Damn small linux vs Windows 95...???

Vajsmilan

Početnik
Poruka
34
Imam jedan prastari komp kome je konfiguracija (ne znam tacno):
Procesor na 133 Mhz
Ram ima 4 modula od po 8 MB nekog prastarog SDRAM-a,znaci 32MB
i graficka sa 1MB...barem tako pise...XD

Dakle,trenutno na njega imam instaliran win95,ali sam se zainteresovao za ovaj Linux od 50MB...

Da li bi mi bolje radio Linux ili Win 95 na toj konfiguraciji...? Na primer,na kom bi bolje bile performanse da pustam muziku,jer na win 95 mi secka kada pomeram mis...:lol:
I uglavnom,koji bi brze radio?

Windows XP
Minimum:
233 MHz CPU *
64 MB of RAM (may limit performance and some features) *
1.5 GB of available hard disk space *
Super VGA (800 x 600) or higher-resolution video adapter and monitor
CD-ROM or DVD drive
Keyboard and Microsoft Mouse or compatible pointing device

ja bih tu proterao kamion :)

salu na stranu ,instalirao bih xp pa ako ne sljaka stavio bih neki linux al nikako win95. Prvo zelis nesto brzo,zapitaj se koliko ce ti biti "brzo" ako svaki cas budes stiskao dugme za restart.
Ova tvoja konfiguracija jeste izazov za xp al vidjao sam xp na laptopovima sa 233mhz/64rama/8MB grafickom i radio je sasvim pristojno,muzika,film,ono sto ga optereti je zahtevniji program,znaci treba skinuti ili starije verzije ili ne zahtevnije.
na xp-u mogu da se pogase servisi koje sigurno neces koristiti,vizuelne teme,i jos sto sta kako bi ga rasteretio. Ako imas solidan hard,ram mu i ne treba veliki,radice sve na virtuelnoj memoriji :) .
Daj specifikacije,tacno koja je maticna,socket,cpu,graf,ram i hard ,za male pare uz polovne komponente mozes da ga unapredis. Ja imam 64MB sdd ram-a koje prodajem na lim****,ako te zanima i odgovara saljem ti link

Inace procitaj ovaj test ,veoma je zanimljiv
http://www.winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm

20Mhz/16MB
nah1600.jpg

Poslednja izmena:
E hvala na odgovorima! Haha, e ovaj test je fantastican! Ne mogu da verujem da je lik uspeo da pokrene XP na 8MHz i 20 RAM-a...XD Svaka mu cast!
A necu nista da poboljsavam ovaj komp, i onako chami tamo u selu, nego reko, ajd' kad ga vec imam da ga iskoristim sto vise mogu pa zato trazim sto manje zahtevan OS...xD
Reci cu vam tacnu konfiguraciju kad se vratim sad sa vikenda posto ovako ne znam, ali ima dosta mesta na Hardu...valjda ima 10GB!

Back