Dan antifašističke borbe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa samo realno kazhem
Latentni ustasha ljuba negira cifru od 700 000 z:D
Ja wolim hrwate, pogotowu hrwatice, ali ne wolim muske ustashe

cifra od 700 hiljada nije ni socijalna norma, ni zakon.postoji ono sto se zna, i ono sto se ne zna i u razini je ili naucne , ili carsijske spekulacije
broj ubijenih u jasenovcu se NE ZNA.ali se zna imenom i prezimenom odredjeni broj, sa sigurnoscu i sve ostalo su pretpostavke.muzej zrtava genocida u beogradu ima spisak po imenu i prezimenu. ono sto se prikazivalo na webu, na sajtovima jasenovac.info, ili jasenovac.org , je propagandni program. po vuku draskovicu je preko milion, po bulatovicu preko 2 miliona.
cinjenica je da su srbi u NDH stradali, i da postoji mucan osecaj, da se tom stradanju nije dala dovoljna paznja . ali je i cinjenica da su srpski nacionalizam i državna politika kasnije to iskoristili i još više potencirali. osamdesetih je postavljena i teorija o genocidnosti hrvata, koju je beogradski akademik vasilije krestić prvi otvoreno zastupao.

A sta vam to znaci trenutno,............
smela bih se zakleti da su te brojke
pre 50 godina bile 200,...........
pa nisu oni juce ubijeni da bi to sad bilo trenutno stanje,
.............a za 10 godina ce ih sigurno biti 20 000,..........
.............ludnica:worth::worth::worth:

Teško je tebi objasniti što znači istraživanje i utvrđivanje broja žrtava.
Samo ti mogu reći da ništa od onih 700.000.

Тачније!

Свазеници комуниста су били.
1.Нацисти
2.Фашисти
3.Усташе
итд....

Јел сада јасније!

A cetnici jadni usamljeni u borbi za pravdu i slobodu? :(

foto101.jpg

Imam i ja svedoke u familiji,
i moji su bili partizani,
pa se ipak stvari moraju realno gledati,
jer nikakve dobre volje za saradnju sa cetnicima nije bilo

Ko je rekao da su partizani hteli s njima iz ljubavi?

Cilj je bilo oslobodjenje, i u tu svrhu bi bilo lakse i jednim i drugim da su udruzili snage, kao sto sam vec napisao, protiv partizana su bili svi, a protiv cetnika samo partizani, ali samo zato sto su tako cetnici hteli. Zadnje sto je partizanima trebalo 1941 je jos jedan neprijatelj. I bas zbog te cinjenice je Draza mislio da ce ih se lako resiti ako se udruzi sa fasistima, a kasnije ce fasiste da srede saveznici kad se iskrcaju, a on ce da ceka.

O cetnicima dovoljno govori da su otkazali poslusnost i vlastitom kralju ("Za kralja i otadzbinu" :mrgreen:) koji je hteo zajednicku borbu. Naravno, i on je znao da za njegov tron ima nade samo ako bude imao svoje na pobednickoj strani - Drazu i njegove bradonje, inace nista od toga, kao sto je na kraju i bilo. Onda jos samo da se resi "misterija" zasto to Draza nije hteo? Zasto je umesto da slusa svog kralja, zbog kojeg je i pokrenuo "ustanak", radio sve samo u korist fasista?

Cilj je bilo oslobodjenje, i u tu svrhu bi bilo lakse i jednim i drugim da su udruzili snage, kao sto sam vec napisao, protiv partizana su bili svi, a protiv cetnika samo partizani, ali samo zato sto su tako cetnici hteli. Zadnje sto je partizanima trebalo 1941 je jos jedan neprijatelj. I bas zbog te cinjenice je Draza mislio da ce ih se lako resiti ako se udruzi sa fasistima, a kasnije ce fasiste da srede saveznici kad se iskrcaju, a on ce da ceka.

O cetnicima dovoljno govori da su otkazali poslusnost i vlastitom kralju ("Za kralja i otadzbinu" :mrgreen:) koji je hteo zajednicku borbu. Naravno, i on je znao da za njegov tron ima nade samo ako bude imao svoje na pobednickoj strani - Drazu i njegove bradonje, inace nista od toga, kao sto je na kraju i bilo. Onda jos samo da se resi "misterija" zasto to Draza nije hteo? Zasto je umesto da slusa svog kralja, zbog kojeg je i pokrenuo "ustanak", radio sve samo u korist fasista?

Zato jer mu se omilila pljačka! A i namirisao krv, pa pobijesnio!

Jos jednom da ponovim,.............
sta vredi sto je kralj hteo zajednicku borbu,
kad partizani nisu hteli kralja i Srbiju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back