da li znate...ili ne?!

srecetina

Zainteresovan član
Poruka
401
uvek su me, blago receno, cudili stavovi velike vecine ljudi po pitanju partnerskih odnosa...postoji gomila uvrezenih misljenja kojima su nas ucili, neprestanim ponavljanjem istih, da kontam da vecina prosto ocekuje da to tako mora...a uzasno su uvredljiva za oba pola, omalovazavajuca do besvesti i nazad...
primer:
muskarcima se manipulise sexom
zene koriste muskarce
muskarac koji je pazljiv je papucar
zene koje su sposobne su kucke
izazovi su problemi i izazivaju svadje i udaljavanje partnera...nikako diskusije, resenje i lekcije koje ih zblizavaju
kritika nikada nije konstruktivna vec je uvreda i razlog za povredjenost onog drugog
...
pa do toga da je gotovo nenormalno da se snaje i svekrve slazu...i jos gomila takvih gluposti.

pa se pitam...ima li ovde onih koji znaju da postoje ljudi, i muski i zenski, koji daju jer uzivaju u davanju a ne zato da bi dobili...koji vole jer uzivaju u tome sto vole...koji su iskreni i otvoreni i ne koriste to za manipulaciju, vec uzivaju u takvom odnosu...jedva cekaju da cuju kriticko misljenje svog partnera jer im koristi za dublji rad na sebi...vole da diskutuju jer im diskusije pomazu u sirenju vidika...vole da saslusaju jer kada slusas mozes nesto i da naucis, da jos dublje upoznas svog partnera...

kako reagujete kada naidjete na takve ljude?! da li ih imate u svom okruzenju?! da li su to vasi partneri, da li je to partner kakvog prizeljkujete?!
znate li da postoje ili vam se to cini kao naucna fantastika i ako je to za vas naucna fantastika zasto mislite tako?!

Kada dvoje postanu prijatelji, bracni "drugovi", tada pocinje harmonija, mir, sloga, ravnopravnost.
Osim nocu.
Tada moraju, kako znaju i umeju, ponovo postati kucka i papucar, onaj ko koristi i onaj ko manipulise. Bez tog sukoba, te polarizacije, razlike i svih pritisaka koje ta razlika stvara, spavali bi mirno i odvojeno.
Taj sukob stvara strast.

Strast, kazu, dolazi od reci stradanje. Pa neka.

Tesko je promeniti se dvaput u toku dana. Biti joj preko dana najbolja drugarica, neko kome ce moci da se poveri i isplace,
a nocu zivotinja koja ce joj divlje pocepati ves i premestati je na vagici, sa sofe na komodu, raspakivati sa uzivanjem.
Zato pravimo kompromise.
Osim ako niste Doktor Dzekil i mister Hajd.

pa se pitam...ima li ovde onih koji znaju da postoje ljudi, i muski i zenski, koji daju jer uzivaju u davanju a ne zato da bi dobili...koji vole jer uzivaju u tome sto vole...koji su iskreni i otvoreni i ne koriste to za manipulaciju, vec uzivaju u takvom odnosu...jedva cekaju da cuju kriticko misljenje svog partnera jer im koristi za dublji rad na sebi...vole da diskutuju jer im diskusije pomazu u sirenju vidika...vole da saslusaju jer kada slusas mozes nesto i da naucis, da jos dublje upoznas svog partnera...

ovo i jeste suština međuljudskih odnosa, kako veze tako i prijateljstva.
neke stvari dolaze sa godinama, ne čuješ i ne vidiš isto u ranim 20-im i kasnije u poznim 30-im i 40-im,
mada je sve individualno, neko je skot od rođenja pa do smrti, a neko opet godinama kroz interakciju sa
naglašavam normalnim ljudima radi na sebi i unapređuje se, ne mehanički nego emotivno i intelektualno.

pa mislim da vecina na ovo gleda kao na tel sa brojcanikom
hoces da kazes da je ranije bilo bolje nego sada? ja sam suprotnog misljenja...mislim da su ranije ljudi i odnosi bili gotovo iskljucivo "normalni" sto bi znacilo sve ono negativno iz gore napisanog jer su ta i takva misljenja bila jos uvrezenija i "potpuno normalna"...mislim da nema veze sa dobom u kom zivimo niti sa godinama vec sa emocionalnom zreloscu i licnom ostvarenoscu...mada sta ja znam realno :D

uvek su me, blago receno, cudili stavovi velike vecine ljudi po pitanju partnerskih odnosa...postoji gomila uvrezenih misljenja kojima su nas ucili, neprestanim ponavljanjem istih, da kontam da vecina prosto ocekuje da to tako mora...a uzasno su uvredljiva za oba pola, omalovazavajuca do besvesti i nazad...
primer:
zene koriste muskarce
izazovi su problemi i izazivaju svadje i udaljavanje partnera...nikako diskusije, resenje i lekcije koje ih zblizavaju
kritika nikada nije konstruktivna vec je uvreda i razlog za povredjenost onog drugog
...
pa do toga da je gotovo nenormalno da se snaje i svekrve slazu...i jos gomila takvih gluposti.

kako reagujete kada naidjete na takve ljude?! da li ih imate u svom okruzenju?! da li su to vasi partneri, da li je to partner kakvog prizeljkujete?!
znate li da postoje ili vam se to cini kao naucna fantastika i ako je to za vas naucna fantastika zasto mislite tako?!

