Da li zene zapravo ne zele decu i porodicu?

Mickey Fine

Aktivan član
Poruka
1.835
Nedavno sam na jednom stranom forumu koji ima uglavnom nesto ekstemnije stavove nego ja procitao fascinantnu temu gde se autor suprotstavio ustaljenim verovanjima da zene zele brak i decu. Kaze da je ideja da zene zele decu jedna od poslednjih zabluda savremenog muskarca. Njegova ideja je da zene ne osecaju nikakvu potrebu da imaju decu, vec da su deca vise statusni simbol jer zena sa detetom ima visi drustveni status od one bez deteta jer je dete dokaz da da ju je neko zeleo.

Moram da priznam da me je ta ideja iznenadila jer sam uvek verovao da zene vise zele brak i porodicu nego muskarci, i da je zelja za majcinstvom nesto urodjeno zenama. Medjutim sada bas i nisam tako siguran u to. Kad pogledam u svom okruzenju jedine zene koje smatraju brak i decu za nesto bitno u zivotu su prilicno stare: majke ili babe. Zenama koje su mlade i jos uvek reprodktivno sposobne cini se da su deca ( a brak i ljubav sa muskarcem da se ne govori) zapravo zadnja rupa na svirali.

Na poslu i oko posla srecem poprilican broj mladih zena u kasnim dvadesetima, recimo. Neke od njih pokazuju nesto interesovanja neke ne. Uglavnom se trudim da interakciju sa njima svedem na neki pristojni minimum. Uglavnom su ili same ili zaglavile u 'dugim vezama' koje ocigledno ne vode nikud. Nemoguce je da ove mlade zene nisu svesne da su potrosile najveci deo svojih reproduktivnih godina. Nemoguce je da im nije jasno da se velika vecina njih nece nikada udati ni imati decu.

Moj raniji stav je bio da je to odlaganje braka i da je uzrok tome pogresna procena sopstvene trzisne vrednosti i koliko dugo ce ta vrednost trajati. Medjutim, mozda nije to u pitanju, mozda su sve one savrseno svesne da ce ostati same i zadovoljne su tim ishodom. Mislim kad pogledam generacije koje dolaze pitam se da li ce uopste 10% ljudi stupiti u brak i da li ce uopste 50% od tih 10% dobiti jedno dete?
Sta kazete?

Kažem da mi se prikakilo istog trena od ove nakaradne filozofije.

1. Žena stupa u brak onda kada ona i njen partner to zajednički žele - u kojim god godinama to bilo.
2. Žene rađa dete onda kada ona i njen partner to zajednički žele (ili bi bar trebalo tako da bude).
3. Žena se rađa sa određenim brojem gotovih jajnih ćelija koje čuče u njenom telu, i dok god se sve ćelije ne potroše, žena je reproduktivno sposobna.

Da li je gore navedene stavke zaista toliko teško razumeti?

Tvrditi da nisu bitne godine kad se stupa u brak je isto sto i tvrditi da penzioner od 70 godina moze da zapocne tenisku karijeru i dodje u prvih deset. Bioloska realnost ne moze se ignorisati. Postoji pravo i pogresno vreme za sve.

Pitanje ja dakle samo da li su zene svesne da je pravo vreme za brak i decu sa 20 godina, a pogresno vreme sa 30 i vise godina, ili ih jednostavno zabole uvo jer su se pomirile s tim da ce biti usedelice bez dece?

Poslednja izmena:
Pitanje ja dakle samo da li su zene svesne da je pravo vreme za brak i decu sa 20 godina, a pogresno vreme sa 30 i vise godina, ili ih jednostavno zabole uvo jer su se pomirile s tim da ce biti usedelice bez dece?
Pitanje je samo koliko je čovek primitivan i neobrazovan, te da li će na primitivizme nehajno odmahnuti rukom i nastaviti da prati svoje želje i planove, ili će krojiti svoj život spram izmišljenih normi koje su, by the way, zaostalo ostale u šipražju pored letnjeg puta zatucanih srpskih sela.

jel si zaglavio kod roosha i ekipe po forumima :lol: neces od tih nista nauciti, taj prvi picqe nije vido pa kuka na sav gals kako su zene zle i kako su muskarci ugrozeni, jer avaj ni debele amerikanke nece da ga pogledaju :lol: missim i onda se skupe i tapkaju jedan drugog po ledjima kako su otkrili najbolje cuvane tajne sveta u vezi zena, a jedina prava tajna je da nece niko ni da ih kresne, a kamoli decu sa njima da ima jer su beskorisni, ruzni, glupi i zli a na sve to jos i ogorceni i dzangrizavi :) znaci brkate brkate debele feministkinje u muskoj verziji :))))

Tvrditi da nisu bitne godine kad se stupa u brak je isto sto i tvrditi da penzioner od 70 godina moze da zapocne tenisku karijeru i dodje u prvih deset. Bioloska realnost ne moze se ignorisati. Postoji pravo i pogresno vreme za sve.

