Da li volite da pijete čajeve?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čajeve pijem svakodnevno a u kuhinji uvek do 30 raznih vrsti čajeva.Oni su ti koji su mi pomogli da se izlečim.Evo skoro dve godine kako živim bez inzulina koji sam davao sebi svakodnevno i to 52 jedinice dnevno tj. 4 puta dnevno se bockao.Sada ponekada dolazi čak i do blage hipoglikemije.Čajeve pijem zbog zdravlja ali i zbog uživanja u ukusima.

Volim čajeve, redovno ih pijem. Delim ih u dve kategorije: čaj za uživanje i za terapiju (lečenje). Za uživanje koristim voćne čajeve iz filter kesice: limun, limeta i đumbir, od aronije, od šumske jagode, od borovnice. Za terapiju (lečenje) biljne čajeve u rinfuzi: zeleni čaj, čaj od korena maslačka. Izuzetak su čaj od kamilice i hibiskusa u filter kesici. Određene čajeve volim da zasladim sa kašičicom meda. Čajeve pijem tokom čitavog dana.

Ne volim nešto naročito,više volim kafu,ali pijem ih.
Pijem uglavnom one u rifuzi, ne u filter vrećicama.Kamilica,nana,neven,hajdučka trava,kopriva,žalfija,virak,petrovac,uvin čaj,majčina dušica,ponekad šipak.
Najviše volim čaj od lipe,ali ga nisam pila godinama.
Nikad ne pijem voćne čajeve jer je to čista hemija,a jedini čaj koji baš ne volim je zeleni.
Uglavnom ih nikad ne sladim, eventualno dodam malo meda.
Nikad ne dodajem limun u čaj.

Poslednja izmena:
Volim čajeve, redovno ih pijem. Delim ih u dve kategorije: čaj za uživanje i za terapiju (lečenje). Za uživanje koristim voćne čajeve iz filter kesice: limun, limeta i đumbir, od aronije, od šumske jagode, od borovnice. Za terapiju (lečenje) biljne čajeve u rinfuzi: zeleni čaj, čaj od korena maslačka. Izuzetak su čaj od kamilice i hibiskusa u filter kesici. Određene čajeve volim da zasladim sa kašičicom meda. Čajeve pijem tokom čitavog dana.
Čaj od šumske jagode ili borovnice može biti samo čista hemija i vještačka aroma.
Radije ga ne pijem.

Znam, ali ja volim njihov ukus.
Ja se držim onoga da ako već pijem čaj,da on bar nečemu i koristi tj.da liječi.🙂
Inače,velika je razlika sam nabrati travu i osušiti i kupiti gotove.
Pogotovo se ukus i miris domaćeg čaja od nane ne može uporediti sa kupljenim,koliko je domaći ljepši i ukusniji.
Inače,čajeve u filter vrećicama ne kupujem...to je najveći "otpad".

Back