Da li zaista loše živimo?

Sedeti u kafiću ne znači da se u jednoj zemlji živi super. Procentualno to je jedan mali deo, recimo Beograda. Koliko je samo ljudi zavučeno po svojim kućama. Koliko je samo ljudi koji po ceo dan nešto rintaju kako bi obezbedili bolji život deci i porodici.

A zamisli one kojima su pljuge na prvom mestu a nemaju leba da jedu..obicno po 2 pakle sjebu..kao utapaju tugu u 300 kinti dnevno sto nemaju kesh

A zamisli one kojima su pljuge na prvom mestu a nemaju leba da jedu..obicno po 2 pakle sjebu..kao utapaju tugu u 300 kinti dnevno sto nemaju kesh

E cigarete su posebna prica. Moji kad stignu na odmor puse ko Turci, kazu tamo niti smeju niti mogu finansijski.

Zao mi sto to nismouzeli kao pravilo umesto milion drugih budalastina sa Zapada. Cigarete skupe kao vrag a uz to nemas gde da pusis. Kod nas hleb skup ali za cigarete se ima.

Ja ovo kazem iz prve ruke.. dakle, kazem tacno, bez dodavanja sta mi je rekao jedan moj poznanik Englez, koji, onako usput da napomenem, ne mora da radi nikad nista u zivotu i moze da zivi gde god hoce na kugli zemaljskoj, a eto odabrao je Beograd... Naravno da smo pominjali Briisa Tatona u razgovorima sa tim strancima koji zive u Srbiji. Naravno da je opste misljenje da je u pitanju politicka konstrukcija i zaista redak slucaj ... u odnosu na bilo koji milimetar na kugli zemaljskoj.
Naravno da taj Bris Taton umro u Bolnici. Naravno da su svi koji su ucestvovali u toj tucnjavi osudjeni drasticno. Osudjeni su na 240 godina robije.
Primera radi, Gnjilanska grupa , koja je osudjena za ubijanje 105 Srba, od kojih ni jedna osoba nije ubijena vatrenim oruzjem, osudjeni su na 101 godinu robije, sto nedvosmisleno ukazuje na cinjenicu da je nasim pravosudnim organzima zivot jednog francuza tacno dupo vazniji nego zivot 105 Srba.

Dakle u mnogobrojnim razngovoima sa Zanom, ( to je tu jedan frfandcuz koji zivi na Senjaku ) , zakljucio sam da se on slaze, da je tragicni slucaj Brisa Tatona ispolitizovan do kranje mere , bas kao i slucaj Keruse Mile i slicni slucajevi.

Prosle godine u Parizu su ubijeni dva Spanca, jedan Nemac, jedan Danac. Sve tako u nekim huliganskim tucnjavama.

\U londonu je za godinu dana ubijeno 32 razna stranca.
U Ohridu je ubijen Srbin.
Niko nigde nije podizao Plakete na ulici za poginulog u navijackim tabanjima. Pogotovo, ne kad pogine jedan covek... zbog loseg lecenja u Bolnici i to posle nekoliko dana.

Stvarno se ne razumem u politiku, da sam išta razumela ne bih 2000-te štrajkovala i lupala u lonac, al' ajde-de, bilo pa prošlo, ali kucu Milu stavljati pod politiku, to mi nikako ne ide uglavu.
Hoćemo u Evropu a kerovima odsecamo šape, pa ih vezujemo za kola i vučemo dok jadni dušu ne ispuste, ima primera kol'ko voliš na ovo malo Srba koliko nas je. Sram da nas bude. Tri dana uzastopce vest dana je da je pas izujedao dete, ženu, trudnicu, detetu odgrizao uvo, a sve mi nekako miriše na to da će neki navaliti da pljuju nas koji se borimo za prava životinja, a nikako, ali NIKAKO, nikome ne pada napamet da vlasnike tih pasa stavi u bajbokanu na neodređeno, iliti dok ne nauče kako se treba ponašati sa psom, kako ga vaspitavati, da ne pričamo o zaključanoj kapiji, ili korpi na njušci dok se šetamo sa svojim kucama.
A još veća frka nastaje kad se pomenu psi lutalice, kao da su oni 'nako iz čista mira otišli iz toplog doma da lutaju i glođu šta stignu i gde stignu, neee, njih niko nije izbacio na ulicu iz čiste zajebancije, juče mi trebao pas, danas mi pa ni ne treba.
A koliko je smrt Brisa Tatona ispolitizovana, nemam pojma majke mi, mene takva rabota ni ne zanima, samo bih volela da se ne poredim nisakim u svetu kada je tako nešto u pitanju, volela bih da se ponašamo kao u doba moje mladosti, dakleM sedamdesetih godina kada su svi stranci u našoj, tada Jugoslaviji, mogli pod svakom šljivom da zaspu, niko ih dirao nije. Meni ovo što se sada dešava baš strašno, boli me uvo kako je u Engleskoj, Kanadi, Americi, ja sam srpkinja i volim kada ljudi dođu u moju zemlju, bez obzira na sva sranja koja čitaju o nama, shvate da smo mi normalan (ne nebeski) narod koji ima dušu i dostojanstvo.

