Da li "volite" zene vozace motora

• Začetnik teme Začetnik teme bobba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
anakin:
a sta je filter??? :) i gde je?

bila sam danas kod mehanicara i nije hteo nista da mi pokaze...

Hm, pa pazi..neki od skutera stavise cak i nemaju filtere :? Kapiram da je tvoj cetvorotaktni ali koje je firme? Jer Honde recimo uopste nemaju filtere. Cudi me da mehanicar nije zeleo da ti pokaze sta je sta i gde se nalazi. Aj' mi baci na pp koji model skutera imas, ili pitaj stvarno na forumu Automobilizam.
Pozdravce ;-)

Cekam kuma:
A sto ne pitas nekog sa podforuma automobilizam? I promeni majstora, kad je tolki derpe.
Normalno je da postoji obostrana komunikacija, moras da znas u cemu je problem. Bolje za tebe.

ne bih tamo da se akam sa Espanjolom :)
ma majstor je cudo...meni nije hteo nista da pokaze (jer bih onda ustedela 30$ po dolasku) a onda sam poslala danas decka sa skuterom i njemu je rekao!!
mislim , nije ni njemu rekao mnogo ali barem mu je pokazao kako se menja ulje tj. gde je taj glupi sraf jer ih ima nekoliko :)
btw, ne smem ni da kazem sta sam ja uradila prvi put....sreca pa je skuter preziveo...
a ovog majstora sam jedva nasla jer sam jedan dan obilazila okolo kao manijak i vecina automehanicara nece ni da pogleda skuter a pola njih ne prica engleski....
a to menjanje ulja je skroz jednostavno (sad kad znam sta treba da radim) i stvarno su svinje sto nece da kazu samo da bi naplatili....

Neko pametan te savetovao da koristiš ulje za automobile :lol:
Kupuj isključivo ulje za motorcikle, dobra ulja su MIW i Filtrex, ovaj prvi je japanski, trebalo bi da može da se nabavi u US.
Za svog ljubimca kupuj motorno ulje što lošijeg kvaliteta, kako bi mašina mogla potpuno da ga sagori, koristi mericu i trebalo bi da zaboraviš kad si ga poslednji put sipala.
Kakve kočnice imaš? Doboš ili disk? Ako su doboš - odmah na US Bubanj potok...

anakin:
a na koliko menjate ulje i koje ulje koristite za skuter - za motorcikl ili za kola?

i jel moze neko da mi objasni sta se desilo...menjala sam ulje na 800 milja i sad sam presla 1600 pa treba opet da menjam...prvi put je staro ulje lepo isteklo i ja stavila novo ( za motorcikl, rekli mi da je bolje to od ovog za kola)...i danas opet odsrafim istu stvar a ulja nigde... isteklo samo malo.....i ja stavim opet i odvrnem da vidim da li ce da tece i nece!
ajd momci recite mi gde je otislo novo ulje :(

a nisam sigurna ni da li sam odvrtala pravu stvar....pise OIL :) :) samo znam da sam odvrtala istu stvar ko prosli put kad nije bilo problema i kad mi je lepo isteklo svo ulje...
inace, vozi normalno...
a da, skripe mi kocnice...zapravo leva, uglavnom kad pada kisa...jel to od vlage ili ne valja kocnica?
Ulje se menja posle propisanog broja kilometara uljem koje je preporucio proizvodjac u tacno navedenoj kolicini. Staro ulje se ispusta kada je vruc motor. Tokom voznje se povremeno proverava nivo pomocu male sipke na uljnom cepu ili na prozoru koji se na nekim modelima nalazi na bloku motora. Ulje ne sme niposto pasti ispod minimuma ( crte ) jer moze prouzrokovati veliku stetu a ponekad i unistenje masine. Najbolje je ipak da to urade u servisu ma koliko posao izgledao jednostavno i ma koliko se cinilo da majstori zele da vam uzmu pare.
Gde je tebi otislo ulje tesko je reci ovako napamet. Da li je to ulje iz menjaca ili iz motora ( ako je cetvorotaktni )? Da li si primetila da kaplje ispod posle voznje? Najbolje je da odes u servis i da ga ne vozis dok se ne utvrdi sta se dogodilo. Motor bez ulja, sa kolicinom ispod minimuma i sa starim uljem se ne vozi.
To sto skripe kocnice po kisi nije nista strasno. Pazi samo kada kocis po kisi jer kocnice mogu ponekad da " uhvate" ranije posto su mokre i posto je kolovoz klizav moze doci do pada.

Back