Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Da li su žene emocionalno i psihički opremljene da same odgajaju mušku decu na pravi način? Ja što sam stariji sve sam ubedjeniji da to nije slučaj, iako sam ranije imao nešto drugačije mišljenje. Majka nikad ne može da zameni ulogu oca, niti pruži muškom detetu ono što je potrebno da bi ono sazrelo u muškarca. Znam za mnogo slučajeva dece koja dolaze iz ovakvih porodica, i mnoga imaju izražene probleme u socijalnom, psihičkom, društvenom ili nekom drugom smislu. Mnoge objavljene studije kazuju da ovakva muška deca često kasnije imaju problema u životu, mnoga skrenu i u kriminal, nelegalne radnje, ili se odaju drogama, alkoholu, depresiji, suicidu itd.
Naravno, da se razumemo, ja ne negiram herojstvo samohranih majki, one su svakako heroji jer su na sebe preuzele taj gigantski zadatak, ali se ovde bavim njihovom objektivnom sposobnošću da podignu mušku decu na pravi način, a da ta deca ne postanu ili hiper-razmaženi pojedinci koji bi uvek sve i odmah, ili ženskasti mekušci i pasivci koji drugima služe za otirač (često i kombinacija ovo dvoje). Šta vi mislite?
Naravno, da se razumemo, ja ne negiram herojstvo samohranih majki, one su svakako heroji jer su na sebe preuzele taj gigantski zadatak, ali se ovde bavim njihovom objektivnom sposobnošću da podignu mušku decu na pravi način, a da ta deca ne postanu ili hiper-razmaženi pojedinci koji bi uvek sve i odmah, ili ženskasti mekušci i pasivci koji drugima služe za otirač (često i kombinacija ovo dvoje). Šta vi mislite?
Poslednja izmena: