Да ли ваше дете плаче кад га остављате у вртићу?

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
...и како се борите са тим?

моја деца почетку похађања предшколског уопште нису плакала (нису раније ишла у вртић,пошли су тек у предшколско)
тек после, негде у другом полугодишту,, ваљда кад су се заситили..е онда су плакали, негодовали......
баш ми их било жао, долазило ми да их вратим кући

како сте ви излазили на крај са тим?

Onaj ko ih cuva u vrtic, je probljem, cesto trebas da pitas decu ili dete sta je preko dana video, sta je radio, dal ga neko dirao, trebalo bi reci...

moja sestra plakala u vrtic, dok ja nisam pitao dal je neko dirao itd ona smo shvatili da je osoba koja cuva zajebava. Terali da spava na silu, cesto kad dodje kuci crveno grlo, jer daju im vodu hladnu, drugo otvaraju prozor da se razbole deca da sto manje dodju da se ne zanimaju sa nim. i da prime platu na gotovo bez muke....

za ove dve i po godine kako mi djete ide u obdaniste samo sam jednom imala stuaciju da nije hteo da ostane i na kraju je ispalo da sam ja kriva za to, situacija sledeca uvece nije hteo na vreme na spavanje (bili nam gosti) reko nema veze ... pustila ga da legne kasnije, ujutru naravno ne moze da ustane, mama kao mama namolila ga da ustane,ja ga obukla jer ne moze sam, ne moze da ide, nosila ga do obdanista i usput se sav razmazio kad je trebalo da ostane on nece, ja stala da ga molim, ubjedjujem i tako dalje on nece pa nece, doslo mi da se vratim kuci, izadje uciteljica uze ga i unese ... on u plac, ja stala najradije bi za njim .... udahnem i odem na posao, odmah iz kancelarije zovem kaze uciteljica u roku od 2 min prestao da place, kaze to je bila samo predstava za mene bilo mu lepo da ga nosam pa mu se nije ostajalo... :)

Moja koleginica ima devojcicu od cetiri godine koja vec ihahaj ide u vrtic. I od prvog dana kako je krenula stalno je plakala i pravila probleme, nije htela da ostaje bez roditelja. I nikako da rese taj problem, dok se moja koleginica nije dosetila da maloj kaze da vodi svoju omiljenu igracku u vrtic i da mora da pazi na nju. Mala i dan danas prica kako je vodila lutku u vrtic jer su mama i tata morali na posao :zcepanje:

ovo je vrlo čest problem, pogotovo što su deca danas nešto razmaženija nego nekad ..,

i prava reč jeste "negoduju"

moj problem je rešila vaspitačica sa iskustvom koja je vaspitala mene,
jer kako je rekla problem nije u detetu nego u vama,
pregrmite dan-dva plakanja (moje je dete čak dobijalo temperaturu po pravilu, pri svakom pokušaju ..da je ostavimo u vrtiću),
nakon toga sve će nestati kao da nije ni bilo ..

i zaista, upravo se tako desilo :D

Често сам водила сестрино дете у вртић и наравно да је плакао.
Доведем га до врата, нису нам дозвољавали ни да га ми презујемо него је морао сам (кренуо је са 3 год.), онда ја кренем, а он развуче уста на доле, засузе му очи и тужно процеди ''немој да идеш тетооооо''.
Ево и сад кад се сетим стегне ми се у грудима. :sad2:

Међутим, васпитачице су нам рекле да је то тако три минуте по нашем одласку и чим види децу, одмах се орасположи.
Тако је стварно и било, а у вртић баш воли да иде и сад, а и тад је. :)

...и како се борите са тим?

моја деца почетку похађања предшколског уопште нису плакала (нису раније ишла у вртић,пошли су тек у предшколско)
тек после, негде у другом полугодишту,, ваљда кад су се заситили..е онда су плакали, негодовали......
баш ми их било жао, долазило ми да их вратим кући

како сте ви излазили на крај са тим?

Nikako dete terai da ide na predskolsku nastavu ako ne zeli !

Ako je na pocetku volelo, a kasnije - NE . To znaci da je greska tih pedagoga u vrticu ^^

I ja sam tako krenula kad mi je bilo 6 god. Nista tamo nismo ucili...samo nesto bojili bzvz.

I meni je mama rekla - ako ti se ne ide,ne mras da ides haha.

