Да сам ја неко...

Ванда

Elita
Poruka
18.051
Читам једну другу тему, отишла у причу ,,Ја бих забранио /ла...'' ,,Ја да сам неко ко .. ја бих то овако..'' и слично.
Помислих, није лоше да имамо тему на којој бисмо као НЕКО нешто забрањивали, дозвољавали, одузимали, давали...
Може да буде у виду кукњаве, могу бити конструктивни предлози...од воље вам!

3466hcp.jpg

donela zakon o zaštiti privatne svojine kao u Americi, a ne kao ovde recimo prijatelj zatekao tipa u plasteniku kako mu krade povrće i to je jedno sedmi put kako ga zatilče u krađ.i zapretio mu da će sledeči put da ga prebije ako ga zatekne, ovaj lopov uhvati i tuži ga za nanetu duševnu bol izazvanu pretnjom tako da se naš prijatelj mlatio po suđenjima kad je trebao da radi....
hoču da sam sigurna u svojoj kući

uvela smrtnu kaznu

uvela obavezan društveno koristan rad za sve prekršaje

uvela obavezno sortiranje odpada i preradu istog

ma prosto 80 posto švajcarskog zakona prepisala

da sam ja neko policajci bi cuvali decija igralista i zelene i uredjene povrsine po gradovima 24 casa dnevno... a mlade vandale po savatavanju u gradsku cistocu, da ciste ulice, prazne kontejnere i javne wc-e :evil: uz pretnju pendrecima :evil:... nemamo bre ni jedno igraliste za decu u gradu, tuga jedna :(

Davala bih mnoooooogo novca za obrazovanje - to znači, od kvalifikovanih i često proveravanih nastavnika, dobro plaćenih, preko školske opreme i obrazovnih putovanja za nastavnika i đake - ovo bi mi bio prioritet.

Davala bih više para za kulturu, ali ne po partijskim vezama nego po kvalitetu projekata.

Otvorila bih centre za mlade ljude, pubertetlije itd. da uvek imaju sa kim da popričaju (socijalni radnici, psiholozi volonteri i slično) i da imaju gde da odu i šta da rade ako nemaju para - dobra biblioteka sa stripovima, filmovima i muzikom, da mogu tu da sede, čitaju, gledaju, slušaju (niko ne mora da bude član, samo da ušeta), i mogućnost raznih sekcija - sport (studenti DIF-a da rade sa njima, da se trude da ih nalože na sport), pozorište i film (studenti FDU - obavezno volontiranje kroz cele studije, da prave glumačke. fotografske i slične radionice), umetnost (isto obavezno za studente, profani dobro došli - organizovanje izložbi, crtanje, slikanje), zanati (finansirati zanatljijama njihove projekte ako volontiraju u centru i uče decu razne stvari)... i tako to. Na mladima svet ostaje.

Poslednja izmena:
da sam ja neko policajci bi cuvali decija igralista i zelene i uredjene povrsine po gradovima 24 casa dnevno... a mlade vandale po savatavanju u gradsku cistocu, da ciste ulice, prazne kontejnere i javne wc-e :evil: uz pretnju pendrecima :evil:... nemamo bre ni jedno igraliste za decu u gradu, tuga jedna :(

slažem se. zyto se i ja zalažem za obevezu takvog rada, znači osim novčane kazne ide i ova....
smatram da treba odmah po džepu svakog ko pljune na ulici recimo, baci opušak i sl....nije narod u Singapuru toliko kulturo eve me nego 50 dolara za opušak pa bacaj kolko hočeš...

Читам једну другу тему, отишла у причу ,,Ја бих забранио /ла...'' ,,Ја да сам неко ко .. ја бих то овако..'' и слично.
Помислих, није лоше да имамо тему на којој бисмо као НЕКО нешто забрањивали, дозвољавали, одузимали, давали...
Може да буде у виду кукњаве, могу бити конструктивни предлози...од воље вам!

ukinuo bih partokratiju, a prosvetni radnici bi mi išli na provere svaka 2 meseca :banovati:

ukinuo bih partokratiju, a prosvetni radnici bi mi išli na provere svaka 2 meseca :banovati:

Слажем се.
С тим што просветни радници не могу на два месеца, али би морали бити под контролом. Не у оваквом смислу, да ,,папир трпи све'', а нико не зна шта трпе ђаци.
И обрнуто, у школи би морао да постоји ред.
И морало би да се зна шта у школи сме да се једе! Забранила бих чипс и смоки за ужину, пицу за доручак..

donela zakon o zaštiti privatne svojine kao u Americi, a ne kao ovde recimo prijatelj zatekao tipa u plasteniku kako mu krade povrće i to je jedno sedmi put kako ga zatilče u krađ.i zapretio mu da će sledeči put da ga prebije ako ga zatekne, ovaj lopov uhvati i tuži ga za nanetu duševnu bol izazvanu pretnjom tako da se naš prijatelj mlatio po suđenjima kad je trebao da radi....
hoču da sam sigurna u svojoj kući

uvela smrtnu kaznu

uvela obavezan društveno koristan rad za sve prekršaje

uvela obavezno sortiranje odpada i preradu istog

ma prosto 80 posto švajcarskog zakona prepisala

Trebao je da otruje bastu - pa bude: "Upsss... Komsija, kakva vam je to tirkizna pena na usta i ushi? Bas vam stoji uz boju ociju...".

Back