DA UDJE DANAS

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

Igra - sastavi priču
autor LJILJA MMM
04.12.2010.

DA UDJE DANAS

Kameni pločnik.....kamene kuće......kamene ulice.....kameni grad. Tim sivim kamenom odzvanjaju koraci njeni. Tup...tup...tup...umorne štikle po umornom kamenu govore umornim hodom umorne Marije.....Povijene glave ulazi u sivu kamenu zgradu....gotovo je....sve je završeno. Surovo i teško. Kidanje u stomaku oseća još uvek dok ulazi u stan....nema nekih stvari....u kupatilu nedostaju njegove stvarčice .....u dnevnoj sobi zjapi prazan sto za kompjuter. Lampa....ona što su kupili kada su letos bili na odmoru ....odmor....dolazi joj kao talas sećanje i plavi je....muti joj se pogled. Tada je upoznao nju....od tada počinje haos koga ona nije bila svesna u početku. Kasnije je saznala.....daljina nije učinila svoje. Seda u fotelju, savija noge ispod sebe kao dete...ulazi u sebe tako tromu i raskomadanu......mora da je bila velika ljubav kada je ona odlučila da se preseli u njihov grad....komade sebe sakuplja po sebi...ne vredi. Previše je sveže sve...lebde delovi nje po segmentima svesti....očaj traje do duboko u noć....očaj lutanja po sopstvenom postojanju....vreme.....mora čekati vreme....ne zna kad će to biti.....najverovatnije sutra....
Od jednom, u ono vreme kada noć odlazi na spavanje a dolazi jutro... samo je podigla glavu.....tako svojstveno njoj....boli,boli....i kao da se probudila iz transa...pogled je bistar, jasan, glava dignuta malo višlje nego što treba, ali to je iz prkosa.....sama sebi dodaje samopouzdanje. Uvek je tako kada je život samelje. Uvek isto reaguje. Zna da će preuzeti kontrolu samo treba sačekati ....i ona je strpljivo čekala samu sebe. Ustaje, dubok udah...onaj što svaki nerv u telu pomeri....ulazi u spavaću sobu. Hladnim pogledom predje preko poluotvorenih vrata njegovog ormana koji je zjapio prazan. Otvara širom prozor da udje danas....

PS Dobro vam jutro .....lep dan želim :)

Sad neznam kome da se više divim; dal junakinji priče sa glavom visočije nego što treba ili tebi, draga Ljiljo, što umeš da me uvedeš u novo danas.
I nisam usamljena...ulazim u danas pa šta bude!!!!
:heart::zag::cvet:

LJILJA MMM;bt125204:
Pa meni naravno hahahaha :zimag:
Pusti nju.....ona je izmišljena :sanke:
Naravno da je izmišljena ali ne ostavlja me ravnodušnom saznanje da takvo nešto postoji i nije izmišljeno. I volim žene koje posle svega, skupe snagu, zahvale prošlosti i idu dalje...
Ostajem da se divim...izmišljenoj i tebi:zimag:

mari47;bt125205:
Naravno da je izmišljena ali ne ostavlja me ravnodušnom saznanje da takvo nešto postoji i nije izmišljeno. I volim žene koje posle svega, skupe snagu, zahvale prošlosti i idu dalje...
Ostajem da se divim...izmišljenoj i tebi:zimag:

:hvala:
Postoje draga.....mnogo žena je tako jako.....kao i mnogo muškaraca. Samo običan život koji mora da preživi......a snazi, čija god bila, muška ili ženska, treba svakako odati priznanje bar pišući o njoj:zag:

Poslednja izmena:
DUNJA W;bt125208:
Pa Ljiko malo ti pravih dozivljal, sada jos pises o neki izmisljenim junacima...Ti si zena Zmaj,sve stizes...ENERGIJO moja...Bravo..

Hahahaha
Ovo je vežba pisanja.....dakle, na književnosti postoji tema "sastavi priču". Onaj ko piše priču zadaje neke reči na osnovu kojih onaj sledeći piše svoju priču i tako u krug.
Pošto sam ja uvek pisala samo o svojim doživljajima.....ovo je bio način da naučim i drugačije pisanje......van sebe, tj. svog života, da pustim mašti na volju da izmišlja i smišlja a ne da samo prepisujem od sopstvenog života.
Eto.......ovo je samo jedna.....nisam napisala zadate reči ali u priči su.
Mislim da je i tema.....adekvatna nekima u smislu podrške
Volem i ja tebe :heart:

mari47;bt125222:
Mila sugradjanko, nije moj blog, ali me oduševila tvoja visprenost ! Tebi ništa ne promakne a meni...čitav naslov:zroll:
Priča jeste divna sa svem naslovom:sanke:

Mari bre....ti si malo......kako da kažem....više poetska duša, osetljiva....zanimaju te neke druge stvari.....a kuma mi.....nju pa zanimaju neke druge stvari.....te to i vidi.... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

LJILJA MMM;bt125225:
Mari bre....ti si malo......kako da kažem....više poetska duša, osetljiva....zanimaju te neke druge stvari.....a kuma mi.....nju pa zanimaju neke druge stvari.....te to i vidi.... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Kuma ti je elitna ! Nego, gde ti je kum ? Kad nekog hoće - hoće ga!
Kuma i kumu na istom mestu, iz istih razloga....Šta ono beoste krstili?
:sanke:

mari47;bt125226:
Kuma ti je elitna ! Nego, gde ti je kum ? Kad nekog hoće - hoće ga!
Kuma i kumu na istom mestu, iz istih razloga....Šta ono beoste krstili?
:sanke:

Ma kuma mi je prva liga....z:)
Koji kum.......Alfa ili Lončar?
Alfa....radi čovek a kum Lončar ne znam gde je......će dodje.......on je kao vetar Mari...moraš da sačekaš da dune :zimag:
Bajine štence treba da krstimo.....kad bude z:)

Back