Dali je Adam imao pupak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Panamaman

Iskusan
Poruka
5.615
Pošto Biblija (a i još neke stare knjige kao Gilgameš) govori o tome da je bog stvorio Adama, šta da li je Adam imao pupak ili ne?

Ako je imao pupak, onda odakle mu kad se nije rodio iz majčine utrobe? Ako ga je imao – odakle mu?

Ovo pitanje automatski nameće sledeće – da li je Eva imala pupak? Jer se ni ona nije rodila iz majčine utrobe, već je stvorena od Adamovog rebra. Međutim, aktuelno je i pitanje da li Adam ima manje rebara od Eve (pitanje za kreacioniste i anatomiste)? I da li je broj rebara na jednoj strani različit od broja na drugoj (logično je da jeste)? Da li Adam ima neparan broj rebara, sto bi proizišlo iz činjenice da mu je odstranjeno jedno rebro?

E sad, ostaje dilema, da li je bog i Evu stvorio od prašine i ubacio u nju Adamovo rebro, pa joj udahnuo život, ili je preoblikovao rebro? Ovo izaziva zabunu i nedoumicu.

Cekam vase komentare.

Znam da nije neki dokaz ali evo slie:
Adam-und-Eva-1513.jpg

Adam&Eve.jpg

Ali opet kazem da slike nista nedokazuju.

:rotf::rotf::rotf:...usustinu interesantno pitanjece...tj vise njih....

imamo 12 pari rebarca! svi imamo isto i muskarci i zene (ode ti teorija o adamu i evi u ....)

a za pupak...hm...pa ako cemo da se igramo da ih je srvorio bog a ne da su se izasli iz majcine utrobe (dakle bili u materici povezani za placentu pupcanom vrpcom) onda je logicki zakljucak da nisu.....
e sad drugo je pitanje ko veruje u tu pricu, ja licno ne za mene nema adama ni eve sve su to gluposti....ali stvar izbora...to je za drugu temu...

Којом се логиком ти водиш да ми је знати...
Ако нађеш неки други начин да преживиш, тих првих 9 месеци (неко и мање), онда ти пупак не треба.. А питање није да ли су Адам и Ева имали пупак, него да ли су Адам и Ева постојали... Ако ћемо да се водимо научним чињеницама сви смо постали од једног шугавог неспособног једноћелијког организма, када су они сконтали да се удруже. Ако Адама и Еву посматраш као нека два једноћелијска организма, онда је одговор прост нису имали пупак.. A сад што је претпостављено да су Адам и Ева били људи, може да буде погрешно тумачење, или ти што су људи писали Библију... Значи можда нису били људи, а и глупо би било да су постојали само они па се сексом и инцестом намножило ово... Онда одоше све вредности у п.м. и чему онда расправљање о њима... Е сад ак си буква(листа) ти лупај главу...

Evo uzmimo da su postojali:
Ako nisu imali pupak odakle onda drugim ljudima pupak???
Logicki da nisu ni postojali ili su imali pupak........

tvoj pupak nema veze sa TVOJIM reproduktivnim organima on te samo povezuje za placentu
ako ga nemaju ne znaci da nemaju reproduktivne organe....to samo znaci da nisu izasli iz materice, a dalje su se medjusobno "parili" hehhe i eva rodila decu i ona imaju pupak, e sad pod uslovom da je imala reproduktivne organe.....za tu informaciju ne znam nisam citala bibliju samo slusala o njoj....ne znam kako u njoj pise da li smo od njih nastali (mislim oni se "parili" ili ima jos neka pricica...?!!!)

a to da ne postoje, pa to je logicno...mislim sloboda misljenja samo napred ko veruje..al stvarno je smesno....:rotf:.....

Poslednja izmena:
Којом се логиком ти водиш да ми је знати...
Ако нађеш неки други начин да преживиш, тих првих 9 месеци (неко и мање), онда ти пупак не треба.. А питање није да ли су Адам и Ева имали пупак, него да ли су Адам и Ева постојали... Ако ћемо да се водимо научним чињеницама сви смо постали од једног шугавог неспособног једноћелијког организма, када су они сконтали да се удруже. Ако Адама и Еву посматраш као нека два једноћелијска организма, онда је одговор прост нису имали пупак.. A сад што је претпостављено да су Адам и Ева били људи, може да буде погрешно тумачење, или ти што су људи писали Библију... Значи можда нису били људи, а и глупо би било да су постојали само они па се сексом и инцестом намножило ово... Онда одоше све вредности у п.м. и чему онда расправљање о њима... Е сад ак си буква(листа) ти лупај главу...

procitaj malo bolje njegovo pitanjece, izmedju ostalog je i to bilo pitanje
a da si procitao bolje moj odgovor shvatio bi ..... iz mog odgovora logicki sledi da nisu postojali....barem ne takvi kakve ih biblija opisuje.......:dash:

u svakom slucaju glupo je raspravljati o njima jer NISU POSTOJALI i nevredi lupati glavu ima toliko logickih cinjenica koje pobijaju njihovo postojanje
najsmesnije je kad pitas nekog teololga slicna pitanja kao i autor teme dobijes idiotske odgovore i smesne i mogu reci lude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back