Dačić: Ne vidim bolje rešenje od podele Kosova

Ovde moram primetiti da je Milijana Baletić neviđeni nemač pojma...
...

Срамота, уопште није водила рачуна о шиптарским интересима ! :evil:

- - - - - - - - - -

pa ti samo nisi primetio da žena na blesave zahteve i *******og i šiptara odgovara sa isto tako blesavim zahtevom ......dobro , nisi ti kriv .

Блесав захтев да изађемо на море ? :eek:

- - - - - - - - - -

Не знам да ли заговорници тзв."поделе" и "размене територије" уопште имају појма како то да реализују.
...

Ма то је немогуће реализовати !
Него да ми дамо што се тражи,
а пошто је немогуће нешто добити за узврат - онда ни не тражити ! ;)

Poslednja izmena:
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3098679/dacic-sokirao-djindjic-je-ubijen-zbog-predloga-o-podeli-kosova

DAČIĆ ŠOKIRAO: Đinđić je ubijen zbog predloga o podeli Kosova!

1575503_untitled1_ls.jpg

07.08.2018.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su maksimalistički ciljevi Prištine koja uz priznanje nezavisnosti želi i Preševo i Bujanovac, glavna prepreka za rešavanje kosovskog problema. "Nije nikakva tajna da je glavna prepreka za postizanje dogovora rešenost Prištine da u razgovorima nastupa sa maksimalističkim ciljevima. Oni ne žele kompromis već da mi priznamo nezavisnost, ali i da dobiju još nešto - kako oni zovu istočno Kosovo - Preševo i Bujanovac", rekao je Dačić. On je rekao da je u ovom trenutku neizvesno reći kada bi moglo da se dodje do okvirnog sporazuma koji bi označio rešenje na kome bi se zasnivali odnosi sa Prištinom. Dačić je naveo da Srbija mora da bude realna i da vidi kakva je perspektiva u međunarodnim odnosima, jer Srbija ne živi život zasnovan na mitovima. Odgovarajući na navode da je loš trenutak za rešavanje kosovskog pitanja, Dačić je dodao da ne zna kada može da dođe vreme koje bi rešilo da Srbi opet budu većina u Uroševcu, Đakovici i Kačaniku.

"Lično mislim da je podela rešenje, o tome govorim 10 godina, o tome je govorio i Dobrica Ćosić pa nije izdajnik, i Zoran Đinđić. Neki kažu da je zbog toga navukao na sebe gnev koji se završio napadom", rekao je ministar spoljnih poslova.

1102796974.jpg

Dačić je dodao da "ima nekih koji bi voleli da to neko drugi reši, da napadnu sever Kosova i proteraju Srbe" i da kako je dodao na taj način bude rešen problem Kosova". Ministar je pozvao svakoga ko ima drugo kompromisno rešenje da ga predloži i dodao da treba pitati građane da li je bolje jedinstveno nezavisno Kosovo ili nešto drugo.

https://rs.sputniknews.com/komentari/201808071116813966-sta-bi-uzrokovala-podela-kosova-eu/

Подела Косова би уздрмала још две земље на Балкану, пет држава ЕУ и неке моћне силе

Уколико би се десио нови преседан са поделом Косова, пре свега би се у Босни и Херцеговини и Македонији позвали на такву врсту праксе, али би и све земље које нису признале Косово дошле у неку врсту кризе, оцењује коментатор Жељко Цвијановић.
Данијел Сервер, професор Универзитета „Џонс Хопкинс“, изјавио је за Н1 да спекулације о подели Косова нису привукле много пажње у Вашингтону и упозорио да би евентуална промена граница Косова отворила Пандорину кутију и на Западном Балкану, али и у неким другим државама у свету. Сервер је рекао да ако Србија и Косово желе да буду демократске државе и чланице ЕУ, не види разлог зашто мањинске заједнице не би остале ту где јесу — у постојећим границама.

Где би све још могло да дође до парања граница, ако би према питању Косова дошло до преседана? Притом, како то да сад бране „границе“ Косова, а границе Србије могу да се кидају — без Пандорине кутије?

