Dali je dozvoljen uvoz auta sa euro 3 motorom

Uglavnom na ovoj:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/356574-Li%C4%8Dni-uvoz-automobila-iz-Slovenije-Nema%C4%8Dke-Italije-Ma%C4%91arske-itd...
Koliko sam ja razumeo Dona, zahvaljujući fleksibilnosti naših zakona, džaba ti ako nađeš i euro16 motor a stariji je od 2001, mislim da je slaba vajda da ćeš to moći da uvezeš jer bi onda trebalo kojekakve sertifikate i ateste odraditi a mislim da još niko to nije uradio. Nedavno sam gledao nekog nesretnika na televiziji kako se ispoveda o svojim dogodovštinama kada je kupio nekog pickup Renoa koji je na struju (ne hibrid nego čista struja), uvezao ga je ali kada je trebalo da ga registruje rekoše mu da to nije moguće jer nemaju broj motora (taj Kangoo ni nema "motor" pod haubom već na točkovima elektromotore), silno se izahvaljivao nekom komandiru u Ljermontovoj zahvaljujući čijoj pomoći je nekako uspeo da preveziđe situaciju. Znači, nikog ovde nije briga za euro ekološke standarde, Golf Guzonja rules!

Ta se Mazda pravila od 1993-1997 tako da sigurno nije Euro3 koliko god to ti zeleo.
A i na kraj krajeva sta bi ti sa tim Wankel motorom i kilometrazom jer su se svojevremeno japanci na pitanje "Koliko taj motor moze da predje km?" izjasnili 200k km i brzo se okrenuli. Znaci ako danasnja kola iz 2006 imaju,po kupcima,300k km koliko onda ima takav auto iz 1993 godine?
Ala volim da koristim ovo pitanje!:D

Za mene je velika misterija cela ta ujdurma oko kilometraže polovnjaka sa zapada. Cela priča se svodi na otprilike sledeće: svi automobili koji se kod nas prodaju na placevima prešli su u pič.mat. (ne želim da ponavljam priče o dva doterivanja cajgera, svi ih znaju, zaboravimo to za sada), to mu dođe da je recimo auto star 10-ak godina prešao oko 200 000 km.
I?
S jedne strane ti na zapadu nisu kao mi balkanci neodgovorni već održavaju ta svoja vozila po (pretpostavljam boljim, ovlašćenim) servisima ugrađujući im (pretpostavljam originalne) delove, s druge strane ispada da kada takav auto neko ovde prodaje to je propast. Pa ako su ih tamo održavali kako valja zašto je bolje kupiti auto koji je kod nas kupljen pre deset godina i koji je održavan kako se stiglo (posle isteka garancije) nego taj zapadnjački iako je verovatno prešao više kilometara i vožen po boljim putevima sa boljim gorivom? Druga stvar, što se tiče sve te silne kilometraže, ja lično ne znam nikoga ko je kupio auto na tim placevima od kada je taj biznis krenuo kod nas (zadnjih desetak godina) da je radio klasičnu generalnu tj. da je prosvirao motor. Većina ljudi koje znam a da su pazarili tako auto je zadovoljno i nemaju mnogo primedbi, javljaju se problemi sa elektronikom ali je mehanika uglavnom OK...

Back