Da vas pitam nešto što sam.....

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kaka sam ja žemka:

• Ukupno glasova
    40
  • Anketa je zatvorena .
Ne znam ko sam ni sta zelim od zivota...srecu, da...ali od cega se ta sreca sastoji, ne znam. Od dva zla uvek biram vece, glupa sam ili volim da rizikujem. A taj rizik mi se nikad ne isplati...Zivim od danas do sutra, nadajuci se boljem, volela bih da sam neko drugi, suvise sam komplikovana sama sebi i ne podnosim samu sebe...pa mi nije jasno kako ja takva nekom mogu biti prijatno drustvo, na moje zaprepascenje...:roll:

..... vas već pitala na jednoj temi.

Ljudi je l umete vi da razlikujete ono što jeste od onoga što želite biti? :kafa:

Maji smo. :) Potajna i prikrivena boljka megalomanije i nerealno visoko postavljeni parametari ponasanja cesto je sve sto se ima u smislu odrzavanja glave iznad vode. I to je jedan od nacina odrzavanja (odbrambenog) sistema. Ne osudjujem. Ali pitam se, da li je svima poznat termin paradoks?

Znam ko sam i volim sebe takvu kakva sam, mada mi je dugo trebalo da to postignem.
Valjda kad si mlad tražiš sebe i nisi baš siguran kakav si i kakav ćeš postati, a posle se nekako nađeš, pa nisi siguran da ti se to sviđa, pa se onda složiš sa samim sobom i zavoliš to što jesi.:heart::heart:
Elem, važno je da se na kraju sviđaš sama sebi onakva kakva si..

Elem, važno je da se na kraju sviđaš sama sebi onakva kakva si..

... sa merom :) Jer mene nerviraju i ljudi koji skroz zadovoljni sobom - mislim, majku mu, treba ipak biti i samokritična (takođe sa merom)... i nezadovoljstvo sobom može da bude pokretač, razlog zbog kog se trudimo da budemo bolje... čovek koji je skroz i konačno zadovoljan je mrtav čovek, po mom mišljenju...

ja sam strvina koja se vucara kroz forum i na koju god temu da me baciš ja nemam šta da kažem :confused:
(na početku sam se izistinski dvoumila između prve i druge opcije :lol:)

ljudi mnogo lažu i još više lažuckaju. ja sam to skontala relativno skoro i zaprepastila se potpuno.
ali ne mogu još da shvatim kad to rade namerno, a kad lažući sebe lažu i druge, jer valjda neke stvari ne mogu ni sebi da priznaju... možda i ja tako, otkud znam.
opet, to kako se ponašaju za šire narodne mase, a kakvi su kad se ogole, ma koliko različito izgledalo, negde je savršeno kompatibilno i uzročno-posledično povezano... i ako suviše dugo nosiš istu masku srašće ti sa licem (poslovica, da l' kineska, da l' japanska, ne sećam se više)...
e sad, ima i ta posebna kategorija hvalisavaca što sve znaju, sve umeju i u sve se razumeju... previše samouvereni likovi koji od polutačnih poluinformacija naprave izvor mudrosti, a od lenje pite kulinarski poduhvat i tome slično (kako su neki sigurni bez pokrića a neki nesigurni bez razloga), foliranti, bukadžije, samopromoteri, sujetni ljudi, ljudi koji vole da se dokazuju (al' nemaju čime pa moraju maglom) - svako valjda ima neki svoj razlog i ono što time dobija...

Poslednja izmena:
Davala sam i sto mi nijesu trazili.
Trcala ,radila, sticala, radjala podizala ,ucila vaspitavala brinula se bdjela.
Umorila se..
Sad bi ja i da se ponovo rodim isto.
Nece tijelo umorilo se.
Moja buducnost je sad sporija.
Svaki tren je moje sjecanje i sadasnjost predajem buducnosti radosna sto je novi suncan dan.
Sagledavajuci sebe ne kajem se nek je sve tako.
Mi zene u velikoj borbi i obavezama cesto gubimo sebe...
Velika je mudrost sagledati kakva zelis biti i kako to sprovesti u sliku sebe same,kakva si a kakva zelis biti.
Ako uspijemo te dvije slike sebi pribliziti,uspjele smo.:)

Nece se dive ljutiti.

Paradoksalno.

nije sara paradoksalno..
nekad sam zelela da budem ovo sto sam sada, al` nisam mogla..
drugi mi nisu dozvoljavali..
godine mi nisu dozvoljavale..
neiskustvo mi nije dozvoljavalo..

sad sam upravo ono sto sam zelela (a ja cesto ne menjam misljenje) i upravo sam onakva kakva zelim da budem..
mora prvo da nam bude tesko, da bi moglo posle da nam bude lepo..:mrgreen:
ja sam svoj naporan deo odradila..sad malo da uzivam u onome sto mi sleduje..:heart:

Back