Изгледа да је скакати к'о мајмун и вређати другачијег много ''јача'' варијанта. А наш свети Патријарх у оно ''патријотско'' време опомену Нас ''Будимо људи и ако смо Срби!'' СВАКА ЧАСТ БРАТЕ
Тог истог патријарха сам деведестих на ТВ гледао како на неко питање новинара одговара, "ко је мене питао кад су ме слали међу Шиптаре доле", мислећи на време кад је био епископ Рашко-Призренски.
То је умногоме одговор на питање где смо погрешили према Шиптарима, да, погрешили, у прошлом времену, јер је прича очито завршена.
Да појасним, ако смо Косово и Метохију сматрали својом земљом, онда је све морало да буде другачије, па и рецимо да седиште цркве буде у Пећи
А ако нисмо, а очигледно је да нисмо, онда није ни требало да држимо ту територију, ни формално, јер је суштински нисмо ни држали, јер се никоме није ни ишло "међу Шиптаре доле", осим чиновничких јајара које су гледле само како да се оданде врате са пунијим џеповима, пандурским смрадовима који су такође гледало како ће да попљачкају и отму, и војницима који ишли под морање.
И после толико деценија упућивања таквих кадрова на Косово, ваљда је јасно зашто можеш да останеш без главе ако рецимо развијеш српску заставу у већем делу Косова.
А онда ми падне на памет Хонг Конг, и они косооки који тамо с поносом истичу британску заставу, а Британци су тамо били 150 година.
И онда схватим да је нардо кој иима јајарску и бедну власт и сам такав, отми, превари, одвуци, паде ми на памет сада једна слика Суботице из 1910 године, Суботица је имала трамваје, мислим да су повезивали град са Палићем, али су после "ослобођења" нестали, нема, однели их за Београд.
Изгледа да је нама та стрна историје непозната, а ред би био да се мало више пише о томе.
Додуше, вукло се и вуче се у Београд без обзира на верску и етничку припадност.