Da li za uspeh postoji samo jedna šansa?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogi tvrde da se u zivotu pruzi samo jedna sansa za uspeh i ako je propustimo druga nam se nece ukazati
Ili mislite da je svaki novi dan nova šansa za uspeh u necemu što najbolje znamo da radimo i želim
Mislim da nam se uvek pruzaju sanse, samo mi biramo koju cemo, a ponekad je izbegnemo i nenamerno

...uspjeh pretezno duguje necijem neuspjehu...sve sto je bilo ne moze4 se stavljati u kos,- uspjeh_neuspjeh,
bilo je kako je najbolje moglo biti...sebicnost je jedina garancija za uspjeh a Burdus bi rekao e jbm. ti takav uspjeh...
odakle ti to? uspeh moze da znaci da si zavrsio neki svoj projekat...recimo da rezbaris drvo...i pogresio si...i nije dobro...mozes da bacis to ili da krenes opet, ponovo, koliko puta treba da dobijes to sto zelis... mislim figurativno ali i bukvalno...
kakve veze nas uspeh ima veze sa neuspehom drugih?
uostalom uopste mi nije jasno da li je tema uopstena, vezana za musko zenske odnose, posao ili sta...
ali da..uvek imamo nove sanse, svakog dana...

...da bi bila Prva
moras pobijediti...
...ja sam pisao o uspjehu koji ima opstu vrijednost
Lorelajn,
Uspjeh nije na dnevnom nivou i vrednuje se istim arsinom pojedinacno kao i Karijera...svaki pad nanosi veliku stetu a posebno sto je nastalo vucje vrijeme i nema demagogije ni u razmisljanjima a kamo li na polju ekonosko-emocijonalnom...sve je ,- uzimala davala...

Kakve veze ima nas uspjeh sa neuspjehom drugih.../ Tvoje pitanje/...postoji stara Izreka , znaci ispecena, ,- dok nekome ne smrkne drugome ne svane...cini mi se da ti stavljas teziste na umjetnost , stvaralastvo i inovacije e, to je sasvim druga Oblast ...gdje odlucuje i Priroda...

...da bi bila Prva
moras pobijediti...
...ja sam pisao o uspjehu koji ima opstu vrijednost
Lorelajn,
Uspjeh nije na dnevnom nivou i vrednuje se istim arsinom pojedinacno kao i Karijera...svaki pad nanosi veliku stetu a posebno sto je nastalo vucje vrijeme i nema demagogije ni u razmisljanjima a kamo li na polju ekonosko-emocijonalnom...sve je ,- uzimala davala...

Kakve veze ima nas uspjeh sa neuspjehom drugih.../ Tvoje pitanje/...postoji stara Izreka , znaci ispecena, ,- dok nekome ne smrkne drugome ne svane...cini mi se da ti stavljas teziste na umjetnost , stvaralastvo i inovacije e, to je sasvim druga Oblast ...gdje odlucuje i Priroda...
pa da...rekoh...nije definisano o kakvom uspehu je rec...
Mada mene interesuje samo licni uspeh i sta smatram pod tim...sve i da je posao u pitanju...meni je merilo uspeha moja sreca i zadovoljstvo a ne da sam prva...uostalom bilo to sport, politika, bilo sta...niko vecno nije bio na 1. mestu...pre ili kasnije se pada...pitanje je da li ce neko ponovo pokusati ili nece...
tako i u umetnosti..bitno je da stvorim nesto sto sam ja zamislila a ne sto se drugima svidja...
privatno...kao nikada ne dodje do nekih izazova u vezi, braku...da li iz prve uvek ubodemo bez ikakvog truda nekoga ko nam odgovara? da li to dolazi samo po sebi ili uz ulaganje energije, vremena...ili se razocaramo i nikada vise se ne trudimo?

e sada u tim nekim merilima uspesnosti gde postoji rangiranje...tu da...neko je gubitnik neko je pobednik...zavisi sta ko smatra uspehom...kao sto sam rekla...ja govorim o uspehu iz moje perspektive a to je osecaj srece u bilo kojoj oblasti zivota. Globalno me ne interesuje.

