Pravilo sedista u avionu....
Putnik ima pravo na svoje sediste i sve u vezi njega, i nista vise..
Dakle, nema zahtevanja da onaj ispred podigne sediste, uradi ovo ono , ali onaj iza moze pasivno da koristi ekran li sta god hoce, ali ne sme da stavlja nista na vase sediste, ni da ga upire nogom ni drma ni nista...on ima svoje sediste i sva prava nad njim , kao da ne postoje druga sedista, samo njegovo u avionu a sva ostala su izvadjena..
Dakle , ako su vam noge duge, trazite premestaj, zanimljivo ali kad stjuardese znaju za ovo pravilo , a u USA izgleda ne znaju, one uvek i nadju ili zamole drugog putnika da zameni mesto...znaci meni su nasle u roku od 5 min , 4 putnika da zamene mesto , zato sto je putnik ispred mene , malecak ali nema veze, njegovo pravo , spustio sediste, a meni noge duge, 2m...pa ako hocu da se odvajam od saputnika, mogu u rekordnom roku..
E sad ne znam, gledao sam neki snimak putovanja i to prvog pre mesec dana, pa ne znam da li su ukinuli sve one besplatne usluge koje su nudili , npr vodu , sokic, meni licno su i na qatar i na dubai letovima nudili i neki viski , ne bas jak kvalitet, i nisu postavljali pitanje broja, zbog necega mi je trebalo 3, 4, viskija..inace ne pijem.
To sto se tice usluznosti...znaci maksimalno su mi na svakom letu izlazile u susret stjuardese...negde ono bas totalno , a negde umereno..
Kad je totalno , onda je prosto bruka da pisem sta su mi sve nudile i radile...nije nista lose, nego je mimo protokola sigurno...nudile svoj obrok, specijalitete, hranu iz prve klase, svasta nesto..