Eh, da... neko je vec rekao da tu treba da se radi da bi bilo lepo.
Jeste, brak nije tako jednostavan kao recimo biti u dugoj vezi sa nekim. Stvari se dodatno zakomplikuju sa dolaskom deteta.
Ima puno stvari na koje morate da pazite u braku, a nemaju direktno veze sa ljubavlju i strascu koju osecate jedno prema drugom. Neke od stvari su, da brinete o deci (njihovom razvoju, zdravlju, uslovima za zivot), da brinete o kuci (da ta kuca bude dom, a ne mracno i prasnjavo mesto na kom boravite kada niste na poslu), pod kucu ubacite i svu drugu imovinu koju posedujete - nekretnine, automobile, brodove... Treba takodje da brinete o zdravlju, a ne samo svom, nego svih ukucana jer jedni od drugih zavisite, tu spada redovna i kvalitetna ishrana, redovno vezbanje, boravak u prirodi, ... npr. da brojite koliko kafa pijete, koliko casa vode i slicno, sada vise ne mozete ni da pusite jer imate odgovornosti, tj. ne mozete da se razbolite i nestanete sa planete u trenutku, takodje morate jako pazljivo da vozite, nema vise kretanja na posao u poslednjem momentu jer morate da vozite sigurno, imate skuplju glavu na ramenima, verovatno i skuplji automobil nego jedan samac.
Posle treba da vodite brigu o druzenju, i siroj porodici, tj. da imate bogat drustven zivot. Ne samo da vama trebaju prijatelji, nego deca treba da imaju sa kim da se igraju, treba da im pokazete dobre strane networkinga jer bez toga nema posla i para. Treba paziti na posao, izvore prihoda. NIkada ne mozete dozvoliti da ostanete bez para... jer nikad ne znas sta moze da se desi, nikada ne smes ostati bez posla. Onda kao bitna stavka i licni razvoj, stalno ucenje, da biste ostali konkurentni na trzistu rada...
i tako na kraju dolazimo do toga da treba jako da se pazite i mazite, puno pricate sa partnerom, da se postujete, imate posebne intimne trenutke, dobar seks, ... i tako sve ono sto je potrebno inace za jednu vezu da bude kvalitetna
jesam li rekla da treba i da spavate (mislim hrkanje i tako to)
Brak nije lak, treba jako puno da se radi... zato mnogi odustaju i kazu da ne veruju u njega. Ima puno stvari koje sam propustila da napisaem jer ja nemam vremena...
jer ja imam dobar brak
(i malo spavam, ima vremena... kada budem starija spavacu)