Nesto se setih ne znam sta me je tacno asociralo da cujem misljenja drugih na ovu temu...Da ste lekar koji treba da saopsti pacijentu istinu koja nije prijatna o njegovoj bolesti, da li biste bili iskreni i u lice coveku to rekli ili uvijeno da ga ne uplasite i ubedacite?...Kao mlada osoba posle srednje zaposlih se u bolnici i tamo sam se obrela na odeljenju gde su zene ispitivale mogucnost da imaju decu...I tako posmatraju ih lekari i cujem kazu: ne gospodjo pomirite se sa tim da nema sanse da imate dece...Zena normalno u plac i meni bilo beskrajno zao...Pomislim zasto tako direktno? Pa ja to ne bi mogla nema sanse...Sad isto kad neko oboli kao sto je moja sad vec pokojna prijateljica od teske bolesti lekari su joj otvoreno rekli sta ima i cak koliko ce da zivi...Normalno da se udepresivila da joj se stanje jos vise pogorsalo i umrla je u beznadju i ocaju...A mom ocu koji je bio star i boze me oprosti ocekivano da ce imati kakvu opaku bolest nisu hteli uopste da to potvrde...On je jadan do zadnjeg casa imao nadu da ce jos poziveti...Meni se cini da je bolje malo ublazenije nesto reci direktno je jako surovo i meni neshvatljivo...Sta misle psiholozi sta obicni ljudi?...eto mozda nesto za diskusiju...jer to je zivot...