Dal je 500 evra dovoljno?

Moljac64

Elita
Poruka
16.586
kaze drzava prosecna plata je 500 evra a sa druge strane kaze vecina ljudi "pa nije tako"...al uzmimo da jeste (i moguce da jeste jer ne racunamo koliko u srbiji ima strucnjaka za IT, onih marketingasa, i ovih sto rade u staklenim zgradama) sto primaju po par hiljada evra platu. da li je 500 evra mesecno dovoljno za (samacki) zivot u srbiji? da li je dovoljno za porodican? ja zena i sin 15god racunam mesecno potrosimo oko 1200evra. sad naravno ne trosi svako po 400evra vec je zajednicki trosak ali me zanimaju tudje racunice. ja mislim da je prosecnom samcu dovoljno 500e al hocu da vidim tudje analize.autorska tema.

kaze drzava prosecna plata je 500 evra a sa druge strane kaze vecina ljudi "pa nije tako"...al uzmimo da jeste (i moguce da jeste jer ne racunamo koliko u srbiji ima strucnjaka za IT, onih marketingasa, i ovih sto rade u staklenim zgradama) sto primaju po par hiljada evra platu. da li je 500 evra mesecno dovoljno za (samacki) zivot u srbiji? da li je dovoljno za porodican? ja zena i sin 15god racunam mesecno potrosimo oko 1200evra. sad naravno ne trosi svako po 400evra vec je zajednicki trosak ali me zanimaju tudje racunice. ja mislim da je prosecnom samcu dovoljno 500e al hocu da vidim tudje analize.autorska tema.
U čemu je razlika izmedju IT STRUČNJAKA i IT DIPLOMCA?
Verovatno u dvadesetak godina RADNOG ISKUSTVA sa konkretnim rezultatima
Ili možda grešim?

Slučajno drugar uključio kompjuter koji mu ionako služi samo kao zamena za televizor jer tv gleda preko njega.
Slučajno video neki levi oglas da mi javi da probam makar mesec dana.
Slučajno sam pristao na udaljenu lokaciju za klasičnu platu.
Slučajno posle godinu dana došao novi gazda.
Ako ne bude više slučajnosti kandidat sam za 48.600 sa svim bonusima i zahebavanjima zbog kojih budem toliko umoran da ni na forum ne mogu a kamo li da se posvetim Stojku.

Srbi konacno treba da shvate da postoji zivot i postoji prezivljavanje i tako se odredjuju prema svemu.
Za zivot je potrebno placati stan,automobil i sve troskove koje on sa sobom nosi,socijalni zivot,finansiranje sportskih aktivnosti ,izleti i odmor najmanje jednom godisnje.To je sve normalan zivot bez garderobe tehnike i stednje za crne dane. Obzirom da je kod nas lestvica koja oznacava "normalno" veoma nisko postvljena,sve ispod 100 000RSD za jednog samca je prezivljavanje

Као прво тема је з аекономију.

Као друго ..... Шта ти је циљ анализе .. Статистика је чудо .... Ако гледаш текуже трошкове продица је практићно

финансијски на нули .. И не само на нули .. у минусу .. Јер 'једе'примарно власништво односно некретнину у којој је

Замисли за 10 година ... Некретнину треба променити део .. Кречити инсталација ... Потом .. ви као старији ѕа 10 година ...

Све болести , па тим еи троскови, треб амас з алеђа, пилуле за живце , кости ,пилиле з азаспати, пилуле з апробудити се .....

Та филозофија 500 евра ... а живети код тате и маме пензионера а девојка све да плаћа .. односно девојчини ...

то може да смисли неко ко тако живи ....

Био ј еексперимент да са тим парама политичари живе ... ево како се завршио ..

https://www.blic.rs/biznis/to-nije-...dovijaju-srpske-porodice-na-minimalcu/s4lgn13

https://www.blic.rs/vesti/reportaza/poslanici-nisu-mogli-da-izdrze/6e4hl5b

Ako radiš za 500 franaka,dobar znak da nešto pogrešno radiš.

U čemu je razlika izmedju IT STRUČNJAKA i IT DIPLOMCA?
Verovatno u dvadesetak godina RADNOG ISKUSTVA sa konkretnim rezultatima
Ili možda grešim?
IT je dosta siroka oblast
To je jako tezak rudarski posao i nikom nebi savjetovao da ide u IT narocito programiranje i rad na zapadu.Tu treba dobro zapeti i visiti pored kompa po 15 sati dnevno
Jeste moze da se zaradi ali sjebes zdravlje samo tako,ostetis vid,glavobiolja,dobijes hemoroide,krivu kicmu ,ode ti psiha postanes asocijlan,prodje zivot pored tebe dok si na kompu itd
Najbolje je biti IT strucnjak u nekoj drzavnoj firmi u Srpskoj ili Srbiji ,plata ide a ne radis nista ,instliras windovs,zamjenis poneki crknuti hard disk i spojis par kablova i to je to ,raj imas vremena za sve .I jos nesto na zapadu te uopste ne cjene ako si programer,poso ko i svaki drugi...dok kod nas ako kazes da si IT strucnjak to je nesto veliko.... kao da si bogom dan......znaci samo u drzavne firme idite ako mkislite da imate zivot.... zapad ce vas upropastiti..dzaba vam pare ako izgubite zdravlje

ebes drzavu i zivot u njoj sa platom koja ti traje trecinu meseca
o kakvoj ustedi govorimo kad svakog meseca moramo da doplatimo srbiji sto zivimo u njoj parama koje nisu nase
ubise nas kamate na kreditnim karticama....
Bolje imati 600 Eur u Srpkoj ili Srbiji nego 4500 franaka u Svajcarskoj
Ja ti ovo govorim iz iskustva
U CH dok platis stan ,zdravtsveno i jos nekih racuna plata se prepolovi...u CH jeste dosta jeftinija hrana,garderoba,tehnicke stvari itd nego u Bosni ali su skupi stanovi
Kod nas je sve usporeno i sve ide polako dok se u CH moras pretovoriti u robota moras da radis udarnicki i nema zivota,kuca poso poso kuca.Niko sa nikim,nemas vremana ni u trgovinu da odes.Nemas vremena da potrosis i tu platu koju si dobio.Nego na brzaka cetvrtokm navece trgovine rade produzeno obavis nabavku itd
Jedino sto mi se svidja u CH je to da mozes da se prikacis na socijalu ,primas godinama 3000 CHF uzivas u zivotu i nista ne radis,imas slobodu

Back