Da li vi vidite osobu onakvu kakva jeste ili vidite vašu projekciju te osobe?

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Da li vi vidite osobu onakvu kakva jeste ili vidite vašu projekciju te osobe? Svako ima svoje viđenje toga kako bi ta veza trebalo da izgleda, a ne kako ona zapravo jeste. Zbog toga se veze raspadaju. Ako nikada ne biste očekivali nešto od nje, ako biste joj dopustili da se razvija i menja, i ako biste je prihvatili onakvom kakvom ona jeste - tada bi sve izgledalo drugačije. Razdvojite vaša očekivanja i pogledajte je novim očima, očima koje dopuštaju. Sada smo zajedno videli da problem u vezi dolazi od nas, a ne od nekog drugog, jer mi smo ti koji postavljaju očekivanja i svoje viđenje ispred onoga što stvarno jeste. Kada je prihvatite - evo nekoliko saveta uz pomoću kojih je možete promeniti...

1. Gledajte drugu osobu u oči. Dok pričamo sa nekim uglavnom nam pogled luta na sve strane a pred nama je neopisivo lep dragulj. Pogledajte samo nečije oči. Za mene ne postoji ništa lepše na ovoj planeti od ljudskih očiju. Pogled u oči predstavlja direktan kontakt sa bićem, sa potpuno novim univerzumom. Pogledom u oči, drugoj osobi pridajete potpuno svoju pažnju. Neki ljudi prosto pate za pogledom. Zašto ljudi ne mogu dugo da gledaju nekoga u oči? To je zato što u očima drugih vide sebe. Bojimo se sebe, bojimo se da se pogledamo u oči. Nije problem u drugima, već u nama samima. Problem je što ne možemo da prihvatimo sebe baš takve kakvi jesmo. Kada prihvatite sebe, moći ćete sebe da pogledate u drugima.

2. Osmehnite se drugoj osobi. Osmeh je najlepši poklon koji vam neko može uputiti. Jedan osmeh može da izbriše svaku granicu i svaku udaljenost. Osmeh može da promeni svaku situaciju i svaku akciju i reakciju. Osmeh može da promeni nevolju u volju i svaki strah u bezuslovnu ljubav. I sami znate kakav je osećaj kada vam neko pokloni svoj osmeh; zato, ako želite da vam ga neko pokloni, poklonite ga i vi njemu.

3. Dodirnite drugu osobu. Dodir ima isceljujuća svojstva. Samo jedan zagrljaj može da promeni elektromagnetno polje srca. Dotaknite nekad nekoga i vidite kakvu reakciju to donosi. Verujte mi, nećete se razočarati.

4. Sedite u tišini sa drugom osobom. Biti u tišini sa drugom osobom uopšte nije neprijatno iskustvo, iako se većina ljudi oseća neprijatno u takvoj situaciji. Sedite u tišini jedno pored drugog i osetite prisutnost bića koje se nalazi i u jednom i u drugom. Tada nećete morati ništa da govorite jedno drugome, već ćete uživati u momentima prisutnosti; prosto potreba za rečima neće postojati. Tišina će isceliti vaš odnos i daće joj novu svežinu.

Idite sada i promenite svoje odnose u veličanstveni odnos između dva bića. Nadam se da će vam ovi saveti u tome i pomoći.

(Pogled u) oci, osmjeh (cisto onako kao gest ustima, a ne zato sto je nesto smijesno), dodir, tisina (u prevodu: (fizicka) blizina bez rijeci), - to su sve tjelesne stvari. U tome sto si ti nabrojao nema niceg duhovnog.

Ada, ma, je li, bogoti? O duhovnosti sam pisao na pdf Religija (prevrni gomilu mojih tema; tamo najviše pišem). Ovo je pdf Psihologija... i tema je sasvim ok. Ti si, biće, malo dezorijentisan.

Slazem se da nase vidjenje veze, tj. poredjenje onoga sto zelimo i onoga sto imamo, i teznje da ono sto imamo "nasilnim" merama pretvorimo u ono cemu tezimo unistava vezu.
Mada svi imaju neke planove i ocekivanja, jer retko ko sta radi po principu "daj sta das", i "kako bude bice, sve prihvatam".

Stoji, ljude treba voleti i prihvatiti kakvi jesu, i ne mozemo nikog nasilno menjati i ocekivati da bude nesto sto nije, ili nesto sto mi zelimo da bude, ali tu dolazi ono pitanje, sta mi zelimo, sta ocekujemo (a ocekivanja, manje-vise uvek postoje), samo ih nekada treba smanjiti, i prihvatiti ono sto imas.
Sto bi rekli, odustani dok dobijas, i budi zadovoljan time.

Gledaj gde druga osoba gleda; u tebe, u zid, u plafon, ulevo ili udesno. I da li te uopšte gleda u oči.

Gledaj šta radi s rukama. Da li krije dlanove? Da li ih prekršta? Da li kači palčeve za pojas? Da li pravi piramidu od prstiju dok govori?

Da li, dok sedi, krije stopalo iza lista druge noge?

Etc, etc.