samo bih volela da se ne poredim nisakim u svetu kada je tako nešto u pitanju, volela bih da se ponašamo kao u doba moje mladosti, dakleM sedamdesetih godina kada su svi stranci u našoj, tada Jugoslaviji, mogli pod svakom šljivom da zaspu, niko ih dirao nije. Meni ovo što se sada dešava baš strašno, boli me uvo kako je u Engleskoj, Kanadi, Americi, ja sam srpkinja i volim kada ljudi dođu u moju zemlju, bez obzira na sva sranja koja čitaju o nama, shvate da smo mi normalan (ne nebeski) narod koji ima dušu i dostojanstvo.

O ČEMU TI GOVORIŠ?!
Da li ti je čovek u postu koji si citirala naveo da su u Londonu za godinu dana ubijena 32 stranca (u Srbiji nijedan), u Parizu 4 stranca (u Srbiji nijedan), u Briselu su iskopali oko jednom i prebili još nekoliko Partizanovih navijača... A Taton je JEDAN slučaj u ko zna koliko godina!!!

O ČEMU TI GOVORIŠ?!
Da li ti je čovek u postu koji si citirala naveo da su u Londonu za godinu dana ubijena 32 stranca (u Srbiji nijedan), u Parizu 4 stranca (u Srbiji nijedan), u Briselu su iskopali oko jednom i prebili još nekoliko Partizanovih navijača... A Taton je JEDAN slučaj u ko zna koliko godina!!!

Ne interesuje mene statistika Evrope ili sveta, meni je bitno da MI SRBI budemo ljudi, boli me uvo kako ti to shvataš, ja bih volela da budemo kao što smo nekad bili, ljudi sa velikim LJ, a ne nacionalno iliti nacionalistički nastrojeni i da mrzimo sve što nije srpsko, to nam nije u prirodi, a ovih poslednjih dvadesetak godina ispada da jeste, to mene boli, ne Bris Taton, niti iko drugi, počistimo svoje dvorište prvo, pa posle ajmo da čistimo i tuđe ako stignemo.

• Podržavam
Reactions: vd
Pa UVEK, ali APSOLUTNO UVEK (nažalost) će se to dešavati. Ne možeš da generalizuješ i kriviš ceo jedan narod za jedno ubistvo.
I nauči šta znači pojam nacionalizam. Nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji, a šovinizam je mržnja prema drugim nacijama.

Vrlo dobro znam šta je nacionalizam, ali se bojim da naš narod u globalu nacionalizam počinje da poistovećuje sa šovinizmom, krećem se međ' ljudima, slušam, gledam, čitam, i muka mi je, ne bih volela da postanemo kao Hrvati, a postajemo čini mi se.

Ајде бwе, не живи се ни приблиожно лоше колико би се очекивало гледе статистике.
Али још ће те кукати за данашњим временом.
Бар ви жутограђани, нас љаксе баш боли она ствар.
:cool:

Ne interesuje mene statistika Evrope ili sveta, meni je bitno da MI SRBI budemo ljudi, boli me uvo kako ti to shvataš, ja bih volela da budemo kao što smo nekad bili, ljudi sa velikim LJ, a ne nacionalno iliti nacionalistički nastrojeni i da mrzimo sve što nije srpsko, to nam nije u prirodi, a ovih poslednjih dvadesetak godina ispada da jeste, to mene boli, ne Bris Taton, niti iko drugi, počistimo svoje dvorište prvo, pa posle ajmo da čistimo i tuđe ako stignemo.

Meni je ovo gotovo neverovatno.... Nacionalizam je jedna od krucijalnih evropskih vrednosti... Zapravo, verujem jedna od onih najtemeljnijih. Nacionalizam je stvorio sve Evropske drzave i izvajao ih da budu to sto jesu. ..... ( sem Belgiuje i Svajcarske....).

