Da vam ispričam nešto

Sinoc posle završetka druge smjene dodjem pred biro i kontam ajd da zapalim jednu :) 200 metara ispred vidim jednu baku i kako izviruje u mom pravcu , nisam obraćala pažnju ispusim vrtim smartfon i kad sam se okrenula baka stoji iza mene kažem "hellou " baka se smeši da udjem u zgradu okrenem se prema baki i vidim da izgubljeno razgleda pridjem i pitam je da li joj treba pomoć baka pogleda u mene i kaže " možete zamisliti da vec duže od sat vremena čekam da frizer otvori a u 8:00 sam imala termin mogli su lepo okačiti cedulju da danas kasne "... kažem ja njoj da je sad 21:20 i da je noć pogleda ona u mene smiješi se i kazuje "ma kakva noć sad je dan "

Vidim da je baka neorijentisana .

Sklonim se i pozovem muriju kažem o čemu se radi kaže mi cajkan da čekam sa bakom dok kolege nestignu, čekamo i baka stalno priča o padu radnog morala i kako frizer neotvara kazuje da misli da ima 78 godina da njena majka živi u blizini itd.

Cajkani stigli baka sva u čudu i ispriča i njima priču da frizer nije otvorio u 8:00 i da skoro dva sata već čeka .....

Da li se plašite starosti ? I šta bi odabrali da možete birati da vam otkažu noge i snaga ili da vam otkaže pamćenje ? Nesto od to dvoje dolazi sa godinama ...
Tvoj gest je za svaku pohvalu,kamo srece da tako rade svi i nadju se drugima u nevolji.
Bilo je vise testova na humanost..Zadnje je kada je glumac- beskucnik legao na zemlju, sklupcan
I sta mislite, ko mu je posle vise sati prisao da vidi sta je sa tim covekom....Beskucnik
Prolaznici su prolazili a da se nisu ni osvrnuli na coveka u otrcanom kaputu koji lezi na plocniku

Naravno da se u tom slucajevima zove policija, jer mi nemamo jedinstveni broj za hitne sluzbe kao u Americi 911.

Onda policija aktivira socijalnu sluzbu.

Ne mozes sama da zoves socijalnu, jer njih boli kita da urade bilo sta. Te zene koje rade u istoj cekaju da im ugrozeni dodju na noge, nisu se one zaposlile na drzavnom poslu da bi se jbavale na terenu sa nekim raspadima samoinicijativno. Mora policija da ih aktivira.
policija aktivira q svoj jer ih bole uvo za beskucnike. od vasingtona juzno beskucnika koliko hoces. nigde nisam videla tolko beskucnika ko tamo. prvo sledece mesto buenos aires, verovatno od prvog bankrota.

Tvoj gest je za svaku pohvalu,kamo srece da tako rade svi i nadju se drugima u nevolji.
Bilo je vise testova na humanost..Zadnje je kada je glumac- beskucnik legao na zemlju, sklupcan
I sta mislite, ko mu je posle vise sati prisao da vidi sta je sa tim covekom....Beskucnik
Prolaznici su prolazili a da se nisu ni osvrnuli na coveka u otrcanom kaputu koji lezi na plocniku

Logično !
Ko će te bolje razumeti od sabrata po sudbini !?
Iste nas buve "grizu" !

Normalno da se zove murija u takvom slucaju. Nista cudno.
Ali dobro, ovde dodju kad izgubis macku ili zbog nekih smesnih stvari, a u Srbiji su me ne telefonu pitali "jel ima mrtvih?" i dodali "ako nema, necemo doci". :lol:

Istina. :neutral:

Drugarici je lokalna histerična ludača upala u salon nasrćući na nju nožem i isto to su je pitali. Este povređeni-niste, este živi-jeste. Ćao.

A ovi iz Hitne su tek gamad. Zvala sam ja zbog jedne rođake koja je patila od demencije. Žena 82 godine. Rekli su da nema šta oni da dolaze, da je ona za ludnicu.

Istu tu staricu su u Nemačkoj dva puta dnevno obilazile medicinske sestre u njenom stanu i to o državnom trošku.

Tamo je bila kolko-tolko dobro, kada je ovde došla, haos. Umrla je nakon par meseci.

I da zvala sam jednom zbog komšije ludaka koji teroriše ženu i decu, nisu hteli da dođu, kaže mora žena da zove. Jeste da, zvaće ako stigne živa do fona. Ma, more mrš.

to je srbija xella

- - - - - - - - - -

mnogo nemaca koji se posle 50 i 65 g isele iz nemacke, u sapniji grckoj, sta ja znam koje drzave
najkasnije posle 75 se vracaju as iz tog razloga jer je ovde najbolje obezbedjenje medicinske pomoci

Sinoc posle završetka druge smjene dodjem pred biro i kontam ajd da zapalim jednu :) 200 metara ispred vidim jednu baku i kako izviruje u mom pravcu , nisam obraćala pažnju ispusim vrtim smartfon i kad sam se okrenula baka stoji iza mene kažem "hellou " baka se smeši da udjem u zgradu okrenem se prema baki i vidim da izgubljeno razgleda pridjem i pitam je da li joj treba pomoć baka pogleda u mene i kaže " možete zamisliti da vec duže od sat vremena čekam da frizer otvori a u 8:00 sam imala termin mogli su lepo okačiti cedulju da danas kasne "... kažem ja njoj da je sad 21:20 i da je noć pogleda ona u mene smiješi se i kazuje "ma kakva noć sad je dan "

Vidim da je baka neorijentisana .

Sklonim se i pozovem muriju kažem o čemu se radi kaže mi cajkan da čekam sa bakom dok kolege nestignu, čekamo i baka stalno priča o padu radnog morala i kako frizer neotvara kazuje da misli da ima 78 godina da njena majka živi u blizini itd.

Cajkani stigli baka sva u čudu i ispriča i njima priču da frizer nije otvorio u 8:00 i da skoro dva sata već čeka .....

Da li se plašite starosti ? I šta bi odabrali da možete birati da vam otkažu noge i snaga ili da vam otkaže pamćenje ? Nesto od to dvoje dolazi sa godinama ...

pamcenje... bez njega moze da bude veselo

Back