Да ли вам је лепо када сте сами са собом?

Svaki covek na kugli zemaljskoj,treba trenutke samoce da se sabere,
razmisli,da se preispita,i da donese odluke...ako toga nema vrlo je tesko pravilno
razmisljati i odlucivati u zivotu.Treba ponekad u toku dana razmisliti i o svojim recima i postupcima
prema drugim ljudima..i doneti odluke,da li smo pravilno postupili i dali mozda treba nekome da se izvinimo.
To je mnogo lakse uciniti ako smo sami,i suocimo se sami sa sobom.

Ево, постављам питање и сама дајем први одговор - Да, уживам у томе да будем сама са собом, да ћутим и да размишљам.
Радо сама шетам, идем на плажу, обилазим радње и књижаре, скитам тек тако. Не осећам се непријатно, него смирено.
Bas si lijepu temu otvorila. Bravo. :ok:
Da, potrebno mi je dosta vremena da provedem sama sa sobom, svakog dana.
Ako mi je to uskraceno, osecam se rastrojeno... nisam sva svoja^^
Ima dana kad ne uspijem ostati sama i tada se osjecam jako umorno.
дал смо и овде сами са собом?
Ne, ovdje smo sa svojim slabostima i to kako neko rece u postu ispod tvog, na jedan vrlo eksponirajuci nacin. :)
mnogo cesto sam sam, samo samoca i izolacija spajaju coveka sa samim sobom, sa svojim visim ja. hodam sam ulicama smireno.
ali nekad mislim bolje da hodam sa nekim. ali kad sam sa nekim previse nervozi me, utice na moj licni put, na moju licnu legendu, san, put ka blagu.
razna stetna zracenja i uticaji energija ljudi remete to zen stanje svesnosti, trudim se da izbegavma muziku, filmove, ljude... ali oni nadiru odasvuda
tesko je biti sa nekim i ostati smiren,
ostaje jedino forum kao iluzija da postoji neko na istom nivou svesnosti.u stvarnosti ocigledno nema nikog ko moze da parira.
Sta znaci "zen"?
Moras imati prijatelje u realnom zivotu koji te razumiju, ne mozes sam i ne moze "samo forum". To je nezdravo, stvara virtuelnu zavisnost, ali to je nova tema. Potreban je balans kako neko rece...
Da, volim samocu, imam dovoljno hobija i interesovanja da me okupiraju,a i bolje radim kada sam sam, niko me ne nervira.
Mada uzelim se i ljudi posle nekog vremena, cisto da popricam sa nekim.
I ja. Potpisujem. :)
Ljudi nas oblikuju, samoca definise.
Lijepo receno.
Onaj ko ne može sam sa sobom, ne može ni sa kim..
Tacno.
Svaki covek na kugli zemaljskoj,treba trenutke samoce da se sabere,
razmisli,da se preispita,i da donese odluke...ako toga nema vrlo je tesko pravilno
razmisljati i odlucivati u zivotu.Treba ponekad u toku dana razmisliti i o svojim recima i postupcima
prema drugim ljudima..i doneti odluke,da li smo pravilno postupili i dali mozda treba nekome da se izvinimo.
To je mnogo lakse uciniti ako smo sami,i suocimo se sami sa sobom.
Slazem se.

Kad sam bila mladja nisam voljela samocu a sad mi je tako lijepo sa sobom.
Ja se salim pa kazem da sam u penziji...tako zivim tako se ponasam jer radim posao u kom sama sebi organizujem vrijeme.
Prosto mi smetaju ljudi, guzva, povrsni razgovori iz svakodnevice. Odbijam da na to trosim vrijeme.
Tako...

405627_555973787779645_87117048_n.jpg

Sta znaci "zen"?
Moras imati prijatelje u realnom zivotu koji te razumiju, ne mozes sam i ne moze "samo forum". To je nezdravo, stvara virtuelnu zavisnost, ali to je nova tema. Potreban je balans kako neko rece...
Za mene to je neko neopisivo stanje svesti, spoznaje, mira, u kome se sve uklapa i ima smisla i tece kako treba. ovde nesto kao ovo prvo, talas.. http://vukajlija.com/zen
Zvanicni opis Zena mozda i nije to sto sam hteo reci, ali nesto najblize.
Zapravo rec Zen u nekom etimoloskom smislu porekla reci je jednak reci San. odnosno Sam.
To je to neko alfa, theta stanja mozdanih talasa. U kojem se dostize lucidnost.

