Da li uopste imam prava...?

kad se setim samo kako je moj (inace izuzetno otresiti i sarmantni otac) bio sav izgubljen na dan mog vencanja, dodjem na pomisao da bi gane mogao (eventualnog) zeta "likvidirati" i mnogo pre nego sto se definitivno ispostavi da je "kreten" :D.

Ja razumem da se Vi,kao majka palsite za svoju cerku sto je logicno,i ja bih se za svoju brinula,ali pogledajte ona je i dobro prosla.Jer,sta bi bilo da je taj decko,njoj u ovom trenutku okrenuo ledja?!zamislite kako bi se ona osecala.Nije problem to sto ce ona da rodi dete.dete ce da se rodi pa ce da se rodi,o tome cete brinuti kada se ona porodi.Naravno,nije to mala stvar,treba o deci brinuti,to zahteva zrelost i odgovornost.Ali bitno je da Vasa kcerka sve to podnese na dobar nacin,da nju to ne ostavi posledice....ocigledno je da ona tog mladica voli,cim nece da abortira ,cim zeli da se uda za njega.Vidim,sami ste rekli,iznenadjuje vas njena odlucnost.A odlucna je zato sto je sigurna u to sto radi.Ja sam dete rodila svojom odlukom,jednostavno sam zelela da imam dete,doduse bila sam starija od nje,nisam ni bila udata,a da ne pricam kako je tek problematican otac moje cerke...pa je sve izaslo na dobro.Ziveli smo jedno vreme zajedno,potom se razdvojili,cujemo se povremeno ,posalje novac.....ali to vec nije do njega nego do mene,kao i nas rastanak,sve je to moja krivica.No,vratimo se vasem problemu.Pustite je,bice joj dobro,cim je tako radikalna znaci da je isugrna u to sto radi,a i njen mladic cim zeli da zivi sa njom da odgajaju to dete,pa znaci da nije bas toliko problematican.Svi mi u zivotu imamo svoje uspomen i padove,pa i zatvor je za ljude,zamislite da je alkoholicar,to bi bilo mnogo gore.
Samo da Vam kazem zelim Vam sve najlepse,budite uz nju nemojte da je ostavite,jer ako nesto krene naopako vi ste,ali mislim da oni znaju sta rade,i budite uvereni da nije ispalo sve tako lose kako izgleda,bar Vama!
Pozdrav

samo_u_snu:
Zaista se zapitam da li uopste imam prava da raqzglabam o ovome,ali radi se o mojoj starijoj cerki koja ima 17 godina.Problem je u tome sto je doticna u vezi sa jednim mladicem iz naseg kraja vec 6 meseci,i sve to ne bi bio problem da ona nije ostala trudna!Kada mi je to saostila blago je reci da smo moj muz i ja bili u soku,ali nije to najbitnije,vec ona nam je u istom trenutku saosptila da ne zeli da abortira,da nije u stanju da uradi tako nesto,vec da ce da rodi dete.U prvi mah mogu reci da sam bila zgranuta,ali jednim delom mi je bilo drago sto je donela takvu odluku,jer nisam ocekivala da bi ona mogla biti toliko radikalna i odlucna.
Ne znam, ja sam stekla utisak da ste podosta otuđene, tako da bi vas takva vest uvek zgranula, nezavisno od njenih godina.
samo_u_snu:
..ali ona ne zeli da zivi sa nama vec sa svojim momkom,koji je inace skoro izasao iz zatvora i uospte je problematicna osoba.Znam da i ona ima pravo da osnuje porodicu,i mozda je rano za to,ali u redu odluka je njena,...
Sa 17god. ona može u takvoj situaciji da se venča i bez vašeg pristanka, uostalom, ali nigde ne vidim da spominjete venčanje, već samo njihov zajednički život.
samo_u_snu:
...ipak ja iskreno kao majka mislim da nije dobro da ode da zivi sa njim da je i za nju i za dete bolje da su pored nas,gde su sigurniji,gde moze da joj zivot ide normalnim tokom.Samo joj zelim dobro.Znam da je moja greska sto se nisam trudila da nas odnos zacinim medjusobnim poverenjem,jer bih onda verovatno ranije znala sa kim se zabavlja,ali sada je kasno da se okrecem starim greskama,ja bih samo zelela da cujem Vase misljenje o svemu ovome,i ako neko moze da mi da savet kako da pokusam da je ubedim da bar do punoletsva ostane sa nama jer joj je mozda potrebno malo vrememna da razmisli o svemu i donese isparvnu odluku.Hvala!
Zar ste vi želeli da na početku svog samostalnog života živite sa svojim roditeljima, a ne sa ocem svog deteta? Iskreno? Ne verujem. Zašto bi ona to želela? Pomalo devijantno, zar ne.
Jeste li im - njima, u zajedničkom razgovoru ponudili da oboje žive kod vas? Možda bi vas to umirilo. A nju još više, jer biste pokazali da prihvatate oca njenog deteta. Možda sam pogrešno shvatila, ali pišete kao da nju nagovarate da ostane sama sa vama. (A kakvu to razliku u tih par meseci do njenog punoletstva očekujete, osim što će se ona i otac vašeg unučeta, silom prilika udaljiti jedno od drugog. A trudnoća odmiče.) Zvuči kao da biste želeli vi da imate i gajite 'jednu slatku malu bebu'. :roll:

I, stvarno, zbog čega je taj dečko problematičnog ponašanja, i zbog čega je bio u zatvoru? Nasilan je? Bio je u nekoj pljački? Oduzeta mu vozačka, tj. zbog saobraćajnog prestupa? Privredni kriminal? Droga? Nije dobro što je bio u zatvoru, naravno, ali je sada bitnije zbog čega. Ni to vas ne brine mnogo. :roll: A ti razlozi itekako imaju različitu težinu pri uticaju na budući život vaše ćerke. I nerođenog unučeta. Ko će mu biti otac koji će ga odgajati? Ne vidim nigde koliko on ima godina, da li radi, ima li stan? Gde i od čega će oni živeti, uopšte ne spominjete kao problem.
Vas samo strašno muči i opterećuje vaše sopstveno razdvajanje od ćerke. Razmislite malo, nije vama najteže, najteže će biti detetu i njoj. :)

Back