- Poruka
- 6.081
Istorija čovečanstva manična depresija... da procvetam pa da gajim cveće ko Lars Fon Trir…mnogo znati je prokletstvo... čuo sam da su i neki književnici to mislili za sebe... ne dar, nego prokletsvo... čaj od matičnjaka kažu dobar za stress…vreme neumitno veze... snosi svoju sudbinu kao čovek... kao, valjda, i sve u svemiru, hranim se pažnjom... postao i ostao lep…moguće je da jednom egzistencijalno nayebem... Dakle, situacija je ovakva... bio si tamo, pokušao si da se mešaš sa „normalnima“...otkrio si da su brži, jači, prodorniji...jednom rečju savitljivi... nisi uspeo, ti, nisi uspeo, među njima...tvoji džepovi su, uglavnom, prazni...tvoja popularnost na badoo je niska..."najgori si u onom što najbolje činiš"...ali zapitaj se...da li si uopšte želeo da uspeš u tom „normalnom“ svetu...ako je odgovor NE, onda se zapitaj još nešto....ima li nešto u čemu bi želeo da uspeš....ima li nešto u čemu bi želeo da budeš dobar....ako je odgovor DA, opet se zapitaj....u čemu bi to mogao da budeš dobar....ne znaš? Pa budi dobar u sreći…kažu da je Frojd imao teoriju da pisci kroz stvaranje leče neke svoje fizičke ili psihičke hendikepe….Život je svinjac, ako ne znaš to, šta onda znaš.... reče pesnik........ život nije lud, na papiru... Moguće da sam slušao tv, političari su izgleda svi ok…. Sve će biti okej i onda će to biti zvanično….Jeste li zabrinuti? Zato što ja nisam. Valjda….blago onom kome je svejedno dal je u društvu ili je sam... taj se verovatno dobro zabavlja u svojoj glavi... to su vrv vrlo kvalitetni ljudi, od kojih može puno toga pametnog da se čuje.... samo, ja mislim da ne poznajem nikog takvog... možda još nisam dovoljno zreo da bi se moja senka odlepila od mene heehhee.... a Petar Pan… kako je on uspeo… ima neke simbolike u tome…yo Frojd, izgleda da si bio u pravu.... svako piskaralo, izgleda, ima neku falinku.... Gledam ovu seriju brejking bed....profesor hemije, ceo život potcenjen, radi za malu platu... onda saznaje da ima rak i shvata da bi trebalo da nekako obezbedi svoju porodicu.... tako počinje da proizvodi metamfetamin... postaje težak kriminalac, menja se, uživa u tome.... mislim da je to klasičan primer osvešćenja „senke“, by Jung.... ne volim "veze"... previše je tu ulaganja, za malo đinđi rinđija... energetski neisplativo... jedan afekt zamenjuje drugi, i tako se to vrti u krug... serotonin me danas dobro radi.... sanjao sam da sam u nekom društvu, neke devojke me gledaju, onda pogledaju moje patike, i shvate, u ovaj je neka beda... onda se okrenu i odu... to je taj san... neki se čude kako sam nezainteresovan za sve, kako to može biti... pa tako je... za šta da budem zainteresovan?... ništa mi nije izazovno, jedino što mi je zanimljivo su neki poremećeni likovi i ludaci... ludilo mi je zanimljivo, ali ne odvratno ludilo nego zanimljivo ludilo... nema šta da se otkrije, nema ništa novo, sve kopije i kopije i kopije... reprodukcija u beskonačno... da se pojavi neka nova, neka sveža ideja, ali sve je već otkriveno, mudraci su ispričali kako i šta... negde sam pročitao da je sinonim za mudrac – odvojen... znači, neko ko je odyebao svet... dobro ga proučio, skužio i odyebao... samo ovako šiljim malo zakržljale vijuge kroz pisanje i volim kad dobijem odgovor, pogotovo neke opičene osobe koja izostavi pola slova u rečenici, to je totalno freš hehe... ima ona fora na vukajliji, vuk karadžić i ispod piše: piši kako hoćeš, boli me više rac... Srećan je ko ume da voli, znam. A nesrećan je ko nume da voli….Razmišljam o nečem što sam pročitao, da je čovek bez 3 funkcije svesti – misao, emocija, delo – mrtav čovek….Čitao sam onu knjigu mučnina, ima baš nekih upečatljivih reči – podmukla moć, neiskorišćeno nebo i sl….Odlučio sam da posmatram svoja osećanja, da se ne vezujem za njih. I ovo dobro raspoloženje, i to će proći. Ali doći će opet, tako to biva. Samo posmatram….Postojanje, svuda oko mene. Stolica, sto, tastatura, kompjuter. Sve postoji. Prekrštam ruke, šaka u šaku, dva debela crva, prekrštena. Postoje. Kako ovo davi. Stavim ruku u džep, opet osećam. Postojanje u džepovima, izlazi iz džepova, preliva se, curi. Kapljice masnog postojanja, salo, testo postojanja….Hronična vertikalizacija. Za srce, za živce, za sve... Topli komunizam bote jes bilo dobro. A ni ovo nije loše, ako si izdržavani hipster. Kako se osećate danas? Koju muziku slušate? Šta mislite o sebi? Deep down I am superficial... Pre neku noć sam video sopstvenog demona, 100 kila crvenog besa. Koliko još pre nego se pretvorim u – to? Kako da ga uništim? Ima li još snage beli vuk? Da li je beli vuk ikad i postojao? Jer, kao što reče Dželaludin, tihost je najsigurniji znak da si umro.
Imate li vi džibriš momente?
Imate li vi džibriš momente?