Da se pohvalim!

obrni okreni... skoljka od 20 godina je trula pa to ti je... a onda pomislite koliko je to tek kockanje sa zivotima
Uopšte ne mora da znači. :roll:
Na zapadu je masovno popularno trkanje sa vozilima starijim od 30 godina, pa se još nikome nije desilo da vozi dve školjke ili da mu ispadne motor. :roll:
Valjda znaš i sam da uspeh najviše zavisi od umeća vozača, a ne od datuma kada je počeo da se proizvodi auto koji vozi.

Колико је мени познато у рели аутомобиле се уграђује некакав челични кавез који треба да штити возача и сувозача и који је потпуно независтан од каросерије, тако да теоретски шкољка може да буде и од картона... бар сам ја то тако сконтао... :)

Колико је мени познато у рели аутомобиле се уграђује некакав челични кавез који треба да штити возача и сувозача и који је потпуно независтан од каросерије, тако да теоретски шкољка може да буде и од картона... бар сам ја то тако сконтао... :)
Dobro ti je poznato. Taj kavez se zove roll-bar.
Inače, izgleda da našem UltraZvuku nije poznato da su mnogi automobili imali spoljne delove školjke od plastike, a noseći deo je bio roll-bar.
Čist primer: Metro 6R4. Na njemu je čak bilo označeno gde bi trebalo stavljati ruke prilikom guranja da se ne bi izlomila plastična školjka. :mrgreen:

Ne govorim ja o tome koliko je auto ili deo nov u smislu kad je proizveden, vec u smislu kad je konstruisan. Konkretno, mozes na Pezo 309 staviti sve nove delove prozvedene 2008, teoretski cak i celu skoljku, ali to je i dalje auto konstruisan sredinom 80-tih, i naravno da nce biti konkureentan u klasi sa vozilima iz 2008.

A u vezi sa trkanjem sa vozilima starim 30-godina, to je amatersko trkanje, koje nema veze sa pravim relijem.

ali to je i dalje auto konstruisan sredinom 80-tih, i naravno da nce biti konkurentan u klasi sa vozilima iz 2008.

A u vezi sa trkanjem sa vozilima starim 30-godina, to je amatersko trkanje, koje nema veze sa pravim relijem.

Pa niko nije ni spominjao WRC 2009 sa kolima starijim od 20 godina.
Amatersko jeste, ali nimalo neozbiljno kada sredjivanje tih kola košta 50.000 evra.

Ne govorim ja o tome koliko je auto ili deo nov u smislu kad je proizveden, vec u smislu kad je konstruisan. Konkretno, mozes na Pezo 309 staviti sve nove delove prozvedene 2008, teoretski cak i celu skoljku, ali to je i dalje auto konstruisan sredinom 80-tih, i naravno da nce biti konkureentan u klasi sa vozilima iz 2008.

Možda se nisam dobro postavio u startu... i žao mi je što me svi napadate jer kao da "bogohulim".
Ali budimo ozbiljni i realni - u Srbiji svi hoće da naprave da stvari koje su nenormalne izgledaju kao da je to normalno i opravdavaju ih.

Naravno da se u svetu organizuju reliji oldtimera, ali postoji REGULATIVA shodno njihovom generacijskom tehnološkom razvoju. Kod nas pod 1 nema te regulative tako specifično regulisane (jer je "nema se" dovoljan razlog), a pod 2 i svi nešto budže i majstoriišu kod kuće i prave od toga "vrhunski sport".
Nema ozbiljnih licenci, nema radionica sa licencama... ma ništa nije kako treba. Posle kad pogine neko onda se tek diže frka...

I na kraju... ovo kod nas su vozila od 20 godina a trkaju se za zvanični rally (ne u kategoriji gde im je mesto) i to nam je "najjače" takmičenje u tom pogledu. E to je tužno.

O bezbednosti i kvalitetu samih staza je apsurd i pričati ovde...

Izvinite ako je offtopic i opet se izvinjavam ako sam nekoga povredio, nije mi bila namera.

Evo me!!!
Uzeli smo drugo mesto u klasi i sedmo u generalnom.

Trka je super, najbolja do sad. Ima puno dobrih mesta sa kojih lepo može da se vidi.
Negde sredinom septembra je yu reli opet na Tari i na to idem obavezno.:D

Гледао сам вечерас на СОСу извештај са Таре... видео сам и дотичну 309ку, али онај лик са Клијом што се преврнуо и наставио трку ме је одушевио :D стварно бих могао да почнем да пратим мало тај спорт, па Боже здравља, среће и пара... кхм... :D

Back