Da sam bogata....

pu prva :whistling:

kad bi bila bogata,ne bih se razbacivala previse,ali ne bih ni stedela toliko

priljustila bih veci luksuz nego sto sad mog,

1) putovanja
2) kvalitetnije stvari
3) bolja kola
4) kupila bih dosta stanova i iznajmljivala ih (ne bih bi mi nik2d bilo dosta para :hahaha)
5) svoju teretanu i trenera :)
ali dzabe mi pare ako ne budem srecna ;)

Da sam bogata...
Prvo bih odgovorila na apele za pomoć svoj onoj deci kojoj su neophodne operacije u inostranstvu. Ali bukvalno svima za koje čujem i za koje se uverim da nisu foliranti ( ako ima foliranata uopšte :confused: )
Kupila svojoj porodici neku finu, omanju ali dovoljnu kućicu, sa velikim dvorištem u kome bi bilo mesta da se napravi deci prostor za igru, da se napravi neka baštica, možda plastenik, i da gajim povrće i da se napravi divan cvetni vrt. Tj, napravila bih ga sama :)
Kupila bih roditeljima neki stambeni prostor, stančić, omanji ili isto omanju kućicu, zavisi šta bi više voleli
Zaovi toliko puta pominjani stančić na lokaciji koju ona hoće

I to bi bilo to... putovanja, ako mi ostane išta od tog bogatsta, ako ne - nije ni bitno, živi se i bez toga :)

Preselio bih se u Japan... :)
A nešto realnije - stan u centru Beograda (za izdavanje), kuću u Beogradu (neku onako taman), dobar auto (ali ne nešto preterano), izdojio bih toliko da imam boravak od bar mesec dana u Japanu (sa vodičem tj. obilaskom što više istorijskih i kulturnih spomenika), a ostalo bih dao u dobrotvorne svrhe...

...da sam bogata....
...obezbedila bi majci lepu udobnu starost..
...deci bi kupila po stan ili kucu i auto (znaci zavisi koliko bi to bogatstvo bilo)
...sebi bih otvorila neku malu kafe poslasticarnicu...gde bih se druzila sa gostima,
i svojim dragim prijateljima....naravno bar jedan veci stan, u kome bi bilo mesta za
sve nas kad se skupimo....i naravno auto...
...ako bi bilo uslova, opremila bih mali prostor za vezbanje..ali ne bih volela da vezbam
sama...bilo bi to nesto za meni drage ljude...
...ne bih davala novac u nikakve dobrotvorne svrhe, ali bih izgradila sigurnu kucu za
skloniste zenama i deci od porodicnog nasilja i svakog drugog...

...ako bi ostala koja parica, volela bih da vidim sve glavne gradove sveta...:)

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu.
Vlasnik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.
"Ne treba nam dugo" - odgovoriše ribari.
"A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?"
Odgovoriše mu da je ono što ulove sasvim dovoljno za njih i njihove porodice..
"Pa šta radite sa tolikim slobodnim vremenom?"
"Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom decom a popodne siestu provodimo sa svojim ženama. Uveče izlazimo u selo, sastajemo se sa prijateljima, popijemo poneko piće i otpevamo par pesama. Naš je život ispunjen."
Gospodin turista im predloži: "Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod."
"I šta onda?"
"Uz veći brod ulovićete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan.čitavu flotu. Umesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno sa velikim poizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim se možete preseliti iz ovog sela u Mexico City, Los Angeles ili čak New York ! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!"
"Koliko bi nam vremena trebalo za to?"
"Dvadeset do dvadeset pet godina"..
"I onda?"
"Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupovinom deonica i zaraditi milione!"
"Milione? Stvarno? A onda?"
"Onda možete otići u penziju, živeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom a večeri s prijateljima uz piće i pesmu."
"Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?" - upitaše Meksikanci.

Марџ, немам боне, али то је моја животна филозофија! :)
Мени је скроз добро и овако. Да сам богата, имала бих бригу да ме неко не опљачка, да неко не повреди моју децу...Не бих желела да сам богата, ни као мала нисам то пожелела. Искрено, волела бих да имамо дупло већа примања, да плаћам рачуне редовно, а остало би ми било исто. Можда бих мало дотерала кућу у којој живим, а можда и не бих, ионако је кућа само нужни смештај.
Мени су увек битни везе и односи са људима, а то се не решава новцем.
Али, лепа тема, док сам одговорила на њу. :)

