електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.191
a šta je onda maslo?
To je ваљда онај пречишћен путер.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a šta je onda maslo?
60 do 70% mlečne masti i služi za kuvanjeTo je ваљда онај пречишћен путер.
Probacu... cim ova korona stane. Da li je to ono gde se prodaje dobar giros?Vucko u Ustanockoj ulicivlasnici su iz Sarajeva, tj izbegli za vreme rata, ali su i tamo drzali buregdzinicu
i probaj njihove pite ispod saca i buredzike
![]()
PrekoputaProbacu... cim ova korona stane. Da li je to ono gde se prodaje dobar giros?
Hvala tiii.Prekoputatacno prekoputa hotela Srbija, u onom trznom centru kao. Oni imaju ta dva lokala, taj fast food i buregdzinicu, nscrtan je Vucko olimpijska maskota iz Sarajeva
![]()
To je maslac ili puter. Baba mi je pričala kako su nekada oni to pravili. Sipali mleko u bućku (duboki drvenu uzanu zdelu) i lupali po tom mleku do besvesti. Maslac je izbijao na površinu.60 do 70% mlečne masti i služi za kuvanje
Znam samo da nikad ne bi jela burek s nutelom. Mislim, stvarno.Sta je to burek, zapravo?
Za moja shvatanja, burek je trouglastog oblika i pravi se sa mašću
Nema dobrog bureka bez šmeka na mast
To što prodaja po pekarama (ponekim) su pite navijače na biljnoj bazi
Protiv čega nemam ništa protiv, al tako bi to trebalo i nazvati
Također me zanima koja je razlika između putera i maslaca
I imam još tako, puno nedoumica, kad se setim, pitaću
Ovo je caka i za još neka jela, krompir na tepsiji, musaka itdKad pravite pitu s mesom, onu guzvaru, pred kraj pecenja isecite na kocke i smesom od umucenih jaja i pavlake prelijete preko, posebno tu gde ste seckali i ostavite da se zapece do krajammmm, prijatno
To je maslac ili puter. Baba mi je pričala kako su nekada oni to pravili. Sipali mleko u bućku (duboki drvenu uzanu zdelu) i lupali po tom mleku do besvesti. Maslac je izbijao na površinu.
![]()
Није грешка казати бурек са сиром уместо сирнице. Свако поднебље има право звати како хоће. Искрено сирница је по мом мишљењу безвезе и свиђа ми се по-српски бурек са сиром.Mislim, čemu neka ljutnja i negativa.. sad bih ja trrebao biti kao ljut što neki traže burek sa sirom, krompirom?? ..svašta.
Jednom i to da razjasnimo.. zovite kako hoćete ili hoćemo..
Kod mene u R. Srpskoj (a i F. BiH) odeš u buregdžinicu,
tražiš burek, dobiješ burek sa mesom i ništa drugo
tražiš sirnicu, dobiješ sa sirom
ili zeljanicu, krompirušu.. nepotrebno i suvišno je reći, dajte mi burek sa mesom, sirom..
I to je nešto što se podrazumijeva, što je normalno.. mada razumijemo i one koji traže burek sa zeljem, umjesto zeljanice.
Inače peku se u okrugloj tepsiji i sijeku na četiri dijela tzv slagani ili ručno savijani, elipsasti tzv motani.
Istog oblika i načina pravljenja imaju i sa višnjama, jabukama, trešnjama, ali njih zovemo pite.
mada.. dosta njih traži pitu sa sirom, krompirom.. ali burek je ostao burek, jedini sa mesom.