A jel ti uzivas u davanju??
ili dajes reda radi?

Mene to sve malo smara.
Kao nekakva savrsena dusevna idila medju parovima gde se oni tako, zajednickim snagama, razvijaju kroz zivot u toj intelektualnoj, ideoloskoj , dogamtskoj vezi.

Verovatno ih ima, ali ja sam pre za opciju, aj se ti lepo razvijaj Ti, sa sobom, ja mogu tu da dam misljenje i savet kada mi ga zatrazis - isto i obrnuto.

tema nisam ja vec pitanje da li opisani ljudi postoje ili ne...ko kaze da sam ja jedna od opisanih?!
a da, uzivam u davanju i nista ne radim reda radi :P

- - - - - - - - - -

ako vec pricamo o davanju onda bi mogao ti duso da se sagnes :zper:

Nema srece u uzimanju .... samo u davanju

Tako zene, sto ste se stisle, krojite svoju srecu :lol:

svi smo mi krojaci svoga zivota, muski i zenski...tako da slobodno mozete i vi da se otvorite po tom pitanju :P
zene koje ja znam su retko stisnute po pitanju davanja...cesce je problem u tome sto onaj kome daju ne vidi sta dobija...

- - - - - - - - - -

Ne morate da se prepirete, uvijek postoji rjesenje ... 69 :D
kompromisi su za kukavice :zcepanje:

svi smo mi krojaci svoga zivota, muski i zenski...tako da slobodno mozete i vi da se otvorite po tom pitanju :P
zene koje ja znam su retko stisnute po pitanju davanja...cesce je problem u tome sto onaj kome daju ne vidi sta dobija...

Istina, nedostatak zahvalnosti je opsta boljka mnogih ... inace puno toga mi dobijamo u zivotu, cesto vise nego sto dajemo, a zahvolnosti ni u tragovima

- - - - - - - - - -

kompromisi su za kukavice :zcepanje:

Jok, za pametne :lol:

Ljudi zive svoje male zivote i nesrecni uvek misle da su i drugi nesrecni.
Postoji jedno pravilo da srecni ljudi nemaju potrebe da se isticu i tako postaju neprimetni,
a nesrecni isticu svoju nesrecu kako bi je ucinili opstom i kao takva ih manje boli.

Ljudi zive svoje male zivote i nesrecni uvek misle da su i drugi nesrecni.
Postoji jedno pravilo da srecni ljudi nemaju potrebe da se isticu i tako postaju neprimetni,
a nesrecni isticu svoju nesrecu kako bi je ucinili opstom i kao takva ih manje boli.
da...ali pravila su tu da bi bila prekrsena :D...i ja sve cekam kako cete svi da krenete da mi pisete kako znate da takvi ljudi i odnosi postoje jer ste takvima okruzeni...:heart:

Eto vidis kako smo mi pametni, jos da se slozimo oko ovog kompromisa, i eto srece :D

ce se dogovorimo, ali da onda na sav glas pricamo o toj sreci :zper:

primer:
zene koriste muskarce
...

Stereotipi postoje sa razlogom.
Velika vecina da ne kazemo svi ljudi su slican tip banalne mizerije.
On koji ozeni jer nije izvadio pre svrsavanja pa da ne cekaju 9 meseci jer sta ce svet da kaze ili ona koja se samoprogramira odmalena da nadje muza i izrodi decu.
To je jednostavno zivot, skup slicnih banalnih prica koje su jos veci stereotip nego kad se o njima uopsteno prica.
Velika vecina ljudi su veci malogradjani nego sto to moze na prvu loptu da se pretpostavi.

Stereotipi postoje sa razlogom.
Velika vecina da ne kazemo svi ljudi su slican tip banalne mizerije.
On koji ozeni jer nije izvadio pre svrsavanja pa da ne cekaju 9 meseci jer sta ce svet da kaze ili ona koja se samoprogramira odmalena da nadje muza i izrodi decu.
To je jednostavno zivot, skup slicnih banalnih prica koje su jos veci stereotip nego kad se o njima uopsteno prica.
Velika vecina ljudi su veci malogradjani nego sto to moze na prvu loptu da se pretpostavi.
i ti si okruzen takvima ili "malom manjinom" :P drugacijih-suprotnih?
kako reagujes kada naletis na nekoga ko nije u toj vecini?

i ti si okruzen takvima ili "malom manjinom" :P drugacijih-suprotnih?
kako reagujes kada naletis na nekoga ko nije u toj vecini?

znam mozda par ljudi koji nisu takvi jedan ovde drugi tamo razbezani po svetu
ne treba biti toliko ambiciozan ako recimo govorimo o zenskama dovoljno je da ne zna gde zivis i da imas rezervni br. telefona
ostalo je fizika i izbegavanje posle

Back