- Poruka
- 404.179
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kod mene u ulici svi imaju u dvorištu red četinara.Jako lepo izgleda, posebno zimi!Sad sam se nešto setio mog dvorišta od pre nekih 15+ godina. Mislim da mi godinama uopšte nije palo na pamet kako je izgledalo. Bile su 3 ogromne jele i jedan ogroman ariš. Mislim da je njih čak moj pradeda posadio pre mnooogo godina. Eto, on je umro 1961. I bile su još 3 manje jele i jedena velika ležeća tuja. Njih je deda posadio, mislim, godine kada sam se ja rodio ili par godina kasnije.
Ali te velike jele i ariš su bili tako impresivni, neka posebna vrsta, veoma gusto granje, tamne iglice i baš su bile mnogo velike. Sećam se kako je dvorište mirisalo na četinare i kako je po dvorištu bilo puno iglica i raznih šišarki svih veličina i oblika.
Sve to je bilo posađeno ravnomerno u nekom pravilnom razmaku u dve strane dvorišta. Pored kapija.
U tim jelama su se legle veverice i razne ptice. Sećam se kad sam bio dete kako sam kroz prozor gledao kako veverice čupaju mekanu travu između kuće i šume i kad ih smotaju u kudelju, trčao sam na terasu da gledam kako prave gnezda. Nijedan pas ili mačka koje smo imali ih nisu dirali. Valjda su se navikli na njih. Baš je to bilo lepo.
I onda je pre nekih 15 godina neki komšija naložio ćala da ne valja imati tako velike četinare tako blizu kuće pošto njihovo korenje može da se podvuče pod temelj i ošteti kuću (što je verovatno i tačno) a i da je "bad luck" imati takvo drveće u dvorištu. I on ih sve poseče. Samo je ostala tuja.
Kako je moguće da nemam nijednu sliku dvorišta od tad....
Kod mene u ulici svi imaju u dvorištu red četinara.Jako lepo izgleda, posebno zimi!
Kažu da ne valja baš u dvorištu, može ispred.
Okačiću nekad fotku.Druga strana ulice je Kej(rečno korito i šetalište),na reci je most kojim se ide u šumu.Verujem da je to baš lepa ulica. Ja mnogo volim četinare.