Mi Srbi ce mo da budemo bas jedan super narod i zivece mo odlicno, samo nekako da se otkacimo od jugoslovena druge, titovve, ili hrvatske jugoslavije..
Pre Brisa Tatona. Srbi su napali na ulici samo onog jermenina, koji je pucao na turskog ambasadora,, ( idioti), a pre toga Voja Tankosic je 1902 goodine u Beogradu napao ni manje ni vise nego Vinstona Cercila, koji se vracao kuci Orijent Ekspresom, pa odseo u Beogradu... Tad je bio Novinar. A pisao je pre toga tekstove protiv Bura, a u korist Engleza... a eto Tankosic je vise voleo Bure.. al je to tad sredjeno, obestecenjem koje je Cercill, kao novinar dobio.

Inace, u vreme titove, to jest hrvatske jugoslavije, i te kako je bilo ulicnog nasilja. Cisto da znas. Doduse, nisu napadani stranci, al drugi ljudi jesu.

Poslednja izmena:
Stvarno se ne razumem u politiku, da sam išta razumela ne bih 2000-te štrajkovala i lupala u lonac, al' ajde-de, bilo pa prošlo, ali kucu Milu stavljati pod politiku, to mi nikako ne ide uglavu.
Hoćemo u Evropu a kerovima odsecamo šape, pa ih vezujemo za kola i vučemo dok jadni dušu ne ispuste, ima primera kol'ko voliš na ovo malo Srba koliko nas je. Sram da nas bude. Tri dana uzastopce vest dana je da je pas izujedao dete, ženu, trudnicu, detetu odgrizao uvo, a sve mi nekako miriše na to da će neki navaliti da pljuju nas koji se borimo za prava životinja, a nikako, ali NIKAKO, nikome ne pada napamet da vlasnike tih pasa stavi u bajbokanu na neodređeno, iliti dok ne nauče kako se treba ponašati sa psom, kako ga vaspitavati, da ne pričamo o zaključanoj kapiji, ili korpi na njušci dok se šetamo sa svojim kucama.
A još veća frka nastaje kad se pomenu psi lutalice, kao da su oni 'nako iz čista mira otišli iz toplog doma da lutaju i glođu šta stignu i gde stignu, neee, njih niko nije izbacio na ulicu iz čiste zajebancije, juče mi trebao pas, danas mi pa ni ne treba.
A koliko je smrt Brisa Tatona ispolitizovana, nemam pojma majke mi, mene takva rabota ni ne zanima, samo bih volela da se ne poredim nisakim u svetu kada je tako nešto u pitanju, volela bih da se ponašamo kao u doba moje mladosti, dakleM sedamdesetih godina kada su svi stranci u našoj, tada Jugoslaviji, mogli pod svakom šljivom da zaspu, niko ih dirao nije. Meni ovo što se sada dešava baš strašno, boli me uvo kako je u Engleskoj, Kanadi, Americi, ja sam srpkinja i volim kada ljudi dođu u moju zemlju, bez obzira na sva sranja koja čitaju o nama, shvate da smo mi normalan (ne nebeski) narod koji ima dušu i dostojanstvo.

Govoris o kerusi Mili ??????
Pa slusaj, ja bi prvi oterao na robiju svakog ko maltretira bilo koga. Zlaostavljanje mi se toliko gadi, da bi bio drastican...
Samo ima jefdna druga stvar.... Ne zaboravi da je 3 godine, pre tg slucaja sa kerusom Milom, bio slucaj u Bugarskoj, gde je neko jednoj kerusi odsekao sve cetiri sape.... neces verovati... i ta kerusa se zvala Mila, dsa cudo bude vece. I tamo su se mediji bavilin danima time. I tamo se drzavni vrh sloikao s tom kerusom. Isti svcenario. A scenario ocigledno jeste... Ja verujem da si ti zrtva propagande, jeftinog spinovanja javnosti i sopstvene nezaineteresovanosti za svet oko sebe. Nikom ko ima zrnce zdravog razuma, ne pada na pamet da optuzuje pse za bilo sta. Oni su siroti izbaceni na ulicu od neodgovnih ljudi.... No problem je tu i mora da se resi odmah. Pa ajde ti ga reesi odmah, ako zanas kako. A, opreostices mi, ja uzmedju beubednosti dece i kerova, biram decu.

