto je Srbija zakonski izjednacila partizane i cetnike, dva dijametralno suprotna pokreta po svim aspektima. To nije u redu.

Још један доказ, да никада нисте били самостални и да су УВЕК ДРУГИ ОДЛУЧИВАЛИ О ВАМА !!!
Или сте и то "ви одлучили" као оно на Сабору 1527-е !?![]()
Habzburzi su tu smjestili Srbe, jer su ih morali negdje smjestiti, kad su došli ovdje bježeći pred Turcima!
Naravno da su ih stavili u prvi red obrane! Pa neće ih sakriti u Tirol, a Tirolce poslati da se bore s Turcima!
A ovo za na naše vojne mogućnosti okači mačku o rep.
Hrvati su branili i obranili Europu od Turaka, a bili su cijenjeni i u tridesetogodišnjem ratu u srednjoj Europi, gdje su bili u službi francuskog kralja.
Da, zato su se Hrvati umetnuli izmedju Tirolaca i Srba i molili se Bogu da ih Srbi odbrane. Razmisljali ljudi racionalno, bolje da nas brane umorni i iscrpljeni Srbi, nego odmorni i krepki Hrvati 
Pa to sam i reko prije da bi bilo bolje da su im se ruke osušile, nego su potpisali osnivanje te proklete države!
Jer to nije bilo u skladu sa željom Hrvata općenito.

Neka, neka, moze i Petar....dajemo vam jednog NASEG da se dicite njime....![]()
Sta vas cudi, u obe zemlje su 90-tih pobedili nacionalisti, ali posto je u svetu od zavrsetka WW2 antifasisticki trend i jedni i drugi nastoje sebe da prikazu kao takve, da bi eto i oni ispali kao i sav normalan svet, a u stvari su vecina i jednih i drugih otisli u rikverc.
Svima su puna usta antifasizma a nema ni "a" od toga. Na Balkanu su davno prosla vremena antifasizma, jos pocetkom 80-tih.
Videcemo oce li se stanje popraviti, trenutno je bolje nego 90-tih, ali dokle god fasisti imaju svoje predstavnike u parlamentima u obe zemlje jasno je da i jedan deo naroda tako razmislja.

Pusti bajke o Srbima ratnicima....
Sa Turcima ste bili prst i nokat. Koje bitke protiv Turaka?? Bitci kod Nikopolja možda.
Tamo ste se iskazali, kod pada Carigrada također...Vjerni turski saveznici.

cijenim dobar humor![]()

Vidis, da ja ovo napisem napali bi me ovdje.![]()
Ali slazem se, na ex-yu prostorima nacionalizam nazalost granici sa fasizmom.
Pravih antifasista na ovim prostorima vise gotovo da i nema. Nije vise cool biti partizan.

Црква светог Михајла у Стону спада у ред најстаријих цркава на српском Поморју која се налази недалеко од данашњег Стона на Пељешцу у републици Хрватској, а сматра се да је задужбина првог српског краља Михаила Војислављевића (око 1050 — 1081).Подигнута је и живописана око 1080.године[1][2] у старом Стону[3] на месту старије и веће цркве, која је могла бити седиште захумског епископа у IX и X веку[4].Спада у ред цркава са продуженом основом и то њихову сложенију варијанту тј. у ред једнобродних цркава са куполом и најзначајнији[2] је споменик те врсте на српском Поморју.
![]()
Ктиторски портрет краља Михајла
Манастир Крупа се налази у Далмацији, Хрватска. Смјештен је подно Велебита, близу извора истоимене ријеке. То је један од три историјска српска манастира у Далмацији, поред манастира Крке и Драговића. Саграђен је у вријеме краља Милутина, 1317.
Манастир Крка смештен између Книна и Шибеника (три и по километра источно од Кистања, у кањону реке Крке), са црквом Светог Арханђела Михаила, према предању подигнут је у време краља Милутина на месту где је апостол Павле држао проповед. У новије време се претпоставља да је манастир саградила Јелена Шубић, сестра цара Душана (помиње се 1350. године).
Манастир Драговић се налази на ријеци Цетини у Далмацији, Република Хрватска. То је један од три историјска српска манастира у Далмацији, поред манастира Крка и Крупа. Подигнут је 1395. године.

sto se ovdje izdogadalo....?
pocrnili mi zemljaci...

Rani srednji vijek???
Srednji vijek od 3-4 stoljeća do otkrića Amerike 1492 ..![]()
ebiga. nekultura![]()