Da li znate šta želite?

Vi kao da ste monahinja.
Nisam ni prići, ali... monahinje kakve imam na umu i treba ženama da budu uzor po mnogo čemu.
Kakve li želje tek one imaju?
Da li im je važna skupocena torba, pa cipela, pa buket od 100 ruža (Ne manje!), da se tera moda, slika na divnim mestima, ne zbog divnih mesta, već da oni koji te slike gledaju "svisnu", da se landara jezičinom na svakoga i sve strane?

Nisam ni prići, ali... monahinje kakve imam na umu i treba ženama da budu uzor po mnogo čemu.
Kakve li želje tek one imaju?
Da li im je važna skupocena torba, pa cipela, pa buket od 100 ruža (Ne manje!), da se tera moda, slika na divnim mestima, ne zbog divnih mesta, već da oni koji te slike gledaju "svisnu", da se landara jezičinom na svakoga i sve strane?
Šta možemo? Ego i taština... Vašar taštine...
Ne treba mnogo da nas pogađa - to je bitno.

Divno.:heart2:
Slično i ja mislim.
Ali opet imam nekakve želje.
Ali moram priznati da nije loše ni obučavati sebe da nemaš želje.
Asketska samodovoljnost.:cool:

Treba naći balans između duhovnog i materijalnog. To je i skrivena suština ove teme.
Šta zapravo želimo i zašto to želimo i šta nam je stvarno potrebno?
I šta nas ometa da ostvarimo to što želimo i opet da li nam je to potrebno?
Maltene smisao života se svodi ipak na nekakve želje pa makar to bile želje da se ne želi ništa ili ništa posebno.z:p
Drago mi je što si došla na temu.:heart2:

"Volja je nikad zadovoljena i zato je ovaj život najgori mogući život i ovaj svet najgori mogući svet" - Šopenhauer
Veliki broj ljudi, čak većina život provede želeći i tražeći nešto i nikad ne zadovoljeći sebe.
"Ljudi se mnogo više trude da steknu materijalno bogatstvo nego duhovno iako je sasvim sigurno da nas najneposrednije usrećuje upravo duhovno bogatstvo, a ne materijalno" - takođe Šopenhauer.
Lepo receno. Cesto zelimo ono sto nemamo, cesto nas bas briga sto to nemamo, gasimo nase zelje, ali ako prodje puno vremena, onda ce taj nedostatak kad tad izbiti na povrsinu. Cesto kada se stvari smire, kada smo se egzistencijalno obezbedili, kada nismo zaokupljeni problemima, onda moze doci lavina nezadovoljstva koja je dugo cekala da bude primecena a za koju nemamo leka. Ljudi cesto zele ljubav, prihvacanje i prijateljstvo sa odredjenim ljudima a da toga nisu svesni, pa traze neke druge zamene. Duhovnost je cesto zamena za slican nedostatak.

Neki kažu da uvek znamo šta želimo.
A da kada ne znamo zapravo samo racionalizujemo jer nemamo dovoljno hrabrosti da zgrabimo to što želimo.
Očigledno je reč o ljudima koji idu silovito i svom snagom kroz život.
Da li vi znate šta želite?
I šta i zašto ako nije tajna? Ako jeste okej.
Da li vreme više provodite razmišljajući šta zapravo želite nego boreći se da dostignete ono što želite?
Koji pristup životu vam se više sviđa i koji je bolji?
Знам шта желим.Желим пре свега да се запослим и да се осамосталим.
Затим желим да нађем девојку,не због се*са,него да могу са неким да уживам.
Нажалост,у последње време више размишљам о томе него што постижем резултате,али трудићу се да све то остварим.
Лакши приступ је надати се,али са таквим приступом нема резултата,тако да је боље борити се за нешто него чекати да падне с неба.

Mnogo bolje znam sta necu nego sta hocu.

Ali hocu otprilike, ili bar tako mislim: bogat drustveni zivot; zurka i neznost/seks/ljubav najmanje dvaput nedeljno; da budem digitalni nomad koji radi sa raznih svetskih plaza, sa sigurnim poslom a koji moze da radi kad hoce; da putujem svetom, da se upoznajem, i da se vracam na mesta gde sam vec bio; vise da uglavnom imam jednu, dve, tri prijateljice sa povlasticama i sa dugorocnim ili trajnim takvim odnosom, nego zenu; da filosofiram sa drustvom;

Ali sansa za to ne postoji.

Back