Da li verujete da neka osoba moze da se promeni?

Milos K.

Zainteresovan član
Poruka
472
Pokrecem ovu temu, koja nadam se da nije pokrenuta jos uvek, nemam bas puno vremena da listam forum i unapred se izvinjavam ako jeste. :)
Naime, da li verujete da neka osoba sa kojom ste u vezi moze da se promeni na bolje? Zasto da, zasto ne, neka iskustva?
Ja sam trenutno u duzoj vezi sa devojkom koja se dosta promenila i postala ono sto sam zeleo od nje da bude na pocetku, ali ona to nije bila, i sada uvek kad hocu da se prepustim do kraja osetim neku barijeru i setim se pocetka veze kada mi je izuzetno isla na zivce i odjednom opet krenem da se udaljavam od nje. Da li mislite da neko moze uopste da se iskreno promeni ili uvek postoji mogucnost da se vrati na staro? Da li uopste treba verovati nekome ko kaze da se promenio i pokazuje to delima ili se uvek moze ocekivati da ce nam zabiti noz u ledja, bez obzira na sve?
Puno pitanja, nadam se da cu dobiti neke odgovore. :)

Pokrecem ovu temu, koja nadam se da nije pokrenuta jos uvek, nemam bas puno vremena da listam forum i unapred se izvinjavam ako jeste. :)
Naime, da li verujete da neka osoba sa kojom ste u vezi moze da se promeni na bolje? Zasto da, zasto ne, neka iskustva?
Ja sam trenutno u duzoj vezi sa devojkom koja se dosta promenila i postala ono sto sam zeleo od nje da bude na pocetku, ali ona to nije bila, i sada uvek kad hocu da se prepustim do kraja osetim neku barijeru i setim se pocetka veze kada mi je izuzetno isla na zivce i odjednom opet krenem da se udaljavam od nje. Da li mislite da neko moze uopste da se iskreno promeni ili uvek postoji mogucnost da se vrati na staro? Da li uopste treba verovati nekome ko kaze da se promenio i pokazuje to delima ili se uvek moze ocekivati da ce nam zabiti noz u ledja, bez obzira na sve?

U prevodu:iscimao si devojku da bude ono sto ti zelis,i kad si to postigao i dalje mutis vodu.
Mogu da zamislim kako nju nerviras.Ti i tvoji prohtevi :)

Nesto ne verujem da se ljudi menjaju, vise da se pretvaraju, sto opet ne mora da bude slucaj kod tebe.
Jednostavno, niko ne zeli da bude ono sto druga osoba zeli da ona bude, mada neke manje promene su moguce.

Zavisi stvarno sta je u pitanju.
Ako je recimo ta devojka bila kontrolerka, i ispitivala gde ides, sta radis, uzimala telefon na raport, i ti joj kazes "e ne moze tako, meni ne treba neko da prica sta smem i ne smem da radim, ne treba mi takva veza", onda postoji sansa da joj dodje i da shvati da nije bila u pravu i da to malo kanalise.
Bitno je da druga osoba shvati da nije u pravu, onda je mozda i promena moguca, ovako ne. Opet, zavisi sta i pokusavas kod nekog da menjas, i da li je to opravdano.

Tema@ ne verujem u te promene ,,zbog nekoga" a, tek ne verujem u psiho zahvate kada partner ima fiksaciju da menja onog drugog, to uglavnom ne potraje dugo...Jednostvana stvar: nekoga prihvatiš ili ne prihvatiš sa manama i vrlinama.
Jedina moguća promena je-kada čovek sam poželi nešto da menja kod sebe,ali iskreno. I to nikada,rekla bih,ne rezultira novom ličnošću-nego korekcijama.

teško da je to iz korena promenjena osoba...
trenutno možda ima ljubavi pa je pristala na korigovanje nekih stvari, al kad ljubav ugasne sve se vraća na staro...sve je to na silu

U vezi si sa devojkom koja te od početka nervirala... i ti sad tražiš savet.... :think:
Ne trazim savet, samo pitam da li ljudi veruju u to menjanje. Verujem da je mnogo ljudi imalo na pocetku veze probleme pa su te veze posle postale i cvrste i normalne posle nekog vremena.

