Da li verujete....?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
...su stari Egipcani u piramidama i na obeliscima mogli urezivati hieroglife BEZ I JEDNE JEDINE GRESKE, IDENTICNE U VELICINI I DUBINI, uzimajuci u obzir da su rezbareni na veroma tvrdom granitu...?

san_juan_obelisco_detalle.jpg

Ili da su mogli klesati ovakve BESPREKORNE i ogromne statue u najtvrdjem kamenu?

luxor.jpg

I sve to sa OVAKVIM ALATOM!? :dash:

Herramientas-del-paleolitico.jpg

Danas, u eri visoke tehnologije, sa kompjuterski vodjenim reznim alatima, COVEK NIJE U STANJU DA DOSTIGNE PRECIZNOST koju su stari Egipcani dostizali kao od sale!

Da li su to bili zaista stari Egipcani ILI NEKO DRUGI ??? :think:

Vjerujem da su ipak Egipcani a ne nekakvi vanzemljaci jer ne vjerujem u bilo kakve teorije zavjere.. Kako, ne znam.. Svojim znanjem i vjestinom?!:think:

Kakvo je to bilo njihovo znanje i vestina kada ni danas tako nesto ne moze da se uradi ?

Vanzemaljci nisu nikakav "teorija zavere" vec REALNOST u koju vise niko ozbiljan ne sumnja.

...su stari Egipcani u piramidama i na obeliscima mogli urezivati hieroglife BEZ I JEDNE JEDINE GRESKE, IDENTICNE U VELICINI I DUBINI, uzimajuci u obzir da su rezbareni na veroma tvrdom granitu...?

Ili da su mogli klesati ovakve BESPREKORNE i ogromne statue u najtvrdjem kamenu?

Danas, u eri visoke tehnologije, sa kompjuterski vodjenim reznim alatima, COVEK NIJE U STANJU DA DOSTIGNE PRECIZNOST koju su stari Egipcani dostizali kao od sale!

Po svim svetskim podacima o drevnim civilizacijama i njihovim naukama došlo je do otkrića da su imali istu matematiku po celom svetu, ali nisu učili na pisani način, nego sve je to u glavi i brzo su računal i procenjivali, imali su jednostavnu i praktičnu tehnologiju, imali su kalupe kojim su obradili predmete.Veština prakse i znanja onoga vremena i inteligencija veća nego mi danas nama su neshvatljiva.

A mi kao nismo mnogo komplikovani, jedino jeste da smo zapanjili svet za sva vremena jesu mobilni telefoni, kompjuteri i spejs šatl.

Poslednja izmena:

san_juan_obelisco_detalle.jpg

luxor.jpg

Herramientas-del-paleolitico.jpg

док су твоји били робови било је могуће.
откад твоји управљају, немогуће је.
нема грешке, све је на месту.

Oko piramida vise nema tajni . Znaju se i kamenolomi iz kojeg je vadjen kamen
a pronadjena su i naselja gdje su majstori i fizicki radnici zivjeli . Pronadjeni su i
grobovi tih radnika , a zna se cak i cime su se hranili . Bili su to Egipcani , a ne
robovi kao sto je to Holivud izmislio !

a pronadjena su i naselja gdje su majstori i fizicki radnici zivjeli . Pronadjeni su i
grobovi tih radnika , a zna se cak i cime su se hranili . Bili su to Egipcani , a ne

Treba znati da su tu živeli Jevreji 400 godina i bili su izuzetno fizički snažni za nošenje ove megalomanske kamenje.

Nisu bili robovi u početku, bilo je to povlašćeno pleme a kasnije kako su menjali vladari i Egipćani promenili stav prema
njima, postali su robovi.

Poslednja izmena:
Prvo, otvaracu, gramatiku da naucis, nije sa nicim, nego ni sa cim... -.- I mnogo gledas Ancient aliens... Takodje sa danasnjim masinama je moguce i prave se savrsene rezbarije i tome slicno....

A sad sto se tice ovih koji tvrde da su ovo napravili Egipcani sa svojim prmitivnim alatom... Ne budite smesno. Ni najveci umetnici olovkom na papiru ne mogu da iscrtaju nesto 100% simetricno. Neka je 99,9%, opet ce ovih 0,01% da postoji odstupanje. A to je crtanje na papiru. Ovo je granit, nesto u sta je sa onim alatom jako tesko nesto uklesati, a kamoli hirurski precizno. Necu da tvrdim da su dosli vanzemaljci ili tako nesto, ali onim alatom to je nemoguce.

A sad vozda, odoh da igram igricu Pharaoh i da gradim sopstvene piramide :)

Posto pretpostavljam da je postavljac teme gledao Ancient Aliens (seriju na H History kanalu), cudno mi je da nije video i konstataciju koju sam ja zapamtio iz istog serijala.

Naime u jednoj od epizoda, gde se upravo pominje ovo klesanje u egipatskim spomenicima, strucnjak nedvosmisleno kaze da se, nakon analize proreza, vidi da su radjeni masinom. On je to i obrazlozio, nesto tipa zareza koji se vide i traga ruba, da sad ne lupam posto mi to nije bas blisko, ali je zakljucak da je radjeno masinom sa cirkularnim kretanjem.

Dakle, ne znamo ko je klesao, ali znamo da je koristio precizne masine za to, a ne opsteprihvacene primitivne alatke onog doba.

Zainteresovane upucujem na dati serijal Ancient Aliens.

dobro ako ima indicija da su radili sa kompleksinijim alatom nego što se do sada mislilo, jel to mora odmah da znači da su mašine vanzemaljskog porekla ili jednostavno još uvek nisu pronađeni (ako uopšte mogu biti pronađeni) ostaci tih mašina koji su egipćani koristili.

Nije to samo u Egiptu, ima gradjevina po celom svetu koje su jednostavno savrsene da im i danasnji gradjevinci (mislim na inzenjere) skidaju kapu s glave i krste se levom nogom.

3454260432_6278ffe7e8_z.jpg

Juzna Amerika, Peru

Izmedju ovog kamenja ne moze da se provuce ni list papira, a ni jedan kamen nije iste velicine ni oblika i teski su tonama. Ovako nesto je tesko napraviti i od gline.

Braco moj, oko piramida ima jos MNOGO tajni.....

Njaveca je zasto su uopste pravljene piramide kada u njima niko nije sahranjen?

Faraoni su sahranivani u Dolini Mrtvih, a ne u piramidama....

DAJTE MI 100 000 ROBOVA I NAPRAVICEMO ISTO ZA ISTO VREME

Napravices JOS STARIJE piramide? :mrgreen:

Samo, nemoj da zaboravis da tih 100.000 ljudi treba nahraniti, pa su morali da postoje zemljoradnici, morala je da postoji vojska, svestenstvo, majstori.......Nisu bili samo graditelji piramida u Egiptu....

A sve to daleko prevazilazi BROJ LJUDI tada na CELOJ planeti....

I trebalo je dovuci kamene blokove 2000 kilometara iz Asuana preko najgore pustinje u vreme kada jos nije bio poznat tocak....:sad2:

I sve zbog HIRA jednog faraona ?

malo morgen.....:D

Back