Dali ulje 20w50 moze da se koristi i za zimu

To je solidno ulje,ali za ove uslove.Zimi vec moze da napravi vise stete no koristi.Jer kad zimi ugasis motor,on je vreo i svo to ulje se slije u karter.Samim tim,ostane polu-suva bregasta,leteci lezejevi..I zimi se to ulje tako stegne,da kad zaverglas i upalis motor,racunaj na to da su prvi obrtaji metal na metal,jer uljna pumpa nema snagu da tako stegnuto ulje brzo posalje kroz kanale za podmazivanje.
Onda ces ostetiti i onako pohaban motor u toj meri da ti generalna ne gine.
Nadam se da sam ti pomogao:)

Koliko se ja secam cini mi se da si svojevremeno otvorio temu o Lukoil uljima i hvalio to ulje.
Sto onda nisi uzeo to ulje nego Elf?:dontunderstand:
Ispravi me ako gresim!:per:
Inace to Elf ulje nije nista specijalno i dok sam ga sipao u jedan matori auto znao je da ga trosi i tek kad sam ga nasao u metalnoj ambalazi tad ga vise nije trosio.
Toliko o kvalitetu i originalnosti tog brenda.

Dejanne,mi ovde pricamo o ulju!
Ja ga nikad nisam koristio a veruj mi i necu! Ono jesu moje reci ali mene nisu prevarili sto su mi prodali lose ulje nego su sipali nemogucu kolicinu goriva u auto.
Moj zakljucak je samo da ko je prevarant u jednom poslu -zasto ne bi bio i u drugom.
Prava firma ne bi dozvolila takve radnje ni u kom pogledu.
I u ELF ulja sam izgubio poverenje na konto ulja iz plasticne ambalaze a pogotovo sto licno trenutno imam kanticu od 4L i kad sam otisao da kupim jos jednu litru ni u jednoj prodavnici u NS nisu culi za takvu vrstu ulja!!!:eek:
Znaci da se kod nas prodaje jedna vrsta a u Italiji druga i verovatno kvalitetnija!

Ja ga nikad nisam koristio a veruj mi i necu! Ono jesu moje reci ali mene nisu prevarili sto su mi prodali lose ulje nego su sipali nemogucu kolicinu goriva u auto.
Moj zakljucak je samo da ko je prevarant u jednom poslu -zasto ne bi bio i u drugom.
I u ELF ulja sam izgubio poverenje na konto ulja iz plasticne ambalaze a pogotovo sto licno trenutno imam kanticu od 4L i kad sam otisao da kupim jos jednu litru ni u jednoj prodavnici u NS nisu culi za takvu vrstu ulja!!!:eek:
Znaci da se kod nas prodaje jedna vrsta a u Italiji druga i verovatno kvalitetnija!

Dali znas mozda oznaku tog ulja, poz

da nisu mozda ove boce http://www.ap-sport.rs/prodavnica/i...ormed=Y&q=elf&x=0&y=0&dispatch=search.results

Sipao ja pre mesec dana modricu 20w60 trosi 1 litru na 400 km, isto kao i sto je trosio polusintetiku 10w40, mislio sam da ce manje da trosi ipak je 20w60 mnogo gusce ulje

Pa, sta sam ti ja rekao? Ako imas veliku potrosnju (a imas), napravices malu razliku guscim uljem. A jesi razmisljao da sredis motor? Bese passat? Sta mu je, jesi isao kod majstora? Jesi probao sa zamenom gumica ventila? Ako motor nije bas za generalnu, ovo ce ti vise pomoci nego to sto sipas gusce ulje.

Pa, sta sam ti ja rekao? Ako imas veliku potrosnju (a imas), napravices malu razliku guscim uljem. A jesi razmisljao da sredis motor? Bese passat? Sta mu je, jesi isao kod majstora? Jesi probao sa zamenom gumica ventila? Ako motor nije bas za generalnu, ovo ce ti vise pomoci nego to sto sipas gusce ulje.

imam golfa 2 dizel 1990 god, teracu ga kod majstora, ali na generalnu ako treba necu da idem, nemam para , golf nije puno trosio ulja pre nego sto mi je prokuvao oko 1l polu sintetike na 3000 km, auto sam nasledio od dede, on posle 100 000 km nije menjao ulje nego je samo dosipao koliko se potrosi nesto malo , rekao mu neki majstor iz novog petrovca i niko ziv ga nije mogao ubediti da to nije istina i da se ulje mora menjati i dalje,ja kad sam ga uzeo imao je kad 188 000 km sad ima 205 000 km

Poslednja izmena:
Necu veliko ulaganje raditi, 200 evra max, i ide na prodaju, uzeo bi nesto novije fiat punta i sl 2001 ili 2002 god dizel
u nemackoj ima dobro ocuvanih za 1500 evra,golf mi je prokuvao jer mu je naprslo jedno crevo, video sad da je ostao bez hladjenja ali sam hitno morao preci 40 km, i *******,

Poslednja izmena:
Dejane ulje koje imam je Elf Synt 10-40W polusintetika i kod nas ga nema u prodaji a ja ga kupio od drugara koji ga je doneo iz Italije.
Video sam tvoj oglas na Krsti da prodajes Golfa i kako si ga opisao izgleda da je dobar primerak. Tu se isplati uraditi generalku jer ovako neces dobiti neke pare a ako je u takvom stanju vredi uloziti 500 eura koliko generalka izadje.Mene bi verovatno izasla i nesto manje jer majstor mi je drugar a delove imam sa popustom kao i obradu glave i bloka kod Cubike.:)
Za iole dobrog Punta bi morao da das minimum 2500 eura a to je mnogo vise nego 500 eura za nov motor i najbolji auto ikad napravljen.:D

Ja sam uzeo neko elf-ovo kao neka polu-sintetikam elf competition sti. Uzeo sam 4 pakovanja od jednog litra,U prvom momentu nisam obratio paznju, pa nisam video da se jedno pakovanje razlikuje :dash::dash::dash: Na njemu pise competition st i pri dnu pise elf synthetic tehnology, a na onom drugom pri dnu pise semi-synthetic tehnology, i na ovom pakovanju koje se razlikuje ima logo reno f1 tima. Na sajtu proizvodjaca sam nasao i jedno i drugo pakovanje :think::think::think: Nisam jos sipao, ali sam otvorio flase, da uporedim, u pitanju je isto ulje, a razlicito pakovanje???? Inace, ni na jednom pakovanju nema deklaracije na srpskom, sto me opet navodi da je u pitanju neki sverc komerc, pa da je jedno od ovih pakovanja zaostalo, verovatno je pravljeno za drugo trziste.

Za Duleta:

Jedan moj rodjak je kupio Stila iz Bugarske za 2200 bez carine i pdv-a, da nije to malo previse jeftino, ako uzmemo u obzir da je potrebno za transport do Bugarske bar 300 evra, i da ga plac nije prodao bez zarade od bar 200e??? Nisam ga video ni na slikama ni uzivo, a s obzirom da kod nas stizu svakava sr?nja, mogu da zamislim sta dolazi u Bugarsku.

Back