dacia stepway 1.6

a kad opereš dačiju, sija kao pseće mudo.

ja sam imao dačiju. Šta da ti kažem. Motor bio 1.2 75 ks, mrtav auto. Korsa sa tom snagom delje dačiju. Bilo me je strah. Prosečna oko 7.3 litara. Na 10000 km problemi sa nekim zvukovima ispod haube i palio lampicu koja u user manuel kaže: problem sa elektronikom... zamenio za Kia ceed i knaćim se vozeći je.

- - - - - - - - - -

ali da ti kažem, ja bih je kupio sada. Samo zbog zabave. Kija ima neke elektronike, nije zabavna za vožnju. Nije to to. Baš bih voleo da imam drugi auto dačiju. Nije mi bila za duže putovanje, nije za teranje, a ja sam je terao podosta brzo, pa možda zbog toga se javili problemi, ne znam. Gepek mali, nikako mi ne odgovara. Sve u svemu, zabavan auto i da li bi kupio opet: da. Rado. Rizik je voziti brzo po krivinama, ali je zabavno. Zabavan autić. Vozio bih ga rado tu po gradu, a kiju za na put.

Stepway solidno izgleda i kao polovnjak je povoljan jer Daciji generalno brzo pada cena.
Ono sto se secam kad sam se jednom poceo raspitivati bas za Stepway je da je lik na parkingu rekao da trosi 11L benzina.
E sad vidi dali se uklapas u tu racunicu o potrosnji. Licno nisam vozio taj auto i ne znam kakav je u voznji ali sto se cene tice znam da sam pre nekih 6-7 godina prodao Logan star 2 godine za 6000€ a danas kad bi ga on prodavao ne bi dobio 2000€. Zato ga i ne prodaje i kaze da je zadovoljan jedino sto mu bas dosta trosi kad ga raspali preko 120 km/h. Njegov Logan inace ima 1,4 motor.
Nudio mi se jedan Stepway pre 10-tak dana sa extra malom kilometrazom a nije iz uvoza. Umro deda a babi ne treba dok su deca u EU i trazili mi 5500 a ja ih samo presekao i rekao da mogu da sanjaju tu cifru a pogotovo od mene kao trgovca jer znaju cime se bavim.:)

Kolega kupio nov stepway 1.6 pre 5god, odmah ugradio plin, evo prešao 80.000km, nije imao kvarove, dva seta točkova ima, prve gume 195/55R16 continental još gazi, drugi set 15" wintere isto, troši do 10lit plina, bio prošlog meseca da pita da zameni staro za novo(isto Dačiju) i ovaj mu procenili 4.500eur, nije nikad imao ni češanje, izgleda skroz ok, stvarno očuvan posle 5god, ako hoćeš neki kontakt da se lično čuješ sa njim da ti prenese još neke utiske pošalji pp. Meni se inače ne dopada ništa od Dačije al eto, neko vozi i kaže ok. Imam i jednog drugara koji vozi običan sandero 1.5dci, januar 2013. prešao 57.000km bez problema, i on planira da menja staro za novo... ybg nemamo isti pogled na automobile...

Back