Da li vam je muzika inspiracija ili prepreka?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Музика можда није корисна за креативност у свим случајевима?

Истраживање објављено 2019. године открило је да су људи којима су представљени вербални задаци речи лошије радили када су слушали музику у позадини, а не када је била тишина.

Сам тест је укључивао смишљање сложених речи када су представљене једноставнијим; на пример, учесници са речју „сунце“ можда су одговорили са „сунчани сат“ или „сунцокрет“. Истраживање је такође показало да чак и када је музика подизала расположење учесника, јер су волели музику или обично учили уз музику, њихов учинак је и даље био нарушен.

brain-headphones-creativity-music-3d-600w-1837430368.jpg

Кава је ситуација са вама?

Истраживање објављено 2019. године открило је да су људи којима су представљени вербални задаци речи лошије радили када су слушали музику у позадини, а не када је била тишина.

Сам тест је укључивао смишљање сложених речи када су представљене једноставнијим; на пример, учесници са речју „сунце“ можда су одговорили са „сунчани сат“ или „сунцокрет“. Истраживање је такође показало да чак и када је музика подизала расположење учесника, јер су волели музику или обично учили уз музику, њихов учинак је и даље био нарушен.

Muzika me nikada nije izneverila ,za razliku od ljudi ..sa muzikom se budim ,sa muzikom i lezem.

Kada sam najneraspoloženija (ako taj izraz uopšte postoji), slušam muziku. U roku od pet minuta, moje raspoloženje se popravi do maksimuma. Isto je sa inspiracijom. Muzika me inspiriše da igram, probam neke koreografije. Odustala sam od igranja pre nekoliko godina ali ne može, jače je od mene. Tako da,da. Muzika je velika inspiracija.

Nikad nisam mogla da učim i pišem uz muziku. Potrebna mi je tišina za koncentraciju.
Ne mogu čak ni da spavam uz muziku. Razbudi me. Muzika za relaksaciju može da me opusti, ali me ne uspava.

Zapazila sam još nešto zanimljivo. Kada pišem komentar na nekoj društvenoj mreži, mnogo manje vodim računa o napisanom kad slušam muziku nego kad pišem u tišini.

Back