Ima sto načina na koji možete videti osobu, a najmanje ih se tiču toga šta ona govori. Svako može da govori šta god hoće, ali retko ko je u stanju da kontroliše svoje telo dok to čini. U retko ko spadaju opasni ludaci, i to je druga priča. S njima možete gledati gde oćete i videćete šta god oni hoće, i njih se ova priča ne tiče. Govorim o "normalnim" ljudima, češćim za sretanje.

Ne znam za projekciju. Niko živi kog sam srela nikad za veka nije bio nalik meni, ni posle dužeg poznanstva i spoznaje kompletnog mentalnog ustrojstva i intimnog života narečenog. Ne u smislu koji je ovde postavljen. Ja sam u stanju da vidim da je neko arogantan baš koliko i ja, ili čak i više, naprimer; i to nije - projekcija. Isto koliko nije ni kad sretnem kakvu krpu od čoveka na kojeg se svi ritaju nogom i on im još govori i hvala. Ne mora on da kaže hvala pred mojim očima, pa da bih videla da to govori inače. Sretanje licem u lice jeste bitno, i ne mora biti. Ako ne znate da gledate, onda ionako ništa nećete videti.

Ponajmanje da se projektujete. Projektovati se u druge znači videti kod drugih upravo ono što sami kod sebe osuđujete, da bude klot rečeno. Ono čega se plašite i od čeg strepite i što vam se, u principu, kod samih vas ni najmanje ne dopada.

Ili, s druge strane, ono što vam se dopada. Veoma. Zato što se dopada vama, mislite da je ista stvar i s tom drugom osobom.

Ako uopšte nisi u stanju da vidiš drugu osobu, onda ćeš se projektovati. Ako ne znaš da gledaš, nećeš ni videti.

Da li vi vidite osobu onakvu kakva jeste ili vidite vašu projekciju te osobe? Svako ima svoje viđenje toga kako bi ta veza trebalo da izgleda, a ne kako ona zapravo jeste. Zbog toga se veze raspadaju. Ako nikada ne biste očekivali nešto od nje, ako biste joj dopustili da se razvija i menja, i ako biste je prihvatili onakvom kakvom ona jeste - tada bi sve izgledalo drugačije. Razdvojite vaša očekivanja i pogledajte je novim očima, očima koje dopuštaju. Sada smo zajedno videli da problem u vezi dolazi od nas, a ne od nekog drugog, jer mi smo ti koji postavljaju očekivanja i svoje viđenje ispred onoga što stvarno jeste. Kada je prihvatite - evo nekoliko saveta uz pomoću kojih je možete promeniti...

1. Gledajte drugu osobu u oči. Dok pričamo sa nekim uglavnom nam pogled luta na sve strane a pred nama je neopisivo lep dragulj. Pogledajte samo nečije oči. Za mene ne postoji ništa lepše na ovoj planeti od ljudskih očiju. Pogled u oči predstavlja direktan kontakt sa bićem, sa potpuno novim univerzumom. Pogledom u oči, drugoj osobi pridajete potpuno svoju pažnju. Neki ljudi prosto pate za pogledom. Zašto ljudi ne mogu dugo da gledaju nekoga u oči? To je zato što u očima drugih vide sebe. Bojimo se sebe, bojimo se da se pogledamo u oči. Nije problem u drugima, već u nama samima. Problem je što ne možemo da prihvatimo sebe baš takve kakvi jesmo. Kada prihvatite sebe, moći ćete sebe da pogledate u drugima.

2. Osmehnite se drugoj osobi. Osmeh je najlepši poklon koji vam neko može uputiti. Jedan osmeh može da izbriše svaku granicu i svaku udaljenost. Osmeh može da promeni svaku situaciju i svaku akciju i reakciju. Osmeh može da promeni nevolju u volju i svaki strah u bezuslovnu ljubav. I sami znate kakav je osećaj kada vam neko pokloni svoj osmeh; zato, ako želite da vam ga neko pokloni, poklonite ga i vi njemu.

3. Dodirnite drugu osobu. Dodir ima isceljujuća svojstva. Samo jedan zagrljaj može da promeni elektromagnetno polje srca. Dotaknite nekad nekoga i vidite kakvu reakciju to donosi. Verujte mi, nećete se razočarati.

4. Sedite u tišini sa drugom osobom. Biti u tišini sa drugom osobom uopšte nije neprijatno iskustvo, iako se većina ljudi oseća neprijatno u takvoj situaciji. Sedite u tišini jedno pored drugog i osetite prisutnost bića koje se nalazi i u jednom i u drugom. Tada nećete morati ništa da govorite jedno drugome, već ćete uživati u momentima prisutnosti; prosto potreba za rečima neće postojati. Tišina će isceliti vaš odnos i daće joj novu svežinu.

Idite sada i promenite svoje odnose u veličanstveni odnos između dva bića. Nadam se da će vam ovi saveti u tome i pomoći.

Ne zurim,ali dovoljno,ne i neprijatno (zmija žabu:mrgreen:)gledam sagovornika u oči...
Sve ostalo može,ali s nekom finom žemskom...:lol::rumenko:
S muškima nisam probo i neću-smrdljivi i dlakavi-fuj...:hahaha::mrgreen:

Back