Марџ, немам боне, али то је моја животна филозофија! :)
Мени је скроз добро и овако. Да сам богата, имала бих бригу да ме неко не опљачка, да неко не повреди моју децу...Не бих желела да сам богата, ни као мала нисам то пожелела. Искрено, волела бих да имамо дупло већа примања, да плаћам рачуне редовно, а остало би ми било исто. Можда бих мало дотерала кућу у којој живим, а можда и не бих, ионако је кућа само нужни смештај.
Мени су увек битни везе и односи са људима, а то се не решава новцем.
Али, лепа тема, док сам одговорила на њу. :)
1. ovako nekako i ja razmišljam; mislim da bi mi veelike pare (govorim o milionima evra, dolara, šta god) bile opterećenje, ne samo zbog pljačke, nego imam utisam da bi mi se natakarili razni manipulatori i mangupi sa predlozima kako da "pametno" uložim novac
2 za boldovano: nekad naglo bogaćenje (dobitak na lotou) možeda bude test prijateljstva; ako neko odjednom krene da se druži sa nama, a pre toga nas nije primećivao znači da je koristoljubiv; mislim da čovek kad s naglo obogati, ne samo dobitak na lotou nego krene čoveku biznis npr, što da ne, odjednom dobije mnooogo prijatelja

1. ovako nekako i ja razmišljam; mislim da bi mi veelike pare (govorim o milionima evra, dolara, šta god) bile opterećenje, ne samo zbog pljačke, nego imam utisam da bi mi se natakarili razni manipulatori i mangupi sa predlozima kako da "pametno" uložim novac
2 za boldovano: nekad naglo bogaćenje (dobitak na lotou) možeda bude test prijateljstva; ako neko odjednom krene da se druži sa nama, a pre toga nas nije primećivao znači da je koristoljubiv; mislim da čovek kad s naglo obogati, ne samo dobitak na lotou nego krene čoveku biznis npr, što da ne, odjednom dobije mnooogo prijatelja

:ok: apsolutno!

Volela bih da imam:
1. kuću-seosko domaćinstvo van grada sa imanjem i životinjama (konji, psi, ukrasna živina, mačke i sl.), znači samo za uživanje, naravno pored ovoga i da zaposlim nekoliko ljudi koji će mi održavati sve to

2. neki jači auto-džip ili tako nešto da mogu da odem do grada u neku kupovinu ili da obiđem neka mesta u okruženju

3. mogućnost da bar 2-3 puta godišnje otputujem negde na more, jezero, planinu

Ovako nešto bih baš volela, da živim bez nekog opterećenja šta će biti sutra, a ne zanima me neki preterani luksuz, lični frizer, kozmetičar, trener mi stvarno ne trebaju, ali svako uživa u nečemu,Eto, ja obožavam životinje, ali nemam mogućnosti da ih čuvam.

Ne bih volela ni da sam baš ekstremno bogata, pa da strahujem za svoj i život svoje porodice, a i da me razni ljudi večito vuku za rukav da im dam pare.Verovatno bih s vremena na vreme pomogla neki Dom za decu bez roditelja, neku bolnicu, neku ustanovu za invalide, ometene u razvoju, neki azil za životinje i slično tome.

Da sam ja bogata,prvo bih pobegla iz ove sumornr zemlje pune problema,jada i konstantne negativne energije!
Kupila bih u nekoj normalnoj i stabilnoj zemlju par stanova za izdavanje,jer koliko god novca imas,moze se potrositi!
Deci bih uplatila skolovanje negde u inostranstvu.
Otvorila bih fond,koji bih ja kontrolisala,za talente koji nemaju novca da se skoluju!
Kupila kucerak u Italiji sa bastom,mala kuca,ali veeeeliko dvoriste.
I obisla bih ceo svet,sa porodicom,ali ne ono aranzmani po hotelskim sobama,to ne volim,vec pravo putovanje da upoznam zaista kulturu tog naroda!

Nekretnine, putovanja, humanitarne aktivnosti...

Ne zudim ni za cim, ali bih volela da proputujem svet, i da svoje vreme protraceno na razne trivijalnosti ustedim tako sto bih angazovala nekog drugog da ih obavlja. Verovatno je fenomenalan osecaj kada mozes da zivis udobno i bez opterecenja, a da pri tom mozes da pomognes i usrecis i druge ljude. To je onda kompletno zadovoljstvo.

Drago mi je sto se ovde ne gleda na materijalno bogatstvo kao na nesto negativno. Ja licno nemam ni ambicija, ni zelje, ni sposobnosti da budem bogata, ali sam i te kako svesna da je plemenit bogat covek mnogo korisniji drugim ljudima od plemenitog siromasnog coveka zato sto ima jednu mogucnost vise da im zivot ucini lepsim i laksim.

pare dodju i prodju,bolje mi da budem srecna imam sta da jedem,priustim sebi neke sitnice i srecna sam ;) a ovako dzabe meni silna putovanja ,manikiri,pedikiri kad sam tuzna i usamljena.
otkud ovo ili-ili?:) Ima ljudi koji su i bogati i srecni, kao i onih koji su i skromni i nesrecni. Nije to izbor bogat/nesrecan ili siromasan /srecan zato sto su moguce sve kombinacije. I bolest i starost i nesreca se lakse podnose ako covek ima novca.

