Da li znate koju muziku slušaju vaša deca?

Bojana04

Početnik
Poruka
3
Ja imam klince tinejdžere i bez obzira koliko ih suprug i ja usmeravali ka "normalnoj" (za nas) muzici, oni imaju svoj repertoar. Rasta, Gastoz, Elitni odredi,...Da li je to kvalitetna muzika za decu? To svi slušaju, pa moraju i oni.) Kako me to nervira! Mi smo nekada želeli biti različiti, a ovi danas ko "jaje jajetu". Šta slušaju svi, i mi ćemo, šta imaju svi, i mi bismo želeli...:lol:

Јест били сте другачији тако што је 100 хиљада људи нагрнуло на Хајдучку чесму 77-ме године. Клици су вазда ишли за оним што је популарно, не желе да се издвајају из своје групе. И као да је битно шта било ко слуша од музике. Музика 21. века је нешто што је свакодневно, рутина, што нема неку велику вредност.

Јест били сте другачији тако што је 100 хиљада људи нагрнуло на Хајдучку чесму 77-ме године. Клици су вазда ишли за оним што је популарно, не желе да се издвајају из своје групе. И као да је битно шта било ко слуша од музике. Музика 21. века је нешто што је свакодневно, рутина, што нема неку велику вредност.
Nema vrednost ako te ne interesuje da potrazis malo. Postoji brdo kvalitetne muzike u svim zanrovima, da ne nabrajam sad.
Iako nama deluje obrnuto, nekad si morao mnogo vise da se potrudis da dodjes do dobre muzike, ja sam isao nedeljom ispred SKC-a i tu se snabdevao, a danas ukucam na guglu best progressive rock album 2016 i eto ga. Vecinu ljudi danas i to mrzi, nego ocekuju da se dobra pesma pojavi u pauzi izmedju dnevnika i slagalice, cak i da se pojavi, promenili bi kanal.

Ja imam klince tinejdžere i bez obzira koliko ih suprug i ja usmeravali ka "normalnoj" (za nas) muzici, oni imaju svoj repertoar. Rasta, Gastoz, Elitni odredi,...Da li je to kvalitetna muzika za decu? To svi slušaju, pa moraju i oni.) Kako me to nervira! Mi smo nekada želeli biti različiti, a ovi danas ko "jaje jajetu". Šta slušaju svi, i mi ćemo, šta imaju svi, i mi bismo želeli...:lol:
meni nije smesno to sta slusaju

Da li ste ti i suprug slusali ono sto vasi roditelji smatraju kvalitetnim?
Da li ste napredovali od tinejdzerskog uzrasta do sada ili je to isto ono sto ste slusali kao tinejdzeri?
Da li ste slusali ono sto je slusalo i vase drustvo u tim godinama?
Koja je to muzika koji ti i tvoj suprug smatrate normalnoj i prema kojoj ih usmeravate?

Joj, koje zlo od muzike. Ne znaš šta je gore, ovo zavijanje, banalni tekstovi, loše akcentovanje reči zarad rime, kičerajski spotovi.... A pregledi milionski.:(

Za pocetak treba da ih zainteresuje muzika u umetnickom smislu da bi dete razgranicilo kvalitetno od nekvalitetnog, kao i za svaku drugu umetnost, a to nije lako. Ajde ti sad nateraj dete da ga interesuje slikarstvo ili kinematografija, pa makar i na banalnom nivou.

E sad, postoji onaj drugi nacin razvrstavanja muzike po trendu. U nekim trenucima u trendu je stvarno bila kvalitetna muzika, pa i onaj koga nije interesovalo, pratio je trend i slusao dobru muziku, a danas to nije slucaj.
Danas je u trendu ono sto donosi novac, a posto seks prodaje sve, tako i u muzici...

Volim sve što vole mladi..:lol:

vole i oni da se razlikuju, ali od odarslih, a ne i od druge dece..
..a moraju da budu u toku...
moji služšaju sve to+ Beogradski sindikat
ali i Boru ćorbu, Bajagu. Boru Dugića

Ako detetu na vreme ne pokažeš šta je dobra muzika, teško da će je sam pronaći (može da se desi, ali to je retko).
Ako je prvi koncert na koji dete ode- Jean Michel Jarre, ako u kući najčešće ide rok muzika, klasika, reggae i recimo, hitovi osamdesetih, sigurno se neće uklapati u novokomponovane pesmice domaće proizvodnje. I kad čuje muziku koju do sad nije čuo, znaće da je svrsta u omiljene ili ne. Ukus se gradi od malena, gradi se okruženjem u kome se dete nalazi.
E sad, problem je dostupnost svega deci putem interneta. Mnogo je lakše bilo sa sinom (22) nego sa ovom malom, koja sa 6, slušajući, na primer Bajagu na tabletu, preleti na Medo brundo, a posle toga na neku "Zmija -žaba" glupost. Onda je mnogo teško objasniti joj zašto to nije kvalitet, ali s obzirom da deca u tom uzrastu još padaju pod uticaj roditelja, može se. Do sada je bilo bitno dozvoliti joj da presluša i objasniti joj da ima boljih i lepših stvari na način tako što joj pustim nešto drugo koje je isto pevljivo i šareno , pa joj se to svidi i zaboravi na di-du-li-du pesme.

Nema vrednost ako te ne interesuje da potrazis malo. Postoji brdo kvalitetne muzike u svim zanrovima, da ne nabrajam sad.
Iako nama deluje obrnuto, nekad si morao mnogo vise da se potrudis da dodjes do dobre muzike, ja sam isao nedeljom ispred SKC-a i tu se snabdevao, a danas ukucam na guglu best progressive rock album 2016 i eto ga. Vecinu ljudi danas i to mrzi, nego ocekuju da se dobra pesma pojavi u pauzi izmedju dnevnika i slagalice, cak i da se pojavi, promenili bi kanal.

Данас је рок музика генерално и у свим својим жанровима музички чак боља него у златно доба седамдесетих, има много више озбиљних бендова него онда, а не може се рећи ни да нема концерата и фестивала, али рок музика више нема тај гламур који је имала друге касних 60тих, 70тих, 80тих и ајд да кажемо донекле 90тих.

Ne treba da ih muzicki usmeravas nego vaspitavas ko ljude a muziku ce onda sami izabrati ako imaju zrno intelekta.
Ako su bas mali normalno je da ce da ih ne izoluju prihvatiti ono sto slusa vecina.
A mozda su ti deca samo seljaci ko 90% populacije ovde.
Mada ni u svetu nije bolje popularna kultura i muzika su umrli pocetkom 90tih.

Ne treba da ih muzicki usmeravas nego vaspitavas ko ljude a muziku ce onda sami izabrati ako imaju zrno intelekta.
Ako su bas mali normalno je da ce da ih ne izoluju prihvatiti ono sto slusa vecina.
A mozda su ti deca samo seljaci ko 90% populacije ovde.
Mada ni u svetu nije bolje popularna kultura i muzika su umrli pocetkom 90tih.
ovako i ja razmišljam, pa me to teši

Back