U prevodu:iscimao si devojku da bude ono sto ti zelis,i kad si to postigao i dalje mutis vodu.
Mogu da zamislim kako nju nerviras.Ti i tvoji prohtevi :)
Mozda sam pogresno objasnio, i izjasnio se pogresno, nemam pojma, poenta je da ja nisam jedna od onih osoba koja tera nekoga da se promeni. Nikad nikome nisam rekao e slusaj ako ne uradis to i to, necu biti vise sa tobom, ili nesto slicno, po meni je to glupost. Tako ispadas i ti i ta osoba retardirani i glupi. Ona se sama promenila na bolje, nisam joj nista trazio, ali je problem sto sam ja napravio posle nekog vremena nase veze, ne znam kako najbolje da se izrazim, ali neki odbrambeni mehanizam prema njoj, i kad god pokusam da neutralisem to, desi se da taj mehanizam krene jos jace da radi.

Mozda sam pogresno objasnio, i izjasnio se pogresno, nemam pojma, poenta je da ja nisam jedna od onih osoba koja tera nekoga da se promeni. Nikad nikome nisam rekao e slusaj ako ne uradis to i to, necu biti vise sa tobom, ili nesto slicno, po meni je to glupost. Tako ispadas i ti i ta osoba retardirani i glupi. Ona se sama promenila na bolje, nisam joj nista trazio, ali je problem sto sam ja napravio posle nekog vremena nase veze, ne znam kako najbolje da se izrazim, ali neki odbrambeni mehanizam prema njoj, i kad god pokusam da neutralisem to, desi se da taj mehanizam krene jos jace da radi.
mislis da se folira?jel to hoces da kazes

mislis da se folira?jel to hoces da kazes
U sutsini, ja ne verujem u neke velike promene ljudi, i jako mi je bitan prvi utisak koji ostavi neka osoba na mene, ali prvi utisak kada se iskreno otvorim prema njoj(to mislim na veze, ljubav), a kada se prema nekome otvorite a on to iskoristi da vas proseta malo, taj utisak mi ostane jako upecatljiv i da, posle toga mislim da se ta osoba folira, ne verujem bas nesto u promene, mada su mozda i moguce. Cak i ako je moguce da se osoba menja, razmisljao sam o tome, a cekaj zar nije moguce da se ta osoba opet promeni na staro? Zar nije moguce ako taj mehanizam moj odbrambeni nestane da ona opet pokusa isto da uradi?

Menjanje neke osobe...po svojim nacelima..to ne ide na duze staze.Jer,jedno je promeniti nekog,a sasvim drugo i trajno je probuditi skrivene vrednosti u njemu.
Bravo , ovo je sustina . Vidjao sam kod nekih osoba velike promjene . To se redovno desavalo poslije nekih dramaticnih dogadjaja .
Dramatican dogadjaj je i kad prvi puta sretnes pravu ljubav . Dodjes sebi a sve ono prije toga je bilo glumljenje negog ludila .
Moj jedan prijatelj se trajno promijenio kad je dobio noz medju bubrege . I tako , ima svega .

U sutsini, ja ne verujem u neke velike promene ljudi, i jako mi je bitan prvi utisak koji ostavi neka osoba na mene, ali prvi utisak kada se iskreno otvorim prema njoj(to mislim na veze, ljubav), a kada se prema nekome otvorite a on to iskoristi da vas proseta malo, taj utisak mi ostane jako upecatljiv i da, posle toga mislim da se ta osoba folira, ne verujem bas nesto u promene, mada su mozda i moguce. Cak i ako je moguce da se osoba menja, razmisljao sam o tome, a cekaj zar nije moguce da se ta osoba opet promeni na staro? Zar nije moguce ako taj mehanizam moj odbrambeni nestane da ona opet pokusa isto da uradi?
u sustini,mislis da se folira :mrgreen:
radi se o tome da ti nemas poverenje u nju.mogu ti samo reci da se sto pre odlucis da li ces joj verovati ili neces.nemoj u nedogled da je drzis na distanci,nije fer ni prema tebi ni prema njoj.
inace,sto se prvog utiska tice.ja sam o dosta ljudi imala lep prvi utisak,a posle sam se jako razocarala.nije zlato sve sto sija :heart:

Ako si ti promenio za nepuna dva sata cirilicno pismo latinicnim moze i ona promeniti nesto svoje. Treba joj dati vremena. Ako ne promeni onda je sutnuti.

Back