...Sreca je to samo ako je potpuna
gdje ti je zao ostale sto se ne osjecaju kao ti u momentu njenog postizanja...
Slazem se ako svodis srecu na konformizme i udobnosti sa zlatnih sredina...
...ja sam neskromna osoba i dajem nekontrolisano ali isto tako i zahtijevam...
...ne drhtim kad mjerim ili uzimam...znam da cu uci svim snagama ali neka tako i drugi
no, uvidio sam da je svim ucesnicima negdje u glavi da oni dobiju 101 %
bar ad hoc...sta ostaje meni e, zato sam 20. godina u Beogradu bio u totalnoj sreci jer sve sto sam mogao sam radio sam a ako treba i neko drugi/ izuzev zena/ ostavljao sam za sjutra ili odustajao...pred odlazak u CH...zatekao sam na fajrontu u mojoj Diskoteci da od 15. zaposljenih 15. me krade ...Kraj....to ne bih ni pomislio da kontrolisem da me bracejerkovicanka ne opomenu...ti samo uzimas ili zakljucavas pazar i ides ...a sto...ne vjeruj...pa, sve su to moji ...ili prijatelji ili rodjaci ili bivsi cimeri ili da ne pricam...tako je to draga rjecna Nimfo...:hvala::cvet:

Делање је основни кључ сваког успеха. Одавно сам запазио да успешни људи ретко седе и чекају да им ствари десе. Они изађу из тог свог комфора и десе се ствари. Као што је писао Фридрих Ниче, па онда његова књига ,,Воља је моћ''... Само што људи желе другачије успехе. Неко жели новац, неко да буде познат у својој професији и тако даље... И као млади људи смо тежили да будумо познати у некој професији, ја сам желео да будем познат боксер и то је пропало, као вероватно већинa снова у младости. После тога човек тежи новцу, што је такође оправдано, наш стандард живота се састоји од физичког здравља, менатлног здравља, савести, прошлости и новца.
Не бих се сложио са овим: ''svaki novi dan nova šansa za uspeh u necemu što najbolje znamo da radimo i želimo'', тако размишљање одмах опада. Нормално да постоји нешто што добро радимо и што желимо да радимо. Али мало људи то изабере... Радим посао који ми није интересантан, мислим како га коректно обављам. Човек све може научити да ради ако му је у циљу да подигне стандард свог живота.
Успех је добити оно што желимо, а већини наc је то новац .
А најлакши начин до успеха је дружити се са богатима.

Никад не треба себе сматрати најбољим, или како је то овде неко написао ''број један''. Живот има чудну навику да нам покаже да грешимо. Нема веће патње од оне коју природа одреди .

...Sreca je to samo ako je potpuna
gdje ti je zao ostale sto se ne osjecaju kao ti u momentu njenog postizanja...
Slazem se ako svodis srecu na konformizme i udobnosti sa zlatnih sredina...
...ja sam neskromna osoba i dajem nekontrolisano ali isto tako i zahtijevam...
...ne drhtim kad mjerim ili uzimam...znam da cu uci svim snagama ali neka tako i drugi
no, uvidio sam da je svim ucesnicima negdje u glavi da oni dobiju 101 %
bar ad hoc...sta ostaje meni e, zato sam 20. godina u Beogradu bio u totalnoj sreci jer sve sto sam mogao sam radio sam a ako treba i neko drugi/ izuzev zena/ ostavljao sam za sjutra ili odustajao...pred odlazak u CH...zatekao sam na fajrontu u mojoj Diskoteci da od 15. zaposljenih 15. me krade ...Kraj....to ne bih ni pomislio da kontrolisem da me bracejerkovicanka ne opomenu...ti samo uzimas ili zakljucavas pazar i ides ...a sto...ne vjeruj...pa, sve su to moji ...ili prijatelji ili rodjaci ili bivsi cimeri ili da ne pricam...tako je to draga rjecna Nimfo...:hvala::cvet:
a dobro..imamo drugacije filtere slike zivota :) 💐

poznata mi je ta realnost...ljudi ce uglavnom prodati i rodjene svoje za malo para...nista novo...videla, dozivela ne jednom...

