Да вам изгори ауто колико би долазили себи?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Сатима

• Данима

• Прича као анегдота остаје фора

• Замени се

• Није битно ако су сви живи и здрави

• Не знам да ли би преживео то

• Не знам да ли би преживела то

• Ја би,мој новчаник много теже

• Виша сила опомиње те престајем да возим

• Главобоља

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
46.141

Далеко било а да сте ово ви,да вам ауто изгори колико временски би се опорављали од стања шока,затечености,беса,очајања или би вам било свеједно,предмет као предмет замени се?

Ako imas kasko onda te i ne pogadja previse, dobijes kintu od osiguravajuce kuce pa kupujes nesto drugo. No, opet imas dosta papirologije da radis (bar u Srbiji koliko se secam) i izgubis neko vreme na tim papiima a plus si za to vreme bez kola.

U nekim drugim drzavama osiguranje ti pokrije vrednost izgubljenog automobila (tacno ti proracunaju kintu za model i godiste te ne gubis skoro nista), imas pravo na rentacar automobil dok ne registrujes novi.

A osiguranje pokrije al se ceka godinu dana
Samo ako imas uplaceno kasko, obavezno osiguranje pokriva stetu samo ka trecim licima.
Inace kasko imaju samo ljudi koji kupuju novi automobil i imaju kredit ili lizing, to je apsolutno (nepisano) pravilo.

Na osiguranje se ne ceka godinu dana, treba ti zapisnik MUP-a (ceka se maksimalno mesec dana), pa podnosis zahtev osiguravajucem drustvu i oni imaju zakonski rok od 14 dana da ti odgovore sa njihovom ponudom. Sve zajedno do 2 meseca, sto je prosle godine odradio moj tast.

Poslednja izmena:
Samo kasko pokriva i to opet zavisi šta kako. Mogu da te nabede da si sam kriv što je vrlo česta pojava u srbiji. Uvek je žrtva kriva.

Od dokumenata da saobraćajna ali ona ti ionako više ne treba :mrgreen:
Ne mogu da te nabede kada u spisku stvari koje pokriva kasko decidirano stoji i zastita od pozara na vozilu. Mogu samo da te zeznu i daju ti manju cenu od vrednosti po katalogu procenjenih vrednosti AMK Srbije ali onda mozes da se zalis i trazis arbitraznu procenu vrednosti vozila te ih jos oderes za troskove sudjenja i vreme koje si proveo bez vozila i, recimo, nisi mogao da obavljas svoj posao, u tvom slucaju sverca iz austrijskog Lidla na plato ispred Kalenic pijace. No osiguravajuca preduzeca znaju za tu caku pa ako daju manju vrednost od kataloske po AMKS to je nesto minorno tako da ti se ne isplati da ih tuzis. Koja si bre ti dileja mario, samo siris lazne informacije, gori si od Kurira i N1 zajedno.

Zamisljam kako trazis kasko za tvoju Ladu, verovatno bi te u osiguranju posmatrali kao ludaka. :D

Poslednja izmena:

Далеко било а да сте ово ви,да вам ауто изгори колико временски би се опорављали од стања шока,затечености,беса,очајања или би вам било свеједно,предмет као предмет замени се?
Gledam ovu sliku i razmisljam, izgleda da se tom jaranu razlio benzin iz rezervoara (ili kanti). Da mu je eksplodirao rezervoar ne bi se vatra sirila toliko u stranu, odleteo bi u vazduh.

to mi je sve u novčaniku koji je uvek uz mene osim pasoša a i on mi je istekao
Nije ista moda za muskarce i za zene, kod muske mode, uvek prave dzepove gde da stavis novcanik, kod zenske mode, nikad dzepovi za novcanik, ima dzepova ponekad ali nisu za novcanik....podrazumeva se da zene imaju torbu za neke stvari...eventualno i za novcanik...

Pocepaju ljudi rezervoar preko ivičnjaka/znaka. U sudaru pukne crevo itd pa se izlije gorivo a auto plane. Svašta može da se desi.
Ja video skoro , covek izlazi sa parkinga i odjednom pocne spreda da mu dimi , 10 sekundi kasnije on otvara poklopac, 10 sekundi kasnije vidim plamen, 20 sekundi kasnije vidim kako se odmakao , a pola automobila mu gori , 2 min , to je vec baklja kao za uranak....a jos nije stiglo do rezervoara....

Tako da ...brzo to ide kad hoce....
Ja sam svih ovih 10 10 20 sekundi isao ka automobilu , polako , sljunak pored puta..., tako da bukvalno gledas razvoj da ne mislite da je to sporo...

Nije ista moda za muskarce i za zene, kod muske mode, uvek prave dzepove gde da stavis novcanik, kod zenske mode, nikad dzepovi za novcanik, ima dzepova ponekad ali nisu za novcanik....podrazumeva se da zene imaju torbu za neke stvari...eventualno i za novcanik...
ružne ženske nose novčanike, lepim ženama muškarci sve plaćaju

Back