Mada kada se pogleda ovaj wikipedijin opis - doznajemo da je Zen isto što Žen i Gen odnosno Žena.
Zen ((japanski: 禪|禅, japanski prijevod za Chán (tradicionalni kineski: 禪|禪; pojednostavljeni kineski: 禅|禅), sanskrit: dhjana – meditacija, meditativno zadubljenje) je jedna od škola kineskog mahajana budizma koja je na Zapadu postala poznata pod svojim japanskim imenom

Stoga za mene u ovom nizem beta realitetu bivanje u zenu, meditaciji, miru je teznja ka ujedinjenju sa svojim Zenskim bozanskim aspektom. Shodno tome rekonekcija sa izvornom vaginom univerzuma.
Energetskim balansom ide i pingala, muskog i zenskog otvaraju se nadi kanali ka krunskoj cakri gde dolazi do krunisanja, povezivanja mikro i makro kosmosa, transformacija u bozanskog coveka.

Pokusavam ovu poruku da napisem pola sata, iz nekog zen stanja, sa viseg nivoa mira, zenskog aspekta, to nije lako za muskarce. Pisem je u pla noci kad svi spavaju jer onda je manje ometanje od stetnofrekventnih ljudi i njhovih zracenja.
Na Internetu/ forumu sam jer vibrira na nekoj ženskoj frekvenciji, i to mi daje neku smirenost koja u realnosti ne postoji, postoje žene, kao telo, ali moj ugao svesnosti i sitem življenja isuviše zahtevan da bi prosek donosio ultimativni spokoj. U onoj temi ispod u videu lik kaze da je ženski mozak kao internet umrežen povezan linkovan i sve pamti, tako da je trenutno vidim internet kao svog dostojnog partnera.
Medjutim možda i ne bi bio tako sam u reali, da ja nisam ja, avatar u telu osobe koja kucka ovo, i da nemam probleme mnoge, koji me odavajaju od idealnog života, sna, i ponekad sumnjam da mogu da se bavim poslom pomaganja drugim, ako sebi ne mogu pomoći. Uglavnom to su prepreke čiji su uzročnici ljudi, počevši od makro sistema manipulacije udruženih primitivnih uzurpatora vlasti ili mikro ljudi, odnosno spodobe, nakaze, gamad ljudska koja živi u mom prostoru, i koje ozbiljno maštam da masakriram kao jedini logičan izlaz. Dakle ja jesam sam kao duhovno biće, ali telesno nisam sam, okružen sam osobama koje su totalno niže energetske vrednosti, čije samo prisustvo mi crpi energiju, a kamoli kontakt ili materiljalni upliv u moj plan kretanja.( o ovome sam bio otvorio jednu temu onomad ). Zato želim da budem sam da bi dosegao nivo pozitivne svesnosti koja bi privukla slične ljude u moj svet. Ja sam razmuna i pametna osoba, kada sam sam, u zenu ili okružen pametnim i normalnim ljudima, ali kad su oni koji nisu iole dostojni razumnog nivoa svesti oko mene gubim kontrolu i nastaju problemi. Ogromnu količinu energije sam utrošio da najmirnije moguće im ukažem na probleme ne samo moje nego zajdničke i razumno ponudio rešenja, ili očekivao od njih da reše te goruće probleme, njima ne pada na pamet da me čuju i shvate ozbiljnost stanja u kome se nalazim, a kamoli bilo šta promene, hodaju vrte se kao neki zombiji hipnotisani u krug u svom primitivnom stilu života, namećući mi silom prilika neki njihov film, sistem vrednosti, uverenja, običaja,i niz posledičnih događaja. Usled toga moja komunikacija sa ostalim normalnim ljudima ne može da postoji. Moje suštinsko Ja ostaje samo i usamljeno. Dok moj rascepljeni deo ličnosti iscrpljen od borbe i energetskih vampira teži izolaciji.

Uvek je bilo i biće najlepše udvoje.

Svi koji tvrde da uživaju u samoći jedva bi dočekali
da se bace nekom u zagrljaj.

Uživanje u samoći je izgovor koji koriste usamljeni.:)

Не говорим о усамљености него о повременом бивању самом јер баш тако желим.

Код куће ми булумента, ништа лепше него шмугнути у соло провод.

Не говорим о усамљености него о повременом бивању самом јер баш тако желим.

Код куће ми булумента, ништа лепше него šmugnuti u solo provod

Salažem se, ništa lepše nego šmugnuti iz bulumente u provod,
ali ovo solo, ne zvuči baš dobro, a imam i problem da zamislim
kako to izgleda. :)

Salažem se, ništa lepše nego šmugnuti iz bulumente u provod,
ali ovo solo, ne zvuči baš dobro, a imam i problem da zamislim
kako to izgleda. :)

Пливати сам поподне на језеру.

А шта си ти помислила? Неко пијано ватање по сплавовима, признај.

Back