Da li vam se svakojake misli motaju po glavi kad uđete u crkvu?

to je i moje prvo pitanje bilo, pa sam hteo to sa vama da razmotrim, odkud on u Bozijoj kuci? :think:

zar ga bog nije stvorio? i šta očekuješ od popa da ti kaže? pa oni psihički obolele leče molitvama, vrše egzorcizme. :roll:
a i jedan i drugi su izmišljeni radi ravnoteže u svemiru i zastrašivanja mase.
a ti veruj i dalje.

da li se i vama svakojake misli motaju po glavi kada udjete u crkvu? :think:

Verovatno je u pitanju to da logicko racionalni deo mozga trazi objasnjenje u sebi za sve one reci koje se izgovaraju,pa svasta pada na pamet.

- molitve za blagotocive ili kakve vec careve i carice ( koji nisu u zivotu vekovima )

- za predsednike i vlasti ( zamisli molim te,svestenik trazi od rulje da se u crkvi mole za nekog drugog )

- za spas srba hriscana ( a u zemlji uveliko godinama traje pomor,bela kuga odnese svake godine po jedan grad )

-za bracu sa kosova ( kojih ni nema dole,jer da su ostali bili bi ubijeni kao zecevi,oni malobrojni nemaju struju ni vodu )

I onda nakon svega toga coveku nista nije jasno i svest je u rascepu.

Odjednom,greska,zlo,napacenost,pokajanje,hiljade grehova,strasni boze cuvaj nas ... i naravno djavo.Do tada nije postojao kad prilikom izlaska iz crkve gle,odjednom djavoli na sve strane pa i njemu samom,jadnome,gresnom...i igra pauka i muve je pocela,sledeci korak je dolazenje u svest do tada nepoznatih grehova pa mucno odricanje,trazenje pokajanja...

:evil:

Imao sam isti problem, i takođe dobio isti odgovor. Nečisti ti ne da da paziš na liturgiji/misi, stalno ti skreće pažnju na neke nebitne, bolesne, glupe stvari. Meni je stalno tako bilo u početku, i svaki put kada mi počnu navirati te misli samo se prekrstim, počnem sa mnogo više pažnje da slušam molitve, i prođu.. Naravno da ima đavola u crkvi, ima ih svuda oko nas!

Davno nekada postovah na ovoj temi...Meni se samo najbolje misli vrzmaju po glavi, kada udjem u crkvu. Osećam jedno poštovanje. Čudan osećaj. Tada se osetim kao jedno maleno stvorenjce, čiji je zadatak samo da ne čini ikada ništa loše, da gura svoj put na pošten način, čak i sa poderanim kolenima, slomljenim ♥ i uplakanim šarenim očima. Ali, jednostavno, kada upalim te sveće, osetim neku snagu, obrišem suze i znam da jednostavno biće sve dobro. Kad - tad da dobiću životnu šansu u dobrim ljudima, u prilici koja me tek čeka negde. Bilo u vidu situacije, bilo u vidu neke prilike. Čudan je taj frtalj neba u mojim grudima, u kojima kuca sada lavlje srce. I sada sam potpuno sigurna i znam i vidim sebe, gde sam za dvadeset godina. I nema toga. šta me može sprečiti da ne bude tamo gde zacrtah. Neverovatna stvar, kada kupite sveće i zaželite svakome dobro u mislima, sreću i ljubav. I tada "zamolim" Boga onako najcistije uvek, da samo pošalje ljude čistog srca na ovome putu što se zove život i nekoga na moje spasenje. Da u nekom buducem vremenu, budem nečiji san, preokret najbolji, nečije sve. Da opet imam za koga da upalim sveću, da se pomolim za nečije dobro, miran i lagan san, za to da bude samo dobro, ništa drugo... i poljubim ga u mislima, kada mi umom prošeta. ♥

Back