I drugo polugodiste nisam isla.... :zcepanje:

Zdrava sam, prava i obrazovana danas ^^

Dakle - nista preko decje volje... Volite svoje dete vise od tih vaspitacica u vrticu :heart:

Nikako dete terai da ide na predskolsku nastavu ako ne zeli !

Ako je na pocetku volelo, a kasnije - NE . To znaci da je greska tih pedagoga u vrticu ^^

I ja sam tako krenula kad mi je bilo 6 god. Nista tamo nismo ucili...samo nesto bojili bzvz.

I meni je mama rekla - ako ti se ne ide,ne mras da ides haha.

I drugo polugodiste nisam isla.... :zcepanje:

Zdrava sam, prava i obrazovana danas ^^

Dakle - nista preko decje volje... Volite svoje dete vise od tih vaspitacica u vrticu :heart:

Nazalost neki od nas nemaju tu mogucnost da im djeca biraju da li ce ostati ili ne, moj hvala bogu voli da ide ali i da ne voli morao bi da ide jer ja moram na posao a jedino bi mozda promjenila obdaniste ako vidim da nije sretan u ovom u koje ide.

..vaspitachice moje dece su napominjale roditeljima da su one u obavezi da kontaktiraju psihologa ukoliko primete da deca ne pokazuju znake da im je teshko da se odvoje od roditelja..
..mladja grupa, vrtic je u pitanju, ne jasle..
..jednostavno nije normalno da je detetu svejedno gde je i sa kim..
..vaspitachice su obuchene da im pomognu da razdvajanje prevazidju shto lakshe i bezbonije, a koliko vole svoj posao i koliko su uspeshne u primeni onoga shto su nauchile - to je drugi padez i ne zavisi ni od nas ni od dece..

Nesto tako su i nama pominjale vaspitacice.
A ja sam skroz zadovoljna kako je medo prihvatio tu adaptaciju.
Nije plakao nikad, malo stenjanja, ili sto bi vaspitacica rekla:"Zujao je"
Zvali smo ga zujalica... :)
Sad npr.nije bio dve nedelje i danas bez problema usao.
Navikao se i prihvatio je.
Ako par dana ne ide u vrtic on pocne da pominje drugare i vaspitacicu.
I obavezno na pitanje:"Hocemo u vrtic?" odgovara sa:"Ne!" ali obuva se i ide. :)

Mislim da je jako bitno pricati sa detetom.
Ja sam svaki put kad bi medo negodovao, pre ulaska kod dece,
cucnula i pricala sa njim, obecala da cu doci po njega,
da cu doneti cokoladicu, da on ide da se igra itd...
I po sto puta... ali sam znala da kad me pogleda u oci i kaze "Dob'o."
Da je shvatio i ulazi bez problema.

Kad god smo dosli po njega docekivao nas je sa osmehom :)

Nesto tako su i nama pominjale vaspitacice.
A ja sam skroz zadovoljna kako je medo prihvatio tu adaptaciju.
Nije plakao nikad, malo stenjanja, ili sto bi vaspitacica rekla:"Zujao je"
Zvali smo ga zujalica... :)
Sad npr.nije bio dve nedelje i danas bez problema usao.
Navikao se i prihvatio je.
Ako par dana ne ide u vrtic on pocne da pominje drugare i vaspitacicu.
I obavezno na pitanje:"Hocemo u vrtic?" odgovara sa:"Ne!" ali obuva se i ide. :)

Mislim da je jako bitno pricati sa detetom.
Ja sam svaki put kad bi medo negodovao, pre ulaska kod dece,
cucnula i pricala sa njim, obecala da cu doci po njega,
da cu doneti cokoladicu, da on ide da se igra itd...
I po sto puta... ali sam znala da kad me pogleda u oci i kaze "Dob'o."
Da je shvatio i ulazi bez problema.

Kad god smo dosli po njega docekivao nas je sa osmehom :)

I po meni je prica jako bitna da djete zna da je tu samo privremeno da ce se igrati sa drugarima ali da ce mama i tata doci po njega i da nije ostavljeno, ja se trudim da iz kancelarije izadjem u 16.:00 a posto radim blizu obdanista jako brzo stignem i onda malac sav ponosan kaze "mama ti si najbrza, stigla si prva od sve djece :)" svjestan je da nece ostati ni trenutak duze nego sto je neophodno.

Back