Da li vas je razočarao Šerbedžija zbog prihvatanja uloge u A. Džolinom prvencu?

Da li vas je ovaj potez Šerbedžije razočarao?

• jeste

• nije

• sačekajmo film

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Trebalo bi da tumači lik srpskog nacionaliste, oca mladića koji je u vezi sa muslimankom.
Šerbedžija kaže da film nije antisrpski ali pazite radnju - par dana pred početak rata u Bosni, Srbin i muslimanka se zaljubljuju, zatim ona završava, pazite sad, u srpskom logoru(!), a on joj tu pomaže.

Tja, čini mi se da će i taj film da prodje kao onaj sa Rirard Girom i njegovim lovom na Karadžića.... Jadno....
I šta se čudite kad je scenario pisan prema onome što se moglo čuti i videti na CNN-u....

Uostalom, takav sličan film već postoji "Život je čudo"....

Poslednja izmena:
Uostalom da zaključim, kogod glumio u tom filmu, Andja će sigurno potpuno promašiti poentu filma. Sumnjam da će uz relativno oskudno znanje o tome gde se Balkan uopšte nalazi, a kamoli neko zanje o komplikovanim odnosima izmedju ovdašnjih naroda dotična uspeti da dočara stvarne odnose medju ljudima. Amerikanac ne ume da razmišlja na takav način: njima istorija ne znači ništa, a nama ovde znači sve. Tako da mi se sve čini da će se ceo film svesti na neku akcionu splačinu sa ljubić pričom u pozadini, nekim tamo Srbima u SS uniformama, uz kompletno zanemarivanje stvarnosti. Otprilike ovako nešto:

A oce neko da mi kaze sta je ona snimila vredno da bi pricali o njoj?:neutral:

Nije nista vredno snimila al' ima dobre sise :D !

4326d.jpg

Sram ga bilo da ga bude!

Kaze se ...sram da mu udje :mrgreen: !

Poslednja izmena:
Хм, мислим да сам ja тај филм већ гледао. :think:

Ал', не, озбиљно, има ли експлоатисанијег заплета у историји филма? Или књижевности, кад смо већ код тога... народне музике? Мада, кога брига за заплет, ту је ионако као алиби - није неоснована пљувачина, ако има и позитивних ликова - ''нисмо ми сви тако лоши'', како рече она тенисачица... Или кад кажу: ''Што сам ја знао једног муслимана! Бољи од било ког Србина...''

А, да, што се тиче теме: ''Ти ћеш мени жену разочарават'!'' једини је одговор који ми пада на памет... И није неки, слажем се.

Bilo kako bilo ,jeste me razocarao ...da nije gledao kroz zelene novcanice video bi u pravom svetlu da li je ili ne ,to antisrpski film ...mada kad se realno pogleda koliko je i on Srbin ...nije mu za zameriti ,veliki glumac ,ima jos vremena da pokaze svoju ljudsku velicinu ,tacnije da je dodatno umanji !
Uz sve dužno poštovanje te moram pitati za neki njegov dobar film ako je on tako dobar glumac. Izvinjavam se ako vrijeđam.

Uz sve dužno poštovanje te moram pitati za neki njegov dobar film ako je on tako dobar glumac. Izvinjavam se ako vrijeđam.

Evo ja cu da odgovorim.Vidim da koristis infinitiv,(u Srbiji bi rekli - moram da te pitam)pa si ili hrvat ili izbeglica koja je ozlojadjena...

Variola Vera & Zivot je lep su medju 10 najboljih filmova stare jugoslovenske/srpske kinematografije,a Serbedzija je glumac koji nosi te filmove.

Hm, na stranu sa pricom o izbeglicama i Hrvatima, manite se sada toga...kako se to kvalitet necije glume procenjuje samo na osnovu toga da li je neki njegov film " dobar ili ne".
Glumac koji poseduje glumacke kvalitete zasijace i u najgorem filmu ali ga talenat nece obavezno spasiti od biranja losih uloga.
Isto tako, koliko god glumac bio kvalitetan - nece uvek spasiti film sa losim scenarijom i rezijom od propadanja.

Tako da taj argument " Ako je on dobar glumac zasto nema dobar film" ne drzi bas vodu, bar po mom skromnom misljenju. Mnogo je dobrih glumaca koji su rasipali svoj talenat na glupe filmove i tako ostali u zapecku..a mnogo je i sasvim prosecnih koji su zahvaljujuci jednoj dobro napisanoj ulozi uleteli u elitni red glumaca..
Glumac nosi ulogu...ne cini cuda.

Variola Vera & Zivot je lep su medju 10 najboljih filmova stare jugoslovenske/srpske kinematografije,a Serbedzija je glumac koji nosi te filmove.
A sa ovim se slazem.

Back