Da li vas nerviraju STETOCINE...?

Pozdrav svima,

Pre izvesnog vremena primetio sam sitne bube, bubice, žućkaste boje koje su furale po obodima od prozora uglavnom (ili sam ih ja jedino tu primećivao).

Nažalost sad ih ima svuda, i prilično su odvratne, gde god da pogledam videću barem jednu veću (1-2 mm) a gde je ta jedna veća tu je još 10 malih. Toliko ih ima da stičem utisak da oni dele životni prostor sa mnom, a ne ja s njima. Prozor, patos, kupatilo, spavaća soba, čak i sofa, gde god. Ne primećujem, doduše, da atakuju na hranu u kuhinji.

Napominjem da je u pitanju novogradnja (2 godine) napravljena na nekadašnjoj livadi, ako to ima neke veze uopšte.

U prilogu su fotkice tih insekata, oni se golim okom tako i ne vide nego aparat ima dobar zum.

Molim za pomoć, želim da istrebim ove insekte pre nego što krenem u krevetu da ih zatičem.

Da li si resio problem i kako? I meni su se pojavile takve bubice, pa ne znam sta da radim

Invazija ovih sitnih bubica na terasi!
Danima sam trazila kako se zovu bila u polj. apoteci, nosila uzorke i nista... Onda sam nasla koje su to bubice ali na engleskom i latinskom ali nikako da nadjem kako se kod nas zovu (u polj.apoteci opet nista, ne znaju)...
Lat. Collembola (Entomobryomorpha)

http://www.whatsthatbug.com/2010/05/03/elongate-bodied-springtail-3/

One su bas sitne, skacu i ima ih na hiljade... Svo cvece sam bacila sve ocistila ali nista. Terasa je velika na vrhu zgrade poplocana onim betonskim plocama... Ako neko zna kako se zovu i kako da ih se resim bila bi presrecna! Hvala! :)

Ne bitno kako se zovu i šta su...
Ono što je meni pomoglo kod svih buba je LM tox sprej, ali crveni, za gamižuće insekte. To poprskaš i mesec dana nema ničega, ali obavezno crveni, taj se lepi za podlogu, ostali ne rade ni upola posao. Mislim da je oko 200 din ima ga u svim prodavnicama, nije neka egzotika.

Misevi, pacovi, bubasvabe, mravi...
Sve ove stetocine rasteruje ultrazvucno aparat Pestpeller kojeg uvozi moj prijatelj iz Australije. Mislim da je cena za pokrivenost 180m2 oko 1400 dinara i ima tri godine garancije.
Kod mene na vikendici vise nemam miseve sto znaci da je dobar, pa rekoh da pohvalim.

E da, ima i aparat za rasterivanje krtica. On je nesto oko 2.000 din.

I ono sto je mene privuklo, jeste da je ovo human nacin rasterivanja, nema ubijanja, otrova kojima i sebi stetimo... A i ovako mozemo komsijama koje ne volimo da napakostimo... Ha-ha-ha ;-)

Sve mogu da trpim, ali mišOva i pacova ( dve kile, ko zec) se smrtno plašim.

Ovi komarci se zovu papadači (nemam pojma odakle im ime), a moja baba, koja slabije čuje, zove ih "napadači"! To sve govori o njima!
Pošto razni otrovi nisu za bebu, što i sami izbegavate kako znate i umete, izlaz vam je u mrežicama za prozore. Mi ih imamo i na balkonskim vratima (dali smo da nam se napravi dodatno "krilo" koje smo instalirali spolja na balkonska vrata, u vidu rama od letvica, na koji je nakucana mrežica i koje se otvara. Odlično odrađuje posao. Mi živimo u kući i ima mnogo zelenila okolo, pa se može očekivati i da imamo više komaraca nego neko u soliteru, ali u kući nemamo ni jednog! I kad su vrućine, lepo cele noći držimo sve prozore i ta vrata otvorene, a komaraca nema. Vredi probati.
Na ujedeno mesto, ako nećete one kreme protiv ujeda insekata, što pre namažite malo soka od limuna, ili sirće - brže prođe svrab. Srećno.:)

Papatači ili papadači ili papataći... Imaju milion naziva, mnogo su dosadni... Moj prijatelj sa fakulteta je krenuo da ih izučava u nadi da će pronaći neki insekticid koji će ih uspešno potamaniti... Uglavnom treba nam veća količina ovih mušica za laboratoriju... jel može neko da mi kaže gde ste videle ove papatače.... Mesto? Ulica,bilo kakva smernica... Hvala :D

Back