Da li znate tačno rešenje - Još jedan zadatak

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Озбиљно ме забрињаваш, де прочитај сам задатак, пажљиво, ријеч по ријеч.
24 : 4•(6-4) Ovo je zadatak koji bih ja zadala učenicima u vezi redosleda računskih operacija, ove internet zezalice ne radimo ;) poenta u posmatranju načina zapisa mi i nije neka matematika ;)

Ништа од превода, морам ја:
1730158684798+.jpg

„Покушај ријешити ову немогућу једнакост:”

Већ прва ријеч је занимљива – не ријеши него ПОКУШАЈ ријешити – а пошто је ова тема на „Образовању” очекујем озбиљан одговор на питање: „Како се рјешава немогуће?”

Ништа од превода, морам ја:
Pogledajte prilog 1635820
„Покушај ријешити ову немогућу једнакост:”

Већ прва ријеч је занимљива – не ријеши него ПОКУШАЈ ријешити – а пошто је ова тема на „Образовању” очекујем озбиљан одговор на питање: „Како се рјешава немогуће?”
Pa upravo sam ti to i rekla u prethodnom postu, jedino što nisam bila precizna da napomenem objasniti nemoguću jednakost, moja greška.

Pa upravo sam ti to i rekla u prethodnom postu, jedino što nisam bila precizna da napomenem objasniti nemoguću jednakost, moja greška.
Тебе ни за главу ни за реп... Какав је проблем рећи: „Неправилно записано, не може се рјешавати док се не запише како треба”, а не додатно мутити ионако мутну воду с „24 : 4•(6-4)” и сл?

Тебе ни за главу ни за реп... Какав је проблем рећи: „Неправилно записано, не може се рјешавати док се не запише како треба”, а не додатно мутити ионако мутну воду с „24 : 4•(6-4)” и сл?
Ma dala sam ti primer kakve zadatke , što se tiče redosleda operacija zadajemo :D

Back