Дан албанске заставе (Dita e Flamurit)

Ма нико, ко би могао кад су сви били заузети мућкама и отимачинама, ко да се бави оним што му је посао.
Лако је после битке генерал бити. Да су знали да је то што се десило током ДСР могуће, Јевреји би сами 1933. отишли на Мадагаскар.
И да су Срби знали шта им Хрвати спремају за ДСР, вероватно би их одмах 1918. отерали иза Алпа.

Лако је после битке генерал бити. Да су знали да је то што се десило током ДСР могуће, Јевреји би сами 1933. отишли на Мадагаскар.
И да су Срби знали шта им Хрвати спремају за ДСР, вероватно би их одмах 1918. отерали иза Алпа.
Па види, људи који воде народ и државу уживају огромне привилегије управо зато да би ЗНАЛИ какве ће бити последице њихових потеза, а не да не би знали, ако нису знали, а сам си рекао да нису, то значи да су вође били слепци, и да је политика била погрешна, јер све што се мери је резултат, а резултат видимо, оправдањима нема места, имбецилно је и тражити их.

Јесте, све су из Љубљане планирали како да науде Србима, ваљда смо их зато укључили у своју државу.
Истина је да нам је наша алавост дошла главе.

У том конкретном случају идеализам.

п.с. Иначе у Драчу смо завршили јер су душмани на путоказу написали Дреница.

Па види, људи који воде народ и државу уживају огромне привилегије управо зато да би ЗНАЛИ какве ће бити последице њихових потеза, а не да не би знали, ако нису знали, а сам си рекао да нису, то значи да су вође били слепци, и да је политика била погрешна, јер све што се мери је резултат, а резултат видимо, оправдањима нема места, имбецилно је и тражити их.

Слажем се да све може да се гледа са више страна, али у неком систему морала који влада у овом свемиру, кривица жртве која није предвидела напад, силовање или разбојништво је УВЕК вишеструко мања од кривице злочинца. Ако кренеш тако како ти идеш стижеш на линију Мирољуба Петровића, па могу Срби да ти буду криви за Јасеновац, или Јевреји да ти буду криви што нису предвидели Холокауст, или да родитељи буду криви што су пустили дете напоље. А лако је сада после ДСР рећи да су Срби делимично криви јер нису на време решили питање усташа.... огњем и мачем, како већ Библија каже да се решавају питања духовних бацила.

Јесте, све су из Љубљане планирали како да науде Србима, ваљда смо их зато укључили у своју државу.
Истина је да нам је наша алавост дошла главе.
Slovenci su bili veoma monarhisticki nastrojeni u Kraljevini Jugoslaviji,Dalmatinci svi projugoslovenski orjentisani centar ORIJUNE,zapravo jedini kancer bio je Zagreb koji je metastazirao .Tako da te price o gedzi koji pravi imperiju su vise nego neozbiljne

Slovenci su bili veoma monarhisticki nastrojeni u Kraljevini Jugoslaviji,Dalmatinci svi projugoslovenski orjentisani centar ORIJUNE,zapravo jedini kancer bio je Zagreb koji je metastazirao .Tako da te price o gedzi koji pravi imperiju su vise nego neozbiljne
Да да, мало је фалило да дигну и устанак у току рата, како су ови наши очекивали. Требало је да видимо да ли би они нас ослобађали уместо што смо ми изгинули да би се они после ширили и правили државе.
Али добро, видим да је теби утеха што су били пројугословенски оријентисани, то говори о твом размишљању и изгубљености у простору и времену, чак и пошто смо видели шта се догодило...

Да да, мало је фалило да дигну и устанак у току рата, како су ови наши очекивали. Требало је да видимо да ли би они нас ослобађали уместо што смо ми изгинули да би се они после ширили и правили државе.
Али добро, видим да је теби утеха што су били пројугословенски оријентисани, то говори о твом размишљању и изгубљености у простору и времену, чак и пошто смо видели шта се догодило...
Jugoslavija je bila plemenita ideja ali je u startu pogresno postavljena.Da se odmah razgranicilo 1917-1918 sta je nase a sta vase bila bi druga prica.Na neke stari jednostavno nemas uticaja ,a niko nije vidovit da predividi pojavu fasizma i nacizma.

Хтео бих после свега да резимирам и закључим тему.

Пре свега жао ми је што сам повредио било чија осећања, посебно ако је неко лично због неке своје трагедије погођен. То ми уопште није била намера. Лично сам желео да нашим суграђанима, Албанцима широм наше земље од Суботице до Призрена честинам њихов највећи празник. Јер Карађорђе је пре више од 200 година повео устанак за слободу. То није значило да ми (Срби) поробљавамо друге него да уз нашу помоћ и други имају свој комад слободе. На крају нек нас поздрављам вас све и желим вам свако добро уз поздраве..

RROFT SERBIA! Шиптар Брат а не рат!

Back