Da ti kažem šta znaci fer

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fer znaci da je jedna strana dobila tacno ono što je htela na nacin na koji se druga strana ne može žaliti.

Šta je po vama fer i da li fer postoji u životu ?
Fer je što ti ne zloupotrebljavaš to što si supermod i razgovaraš sa ljudima normalno.
Ne bi bilo fer da ako se ne slažeš kažeš: "Ućuti ili ću te banovati" :lol:
....
Ja volim da se zezam, ali primer mi i nije tako loš :)

Kazu oko za oko zub za zub moze to a moze i ako te neko napadne bez nudjenja istog oruzja,fazon slomi ti srce,mozes da mu polomis noge,ako se kao mnogi precene pa verbalno i preko neta puste muda,nek budu spremni da ce im se fer vratiti ali onako kako druga strana odluci,mozda manje mozda vise zaboli al kad cackaju mecku nek se pomire s tim

Kazu oko za oko zub za zub moze to a moze i ako te neko napadne bez nudjenja istog oruzja,fazon slomi ti srce,mozes da mu polomis noge,ako se kao mnogi precene pa verbalno i preko neta puste muda,nek budu spremni da ce im se fer vratiti ali onako kako druga strana odluci,mozda manje mozda vise zaboli al kad cackaju mecku nek se pomire s tim
Nekada nemaju dovoljno očiju i zuba.
Kao oni "ortaci" što mi obiše stan.

Uvek ce nekom nesto biti fer, nekom nece. Za mene je fer kad ja nesto uradim, ispostujem nekog i ocekujem na neki nacin taj neko mene ispostuje kasnije.
E, brate...to nemoj da očekuješ. Nemoj ništa da očekuješ, ako učiniš dobro, kako se kaže: neka leva ruka ne zna šta radi desna, odnosno kad činiš, čini iz srca a ne zato da ti se vrati nekom ferkom jer je upravo suprotno: čuvaj se ljudi kojima si dobro učinio.
Ja sam prihvatio (mada i to teško) ono američko "fair enough". I preko toga ne očekujem ništa.

Fer uvek postoji kada se ljudi medjusobno postuju u odnosima....cak i onda kada nisu jednaki....
zato je i poznat odnos zvani fer play, pa ko je bolji on pobedi i drugi mogu i da *****, ali znaju da je tada i tog trenutka onaj pobednik bio bolji....

fer ne postoji posebno medjusobni odnosi ljudi
fer je i kada budes sutnuta ako nisi postovala dogovor....

Kod fer odnosa pravila su poznata i obe strane ih postuju i snose sankcije za nepostovanje...

Nekada nemaju dovoljno očiju i zuba.
Kao oni "ortaci" što mi obiše stan.

E, brate...to nemoj da očekuješ. Nemoj ništa da očekuješ, ako učiniš dobro, kako se kaže: neka leva ruka ne zna šta radi desna, odnosno kad činiš, čini iz srca a ne zato da ti se vrati nekom ferkom jer je upravo suprotno: čuvaj se ljudi kojima si dobro učinio.
Ja sam prihvatio (mada i to teško) ono američko "fair enough". I preko toga ne očekujem ništa.
Hvala. ? ?

Znam, ali dobro se dobrim vraća. Ako sam nekom uradio dobro onda ko prvi treba da ispadne dobar nego onaj kome si ti ispao dobar? Logicno mi je to nekako. Znam da to nije tako uvek i cesto.

Ja kad nesto uradim, to je zato što tako hocu. Uradim iz dobre volje i znam da mi nece pasti milion evra sa neba posle toga. Unajmanju ruku dobijes hvala dovidjenja. Ima opcija da ti neko isti uzvrati dobro delo il se dobro delo vrati od neke potpuno leve osobe za nesto drugo sto je tebi bitno u nekom trenutku. Npr boli te glava i jedan, drugi lek ne reaguju slucajno nekako saznas za treci koji valja. Onda mozes da kazes vratilo mi se zato sto sam pomogao nekom coveku da nadje ulicu.

Back