čitav koncept edukacije, medicinske propagande i feminističke maskulinizacije žene uzrokuje generalni stav današnjih mladih žena da svoju reproduktivnu funkciju mogu u nedogled produžavati, štaviše, da ta funkcija uopšte i nije ženski biološki prioritet.

a sta im vi predlazete, da bace pilule i da puste te svoje djuvegije i da naprave bebu?

- - - - - - - - - -

mozda su prosto previse odgovorne, misle da nije vreme, da nisu sve uradile kako treba, da nece biti dobre majke
ima i toga
da tek treba da postanu dovoljno dobre za majku
nekad gledaju i neke finansije

- - - - - - - - - -

mada trudnoca se kontrolise ionako samo delimicno : )
ono sto znam iz prica jeste i da mnogo zene spolja mlade i zdrave to ne mogu... i onda se pate sa vestackim trudnocama koje ne uspevaju uvek ili su muke
ima i toga
dobro enke su kucketine i mrze decu mislim dobro im ovako : ))
ili su samo pod stresom nisu u stanju i o tome da misle ili da bi zadrzale muskarca jer on nije spreman da bude otac... ili ne zeli dete s njima

Poslednja izmena:
Mislim da morate uloziti veci napor da obuzdate potrebu za napadima na licnoj osnovi i razumete ideju o kojoj se raspravlja. Pitanje je zapravo dosta jednostavno. Ocigledno je da broj brakova opada kao i broj dece. Ocigledno je da se ogroman broj mladih ili relativno mladih zena (medju koje i neke od vas spadaju) nikad nece udati niti imati decu. Da li je to zapravo rezultat svesne namere? Da li zene jednostavno ne zele brak i decu?
Jednostavna pitanja; nema potrebe za licnim uvredama.

Mislim da morate uloziti veci napor da obuzdate potrebu za napadima na licnoj osnovi i razumete ideju o kojoj se raspravlja. Pitanje je zapravo dosta jednostavno. Ocigledno je da broj brakova opada kao i broj dece. Ocigledno je da se ogroman broj mladih ili relativno mladih zena (medju koje i neke od vas spadaju) nikad nece udati niti imati decu. Da li je to zapravo rezultat svesne namere? Da li zene jednostavno ne zele brak i decu?

Jednostavno pitanje.
Jednostavan odgovor - Da.

Zbog cega je to tako je vec komplikovanije za objasniti. Verovatno se radi o nacinu zivota na koji se (neke) zene odluce, a koji ne ostavlja previse prostora za brak i decu. Na to jos treba dodati i hedonizam i fokusiranost na samog sebe. Imam par prijateljica koje ne mogu ni da zamisle da zive sa muskarcem, a o deci uopste ne razmisljaju. I to je u redu tako. Njihov izbor. Nasa mala zelena planeta je i onako prenaseljena.

1. Žena stupa u brak onda kada ona i njen partner to zajednički žele - u kojim god godinama to bilo.
2. Žene rađa dete onda kada ona i njen partner to zajednički žele (ili bi bar trebalo tako da bude).
3. Žena se rađa sa određenim brojem gotovih jajnih ćelija koje čuče u njenom telu, i dok god se sve ćelije ne potroše, žena je reproduktivno sposobna.

tako bi trebalo da je idealno ali da se ne lazemo, ovo je najvaznije polje zenske manipulacije i lazi i prevare ,zena merka procenjuje sabira i oduzima sta joj vise odgovara ,vrlo retko se muskarac tu pita.

pa moguce da u nekom periodu zivota ne zele ali to ne znaci da nekad nece zeleti
i ti valjda, da si ranije zeleo dete, imao bi ga

a ne moze da bude ocigledno da se "broj mladih zena nece udati" jer nisi prorochica

Naravno da nisam prorocica, ali buducnost predvidjamo na osnovu onog sto vidimo u sadasnjosti, a procesi o kojima govorim su poprilicno ocigledni rekao bih.

Dok si smišljala ovaj tekst, očigledno je da si imala u vidu Cecu i Arkana....!

Velika vecina zeli djecu, razloge osipanja nataliteta i porodice treba traziti na drugoj strani. Ne vjerujem da je sada konacno dosla na vidjelo njihova prava priroda i da im je zapravo san zivot bez obaveza.

Jeste dosla ,i razbila sve predrasude i muske zablude i zaludjivanja ko mehur od sapunice.
Dela govore vise nego reci, a sta zenske sve rade danas momci su zlatni.

Ta priča sa biološkim satom je arhaična. Ranije je možda i imala nešto smisla, kada je i ljudski vek bio znatno kraći, kada su spontani pobačaji bili kao dobardan, kada su deca umirala od upale pluća, a kada je žensko dete smatrano kolateralnom štetom reprodukcije... Pa onda udri na kvantitet, od 18. do 40. žena ne skuplja noge, a deca sve jedno drugom do uveta...

Naravno da nisam prorocica, ali buducnost predvidjamo na osnovu onog sto vidimo u sadasnjosti, a procesi o kojima govorim su poprilicno ocigledni rekao bih.

pa dobro, nece, pa sto bi imale decu, naravno da decu imas ako moras
ti ih prisili ako mozes i prisili ih da vole tu decu

- - - - - - - - - -

a imas i ove sto zele da imaju decu, nije tacno da ih nema

Back