Vexy
Buduća legenda
- Poruka
- 34.723
da, pogrešio si.Ne mislim da je to problem.Dete treba da se navikava jos kao malo na neke radne navike koje ce mu kasnije koristiti kroz zivot.Naprimer da bude uredno da ima urednu skolsku svesku,da samo spakuje svoj ranac za skolu,ako se bavi sportom da samo spakuje drugi ranac sa sportskom opremom.Kada mu dodje drustvo u goste dete treba samo da izadje na kapiju ili vrata od stana i doceka svoje drugare a ne roditelji,zatim samo treba svom drustvu da sipa sok i neke kolace da ih posluzi,jer to je njihovo drustvo.To su po meni neke normalne stvari.
Meni se nije svidelo i to nisam ni dopustio kada je moja cerka jos dok je bila mala jednom rekla da bi mogla da pokusa da spremi sama neki rucak.E tada sam reagovao i rekao: "To ne dolazi u obzir,jel hoces jos kao mala da se navikavas da budes necija "Sluskinja" pa kada odrastes i udas se samo to da radis,ne to ne moze,tvoje je da ucis skolu i zavrsis neki fakultet a za spremanja rucka nikada nije kasno da naucis i kada odrastes"
Neznam, mozda sam i ja tada pogresio,svi kao roditelji ponekad pogresimo sa decom,ali i sada isto mislim sto sam tako postupio.Bolje je da zavrsi njen fakultet koji joj dosta dobro ide pa da bude Profesor stranih jezika Engleskog i Francuskog koji studira i zatim radi u nekoj skoli kao Profesor nego da se odmah uda i da samo radja decu,sprema kucu,stan,ruckove i na kraju opet niko to ne ceni i ne postuje.To je moje misljenje,sta znam,svako ima svoje misljenje.
msm mnoge greške sam i ja pravila, ali
stvarno srećna bih bila da dete samo traži da nešto uradi
kakve veze imaju kućni poslovi sa učenjem
ima vremena i za jedno i za drugo.