Da sam bogat ne bih imao ni jahtu, ni licnog kuvara ni nista slicno. Osnovao bih humanitarnu organizaciju i pomagao gladnim ljudima. Sreca jednog coveka nije nista u poredjenju sa srecom grupe ljudi.

:super: jako lepo razmisljanje:D

Pre vise decenija sam upoznao jednog Gospodina i proveo puno vremena u razgovoru sa njim. Doktor teologije, doktor medicine i doktor ekonomije, intelektualac sa najboljim preporukama za jednu uspesnu i sjajnu karijeru (njegov kolega je danas najveci poglavar jedne velike crkve), bilo je to davnih osamdesetih. Otisao je za Indoneziju da...pomaze stanovnicima jedne siromasne zemlje. Uvek se rado setim njega i velicine koju je zracio svojom skromnoscu:D

App @teme
Statistika je pokazala da 99% osoba koje su dobile na neki srecni nacin vece bogatstvo, postali su sirotinja u roku manjem od dve godine:sad2:
Svi smo mi bogati, samo nas ima puno koji egoisticki necemo da delimo;)

mislim da sam bogata!!! imam svoj mir, zdravu decu, divnog muza, prave prijatelje, na vreme placam racune, na odmor odem jednom godisnje, ali i ako ne odem, nije smak sveta.... hrane imam, deci kupujem igracke i garderobu kad pozelim, sebi bas retko.... ne dugujem nikome ni cent.... mirno spavam....

e sad, da imam viska para, mozda bih placala kuvara u kuci, samo eto zato sto ne volim da kuvam... ili bi se svakog dana hranili u restoranu...
jedno samo znam, kada bih imala milione, nikada nikome ne bih dala ni jedan cent, iskustvo je najbolja skola.... a tu sam se gadno opekla.....

Ja bas suprotno!:D
Kada bih imala resene sve probleme tim pre bih ostala ovde da budem korisna, a i jedino sto mi ovde smeta je materijalna situacija koja bi u tom slucaju bila nepostojeci problem : :)

Materijalna situacija jeste problem kod nas,ali,gledam ove nase "bogatase"naprave kucurinu,a oko njih stracare!Kupe dzipa,ali ga voze po rupama!Rode decu,ali i ona se igraju na pohabanim igralistima!Kada izadju iz svoje vile,sumorno i sivo oko njih,smece na sve strane,nista nije uredjeno!Naplacuju ti parking,a uslova za parkiranje nigde!
Tako da mi veliko bogatstvo u ovom okruzenju ne bi prijalo,ako je sve oko mene jadno!A koliko god vode proteklo Dunavom i Savom,mi nikada necemo biti uredjena drzava!
Zato bih pobegla odavde!

mislim da sam bogata!!! imam svoj mir, zdravu decu, divnog muza, prave prijatelje, na vreme placam racune, na odmor odem jednom godisnje, ali i ako ne odem, nije smak sveta.... hrane imam, deci kupujem igracke i garderobu kad pozelim, sebi bas retko.... ne dugujem nikome ni cent.... mirno spavam....

e sad, da imam viska para, mozda bih placala kuvara u kuci, samo eto zato sto ne volim da kuvam... ili bi se svakog dana hranili u restoranu...
jedno samo znam, kada bih imala milione, nikada nikome ne bih dala ni jedan cent, iskustvo je najbolja skola.... a tu sam se gadno opekla.....

Prvo sto si navela jeste najvece bogatstvo,ali tema je o materijalnom bogatstvu,pod uslovom da imas porodicu i zdravlje svoje i svoje porodice!
A ovo sto sam obelezila,potpisujem!Moj muz je davao familiji i sakom i kapom,i sad kada je prestao,jer nema toliko za davanje,jer ima svoju porodicu,rodjene sestre ga vise i ne poznaju!Nasoj cerki ni za jedan od 4 rodjendana nisu ni telefon okrenule da cestitaju,a kamo li da dodju i donesu poklon!Iako je moj muz njihovoj deci donosio iz inistranstva sve,od garderobe do bicikla,video rikordera....Dala bih nekom nepoznatom,npr.talentovanom detetu koje nema novca za skolovanje ili nedaj Boze nekom da spasem zivot!

Back