Коментатор Жељко Цвијановић констатује за Спутњик да је Данијел Сервер врло прагматичан човек, који се не би упуштао у спекулисање о нечему што је, како каже, са америчког становишта потпуна глупост.Уколико би се ипак десио преседан са Косовом, саговорник Спутњика наводи да су пре свега Босна и Херцеговина и Македонија државе на Балкану у којима би могли да се позову на такву врсту праксе. Међутим, и то је мало, резонује Цвијановић, јер се ствар ту не може исцрпети, пошто би све земље које нису признале Косово дошле у неку врсту кризе. И Грчка је у дубокој кризи, и Словачка је у дубокој кризи, и можда би и Румунија дошла у дубоку кризу. Дакле, све те земље долазе у проблем са неким својим Косовом. А да не говоримо да ће се у проблему наћи чак и велика Кина, па да би тај проблем чак могао да поквари односе између Кине и Турске, што би била права штета. Тако да је много земаља ту на менију“, истиче Цвијановић.

Хотентотска логика Вашингтона

Анализирајући различите аршине приликом одбране такозваних граница Косова и границе Србије, па је то у једном примеру отварање Пандорине кутије, а у другом није, Цвијановић објашњава тиме што каже да као што према њиховом мишљењу постоје добра распадања — а то је распад Југославије, односно распад Србије, тако постоје и према њиховом мишљењу лоша распадања — а то би, на пример, био распад Македоније. „То је хотентотска логика у америчкој политици, где кад вама иде лоше, то је добро за човечанство, а кад неком другом иде лоше, онда је то лоше за човечанство. Америка се тиме води већ дуже време и очигледно је да Сервер није напустио основни принцип америчке политике“, подвлачи тај коментатор. Подела Косова каква је помињана и гурана до сад је, како сматра Цвијановић, пре свега бандитска подела коју амерички председник Доналд Трамп јавно не може да потврди.
Трамп не може у овом тренутку јавно да каже ’то са Косовом је готово и хајде да се разилазимо‘. Зашто? Зато што је на Косову све почело. Да није било Косова, не би било ни Трампа. Односно, да није било једног таквог распада, не би било таквог расплета у америчкој политици“, тумачи Цвијановић.
„Постоје назнаке да он то неће рећи. И то је та мала рупа која отвара простор наде за Србију, да ће он тражити неки излаз у договору са руским председником Владимиром Путином. Наравно, то би био поступно, споро, то би ишло на неке периоде и ко зна шта, али би било тако. Ја негде верујем да је могуће да се нешто тако деси", закључује Цвијановић.

Dacic sere kao foka, ponavljam nek se preseli u Prizren pa nek tamo brani Kosova...

Не би требало да брани Косово, срам га било !

- - - - - - - - - -

https://rs.sputniknews.com/komentari/201808071116813966-sta-bi-uzrokovala-podela-kosova-eu/

Подела Косова би уздрмала још две земље на Балкану, пет држава ЕУ и неке моћне силе

Уколико би се десио нови преседан са поделом Косова,
пре свега би се у Босни и Херцеговини и Македонији позвали на такву врсту праксе,
али би и све земље које нису признале Косово дошле у неку врсту кризе,
...

Ми треба да будемо најсвеснија и савеснија држава на свету,
да схватамо све добре и лоше конотације и импликације својих потеза.

Други могу да каке како стигну !

https://www.danas.rs/politika/haradinaj-granice-kosova-su-uspostavljene-ratom/

Haradinaj: Granice Kosova su uspostavljene ratom

haradinaj-ramus-678x380.jpg

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su „granice Kosova uspostavljene ratom, i da samo rat može da ih pomeri“.

On je to izjavio na konferenciji za novinare nakon zasedanja vlade, a na pitanje novinara da prokomentariše izjave predsednika Kosova o korekciji granice između Kosova i Srbije.

„Ko to misli da se granice drugačije menjaju, taj greši“, kazao je Haradinaj, prenosi Radio slobodna Evropa.

„Ove granice su uspostavljene nakon poslednjeg rata Oslobodilačke vojske Kosova ili intervencijom NATO-a, na desetine hiljada ljudi se nalazi ispod zemlje zbog ovih granica, i ne samo poslednje generacije, već i one ranije“, dodao je Haradinaj.