Govoris o kerusi Mili ??????
Pa slusaj, ja bi prvi oterao na robiju svakog ko maltretira bilo koga. Zlaostavljanje mi se toliko gadi, da bi bio drastican...
Samo ima jefdna druga stvar.... Ne zaboravi da je 3 godine, pre tg slucaja sa kerusom Milom, bio slucaj u Bugarskoj, gde je neko jednoj kerusi odsekao sve cetiri sape.... neces verovati... i ta kerusa se zvala Mila, dsa cudo bude vece. I tamo su se mediji bavilin danima time. I tamo se drzavni vrh sloikao s tom kerusom. Isti svcenario. A scenario ocigledno jeste... Ja verujem da si ti zrtva propagande, jeftinog spinovanja javnosti i sopstvene nezaineteresovanosti za svet oko sebe. Nikom ko ima zrnce zdravog razuma, ne pada na pamet da optuzuje pse za bilo sta. Oni su siroti izbaceni na ulicu od neodgovnih ljudi.... No problem je tu i mora da se resi odmah. Pa ajde ti ga reesi odmah, ako zanas kako. A, opreostices mi, ja uzmedju beubednosti dece i kerova, biram decu.

Naravno da bih i ja uvek pre zaštitila decu nego životinje, glupo je i pomisliti na takvu vrstu poređenja, ali bih i životinje pre zaštitila nego mnooooge odrasle ljude.
A možda su ovoj našoj Mili baš zato i dali to ime, mislim zbog te druge kuce koja je prošla isto.
Možda ja i jesam žrtva propagande, ali i da sam samo načula nešto o tom slučaju, a ne i videla osećala bih se strašno. Istina, nisam baš čestito ni pogledala slike kuce bez šapica, i menjala sam kanal čim se o tome govorilo, tako da...
A u mom gradu ima vrlo malo pasa lutalica, to vrlo malo znači da na 20000 stanovnika može da se na ulici nađe možda dva ili tri psa, ali ne zadugo. Imamo jedno fino društvance koje smo organizovale nas nekoliko žena i nekoliko tinejdžera i lepo skupljamo napuštene životinje, hranimo ih, sterilišemo i udomljavamo. I to je nekakvo rešenje zar ne?

Gledam sam onaj Exploziv na Prvoj...
No da ne širim priču - neretko čuješ kako su stranci oduševljeni našim poluanarhičnim načinom života i relatvno jeftinim životom u odnosu na Evropu
Pa sad - U čemu smo bolji od ostatka da kažemo Evrope a ne čemu zavideti zapadnjacima?
Mislim na generalni životni stil
Cena stana, hrane, količina rada, količina slobodnog vremena, sociajlni odnosi, mogućnosti za zabavu...?

Kad bi plate bile veće ili kad bi bar stopa nezaposlenosti bila mnogo manja, sve bi bilo super.

Нови попис ће показати како је много људи отишло у свет да хлеба нађе.

Vise nas je u raznoraznim zemljama nego u Srbiji. ;)

Nemaju ga ni Madjari pa im je opušteno, idu u Grčku. Mada ne bi bilo na odmet.

Nije im opusteno nista, to je velika zabluda. A i ta Grcka...valjda pratis vesti. Raspad sistema. ;)

E cigarete su posebna prica. Moji kad stignu na odmor puse ko Turci, kazu tamo niti smeju niti mogu finansijski.

Zao mi sto to nismouzeli kao pravilo umesto milion drugih budalastina sa Zapada. Cigarete skupe kao vrag a uz to nemas gde da pusis. Kod nas hleb skup ali za cigarete se ima.

Da, tacno. Pokupili smo mnoge gluposti, a mnoge dobre stvari nismo - to stoji.
A sto se cene hleba tice....ako je ista jeftino u Srbiji, onda je to hleb. Smesno jeftin.

No da ne širim priču - neretko čuješ kako su stranci oduševljeni našim poluanarhičnim načinom života i relatvno jeftinim životom u odnosu na Evropu
Pa sad - U čemu smo bolji od ostatka da kažemo Evrope a ne čemu zavideti zapadnjacima?
Cena stana, hrane, količina rada, količina slobodnog vremena, sociajlni odnosi, mogućnosti za zabavu...?

tamo je:
uređenije, sigurnije, radnije, ...čistije...dosadnije
ovdje je.
JLZ, neizvjesnije, lenje, ...prljavije...zabavnije

Бежи бре!!!

Back