zlatna sredina...:think:jurnjava za uspehom, biti top...nervoza, pritisak, stres...konstantni pritisak, merenje sa drugima....uvek ce biti neko bolji, lepsi, uspesniji...uvek...jedino da se posvetimo 24/7 necemu a ni to nije garancija za uspeh...nekada trebaju da se poklope i okolnosti, vremenske prilike, okolina, ekonomija, Mars sa Jupiterom, sta god...

kod veza isto...tek tu ne zavisi sve od nas...i tek tu nema potrebe ni forsirati...ili nas neko voli ili ne...neka produzi dalje ako mu je drugde lepse, bolje...da li je to neuspeh? nije...

koliko dajem i dobijam ne merim...nikada...i iskreno moja sreca uglavnom ne zavisi od tudje srece...jedino ako su bas bliski ljudi i zadesi ih neka nesreca, bolest...

nekome je uspeh obici ceo svet...nekome da ode na Mars...nekome da nosi dijamante...nekome da kupi modelsicu od 25 godina i skupa kola...a nekome da provde lep vikend sa voljenom osobom pa gde god...

sreca je relativna...i ne zelim da je merim sa drugima...dobro znam sta mene cini sretnom i uspesnom...i iz srca zelim da se i drugi osecaju tako :)

i mozda deluje kao klise...ali najvrednije stvari se ne mogu kupiti parama...

...svako ima svoj arsin srece
kao i njeno postizanje kupljena zelja
nije sreca
govorimo o sreci
o onoj Sreci koja pojedinca ispunja
uspavljuje i budi
bez prozivanja i necijih suza...
Sreca gdje nema ustupaka i zrtvovanja
straha i vremenske prognoze,
ogledala i terapeuta
advokata i kumova...
...ne treba mijesati srecu sa atributima loto_a ili budale
sve to nevidljiva ruka Reda vodi
...budala nema memoriju
Loto_dobitnici su svi nesretnici...
Sreca je pojedinacna pomocnica i mora svakim danom da narasta
...

Mnogi tvrde da se u zivotu pruzi samo jedna sansa za uspeh i ako je propustimo druga nam se nece ukazati
Ili mislite da je svaki novi dan nova šansa za uspeh u necemu što najbolje znamo da radimo i želimo
Za uspeh u čemu? Realno, ...imamo samo ovaj jedan život, dok ko šta smatra uspehom u životu je diskutabilno.
Msm, da su ljudi opsednuti stereotipima.Nije fora do defoltu, ili tamo nečijim kriterijumima biti uspešan, nego srećan!To je mnogo veći problem, ali i zato jača fora!

Poslednja izmena:
Ili mislite da je svaki novi dan nova šansa za uspeh u necemu što najbolje znamo da radimo i želimo

Ceo život je šansa i ceo život nižemo različite uspehe sa različitih aspekata
Uspeh je za svakog sasvim drugačiji pojam, za mene je bilo i ostalo mir u srcu i duši, osmeh na licu i na licima moje porodice
Sve ostalo bude i bolje i gore, a za mene je moj uspeh što volim svim svojim bićem i što sam voljena od ljudi koje volim.
Drugi uspeh... Kao i poso... Radi kinte and thats it

Za uspeh u čemu? Realno, ...imamo samo ovaj jedan život, dok ko šta smatra uspehom u životu je diskutabilno.
Msm, da su ljudi opsednuti stereotipima.Nije fora do defoltu, ili tamo nečijim kriterijumima biti uspešan, nego srećan!To je mnogo veći problem, ali i zato jača fora!
:ok: biti srecan mi je jedino merilo uspeha...u bilo kom segmentu zivota...toliko ima merljivo uspesnih pevaca, bogatih ljudi...a duboko nesretnih...po meni to nije nikakav uspeh u zivotu

sta je uspeh?
za svakog nesto drugo.
ali da li je jedan ili vise (uspeh, ljubav, prijatelj itd) zavisi iskljucivo od licnosti..
sto bi rekao andric zivot je neshvatljivo cudo jer se neprestano trosi i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto kao na drini cuprija..:)
ja imam taj neki neizdrziv poriv da ne odustajem, tj dk si ziv da zivis..da se boris , da ustajes, da nastavljas..i to je moj najveci uspeh, iz kog su izrasli moji drugi uspesi..zdrava pametna i snazna deca, stabilan zivot, prijateljstva koja traju, itd..zapravo ono sto mi je bilo bitno.

Back