Kosovski premijer je ponovio da izjave o podeli Kosova ili o promeni granice je samo uzajamna retorika između Kosova i Srbije. On je ponovio da promene granice interesuju samo ruskog predsednika Vladimira Putina, s obzirom da „u parametrima današnjih granica ima ruske populacije u nekoliko država, i želi da iskoristi ovaj momentum i svoju snagu da aneksira nekoliko teritorija“.

„Mi ne pripadamo njegovoj mapi, mi pripadamo drugom svetu koji predvodi Amerika. Ne prilagođavamo se njegovim igrama, ne pomeramo granice“, kazao je Haradinaj, navodi RSE.

Tači je u nekoliko navrata rekao da podele na Kosovu neće biti, ali da će u Briselu predstaviti zahtev Albanaca sa juga Kosova da se Preševska dolina pripoji Kosovu.

Haradinaj je dodao da ono što je preostalo između Kosova i Srbije jeste recipročno priznanje unutar aktuelnih granica.

Haradinaj je takođe govorio i o nacrtu Statuta za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, a koji treba da se zvanično dostavi Briselu. On je istakao da je obaveza Vlade Kosova da statut usaglasi sa Ustavom i zakonima Kosova ukoliko on već nije urađen na taj način.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=08&dd=08&nav_category=640&nav_id=1428482

"Ne podeli KiM, ne autonomiji za Srbe, a granice..."

18898661415b476a4782987673511845_v4_big.jpg

IZVOR: BETA SREDA, 8.08.2018. | 14:21

Predsednik Kosova Hašim Tači je izjavio da neće biti podele Kosova niti autonomije za Srbe.

Na konferenciji za medije kosovski predsednik je rekao da je pod korigovanjem granica podrazumevao samo to da se Preševska dolina pripoji Kosovu, ali da istovremeno ne bude podele Kosova niti autonomije za kosovske Srbe.

"Mi treba da učinimo maksimalne napore da na kraju postignemo završni mirovni sporazum. Ja sam opredeljen da postignemo sporazum i nakon zahteva predstavnika Preševske doline predložio sam korekciju granice sa Srbijom, kao jedine mogućnosti za legitimisanje zahteva (Preševske) doline. To podrazumeva ne podeli Kosova, ne autonomiji za Srbe", kazao je Tači.

Po njegovim rečima, korekcija granica podrazumeva potpuno pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđa Kosovu i to treba da bude transparentan i miran proces između Srbije i Kosova.

Tači se zahvalio bezbednosnim strukturama Kosova za, kako je rekao, zalaganje za prevazilaženje bilo čega neočekivanog krajem prošle nedelje.

Ponovio je da će Kosovo izvršiti obaveza u odnosu na sporazum o Zajednici opština sa srpskom većinom "uz poštovanje Ustava i sporazuma iz Brisela".

Ocenivši da je dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i postizanje konačnog sporazuma glavna tema, Tači je rekao da je to težak proces ali i neophodan.

Sto Dacici ne dodje da zivi u svoj voljeni Prizren nego pati sa dalekog Dedinja ?

Ibrica Prasic je Albanac i on je upravo poslat iz Prizrena u BG sa zadatkom

- - - - - - - - - -

Дебела комунистичка балега од човека ТРЕБА КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРА ЗА ПРОТИВУСТАВНО ДЕЛОВАЊЕ И ПРОПАГАНДУ РАСТУРАЊА СРБИЈЕ А НАЛАЗИ СЕ НА ВЕОМА ОДГОВОРНОМ ПОЛОЖАЈУ.........

Dodi vodi glavnu rec
On je davno rekao da je podela najblje resene. ON je naredio AV da pusti Kosovo niz vodu jer se tamo odbacuje uteg i moze se krenuti u nezavisni put Srpske

Dodik: Podela Kosova najbolje rešenje

http://mondo.rs/a140965/Info/Srbija/Dodik-Podela-Kosova-najbolje-resenje.html

Пуна уста су им подјеле Косова јер лако је дијелити "туђе".

Не треба делити, већ дати цело, у комаду.
Не тражити ништа за узврат ( можда се сажале ?).

Мене чуди да се Хрватски цигани још нису сажалили,
него славе поветарац све више !

Баш ме чуди !
Будале, не знају шта треба.

Back